κεφάλαιο 36

12.7K 1K 55
                                    


ΑΛΙΚΗ

Το κουδούνι συνεχίζει να χτυπάει και ο Στράτος με ρωτάει αν θα ανοίξω. Ξεφυσάω και κατευθύνομαι προς την πόρτα, ανοίγω και μπροστά μου βλέπω την Άρτεμη. Τι στο καλό θέλει αυτή εδώ;

«Άρτεμη;»

«Γεια σου Αλίκη...» φαίνεται μαγκωμένη «Μπορώ να περάσω;» τώρα τι να της πω; Όχι;

«Πέρασε..» περνάει μέσα στο σπίτι και κλείνω την πόρτα με δύναμη. Μόλις βλέπει τον Στράτο, γυρνάει προς το μέρος μου «Δεν ήξερα ότι έχεις παρέα..»

«Δεν πειράζει, ο Στράτος μόλις έφευγε!» τον κοιτάω με νόημα για να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει

«Όχι! Δεν χρειάζεται... μια ερώτηση θέλω μόνο να σου κάνω και θα φύγω..» ο Στράτος σηκώνεται όρθιος

«Αλίκη μου...» Αλίκη του; Δεν έχω και κάτι πρόχειρο να του πετάξω στο κεφάλι του! «μπορώ να χρησιμοποιήσω το μπάνιο σου έτσι;» πολύ θα ήθελα να του πω όχι, αλλά δεν μου το επιτρέπει η αγωγή μου. Εξαφανίζεται στον διάδρομο και καθόμαστε.

«Αλίκη, το ξέρω ότι ήρθα χωρίς να σε ειδοποιήσω, απλά ήταν κάτι που μου ήρθε τελευταία στιγμή.. ο Φώτης μου είπε που μένεις..»

«Δεν πειράζει πες μου;» είμαι πολύ περίεργη να δω τι θέλει

«Θέλω να σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη..» κοιτάει γύρω της «Όπως ξέρεις, εγώ με τον Στέλιο ήμασταν μαζί.. πριν λίγο καιρό μου ζήτησε λίγο χρόνο και εγώ του τον έδωσα σκεπτόμενη ότι είναι πιεσμένος λόγο του στρατού.» δεν καταλαβαίνω που το πάει « Την προηγούμενη βδομάδα, τον είδα στου Άλκη και πήγα να του μιλήσω, δεν ξέρω αν θυμάσαι, εσύ εκείνη τη ώρα έβγαινες από την τουαλέτα..»

«Δεν θυμάμαι, αλλά συνέχισε..»

«Μου είπε ότι είναι ερωτευμένος με άλλη... όλους όσους ρώτησα από την παρέα, δεν ήξεραν να μου πουν αν βλέπει κάποια άλλη. Σκέφτηκα ότι ο Δημήτρης θα ξέρει σίγουρα, άρα και η Ηλιάνα... με εκείνη δεν τα πάμε και τόσο καλά μιας και δε με συμπαθεί. Μήπως θα μπορούσες εσύ να την ψαρέψεις και να μάθεις ποια είναι αυτή που γουστάρει ο Στέλιος;» κρατιέμαι με το ζόρι να μη γελάσω, ο Στράτος έχει μπει πάλι στο σαλόνι και ξεροβήχει.

«Άρτεμη, δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω. Άσε που αυτές τις μέρες είμαι πολύ πιεσμένη με την εξεταστική και δεν μπορώ να γεμίζω το μυαλό μου με περιττές πληροφορίες.»

Βαρέα και Ακόμα πιο ΑνθυγιεινάWhere stories live. Discover now