κεφάλαιο 17

15.1K 1.1K 58
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

ΣΤΕΛΙΟΣ

Σχεδόν κάθε βράδυ το περνούσα με την Αλίκη, ήμασταν μαζί και χωριζόμασταν τα ξημερώματα. Αυτό βέβαια δεν με ενοχλούσε, το πρωί σηκωνόμουν κανονικά για να πάω στη δουλειά. Ο Δημήτρης είχε σοβαρό πρόβλημα και τις περισσότερες φορές σηκωνόταν με απειλές ή με παγάκια.. η μέρα σήμερα ήταν πολύ ζεστή. Ο ήλιος έκαιγε και η δουλειά προχωρούσε με αργούς ρυθμούς. Η μητέρα μου πηγαινοερχόταν και πάντα έφερνε μαζί της κρύες μπύρες και άφθονα παγωμένα νερά. Όταν τελειώσαμε ο Δημήτρης έφυγε αμέσως να πάει να ετοιμαστεί, γιατί του είχαν τραπέζι οι γονείς της Ηλιάνας. Ήθελαν να τον γνωρίσουν για να ξέρουν με ποιον κυκλοφορεί το παιδί τους. Είχε πολύ άγχος και τον πείραζα..

«Να βάλεις το καλό σου το κοστούμι και να της πάρεις και λουλούδια!»

«Τι λες ρε μαλάκα; Για ένα φαγητό θα πάω και για να τους γνωρίσω!»

«Αυτό λέω και εγώ! Θέλουν να γνωρίσουν τον γαμπρούλη τους!» δεν μπορούσα να κρατήσω τα γέλια μου, η τρομοκρατημένη φάτσα του ήταν όλα τα λεφτά!

«Μ'αρέσει που μιλάς και εσύ! Εσένα σε ξέρουν καλά τα πεθερικά σου!» σοβάρεψα απότομα

«Λοιπόν, ας κόψουμε τις μαλακίες και ετοιμάσου να φύγεις..»

Όταν έμεινα μόνος στο σπίτι, ζέστανα το φαγητό και πήρα τηλέφωνο την Αλίκη για να την ρωτήσω τι ώρα θα βρεθούμε. Μου είπε ότι δεν ήταν πολύ καλά και η αλήθεια ήταν ότι ακουγόταν κάπως περίεργα. Της πρότεινα να ξεκουραστεί και να βρεθούμε το βράδυ.. μου απάντησε αόριστα ότι θα μιλούσαμε. Το απόγευμα της τηλεφώνησα μερικές φορές και δεν απαντούσε. Όταν η ώρα πήγε εννέα, αποφάσισα να πάω από το σπίτι της. Μου άνοιξε διστακτικά την πόρτα και έδειξε να ξαφνιάζεται που με είδε μπροστά της.

«Γεια σου Στέλιο..» πήγα να την φιλήσω και με απέφυγε..

«Τι κάνεις; Δεν σε άκουσα πολύ καλά, σε έπαιρνα τηλέφωνο..»

Βαρέα και Ακόμα πιο ΑνθυγιεινάWhere stories live. Discover now