κεφάλαιο 18

14.7K 1.2K 28
                                    


ΑΛΙΚΗ

Από την στιγμή που έφυγε η μητέρα μου δε μπορούσα να ηρεμήσω. Δεν ξέρω τι θα έκαναν οι γονείς μου αλλά δε μπορούσα να ζω άλλο με τις απειλές του Αργύρη. Ανησυχούσα και είχα ένα βάρος στο στομάχι. Νωρίτερα με είχε πάρει ο Στέλιος τηλέφωνο για να κανονίζαμε να πάμε θάλασσα. Του είπα ότι δεν αισθανόμουν καλά και θα μιλούσαμε αργότερα. Πηγαινοερχόμουν μέσα στο σπίτι και είχα τρομερή αγωνία. Τι θα γινόταν άραγε στο μαγαζί; Το κινητό μου άρχισε να χτυπάει και έτρεξα να το σηκώσω, ήλπιζα ότι θα ήταν η μητέρα μου... δεν ήταν. Δε το σήκωσα και μετά από λίγο χτύπησε πάλι. Δεν ήθελα να του πω ψέματα, ούτε να τον μπλέξω περισσότερο.

Γυρνούσα άσκοπα μέσα στο σπίτι και τελικά βρέθηκα στην κουζίνα. Η μαμά μου, είχε ετοιμάσει το κολοκύθι και όταν επέστρεφε είχε σκοπό να το κάνει πίτα. Μάζεψα όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαζόμουν και ξεκίνησα να φτιάξω το ζυμάρι για το φύλλο. Το είχα κάνει πολλές φορές μαζί της και ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα και μόνη μου. Μία ώρα μετά, το μπουρέκι ήταν έτοιμο και το έβαζα στον φούρνο. Ότι και να γινόταν στο μαγαζί, σίγουρα η πίτα μου θα τους έφτιαχνε τη διάθεση... Έξω είχε νυχτώσει και εγώ ήμουν μέσα στα αλεύρια. Μπήκα στο μπάνιο και την ώρα που ήμουν έτοιμη να γδυθώ άκουσα το κουδούνι. Έπλυνα το πρόσωπο μου και πήγα να ανοίξω. Ήταν ο Στέλιος, δεν περίμενα ότι θα ερχόταν.. στην αρχή μου ζήτησε να πάμε βόλτα και όταν αρνήθηκα μου πρότεινε να κάτσουμε μαζί στην ταράτσα.. Δεν είχα όρεξη για τίποτα απ'τα δύο, του είπα ότι είμαι κουρασμένη και σχεδόν τον έδιωξα..

Όταν τελείωσα το μπάνιο μου, τηλεφώνησα στη μητέρα μου αλλά είχε πολύ δουλειά και δε μπορούσε να μου μιλήσει. Μίλησα λίγο με την Ηλιάνα στο τηλέφωνο αλλά δεν της είπα τίποτα για τον Αργύρη. Ξάπλωσα σχετικά νωρίς αλλά ο ύπνος με πήρε πολύ αργότερα... σκεφτόμουν. Ο Στέλιος μου άρεσε πολύ, είχα καιρό να νιώσω έτσι για κάποιον... ή μάλλον, ποτέ δεν είχα νιώσει έτσι. Ήμουν ερωτευμένη μαζί του και πίστευα ότι και αυτός είχε αισθήματα για εμένα. Αν τον χώριζα θα ήμουν δυστυχισμένη και το χειρότερο, θα είχα κάνει το χατίρι του Αργύρη. Εδώ και ένα χρόνο τον ανεχόμουν στο μαγαζί και δεν έλεγα τίποτα για χάρη των γονιών μου, τώρα όμως είχε αρχίσει χειρότερες απειλές και φοβόμουν για το τι, ήταν ικανός. Αν όντως πραγματοποιούσε την απειλή του; Αποκλείεται... όταν επιτέλους με πήρε ο ύπνος τα όνειρα μου ήταν ταραγμένα και μπερδεμένα, έβλεπα τον Στέλιο στεναχωρημένο, ήξερα ότι εγώ τον είχα κάνει έτσι και δεν το άντεχα.

Βαρέα και Ακόμα πιο ΑνθυγιεινάWhere stories live. Discover now