κεφάλαιο 27

12.9K 1K 64
                                    


ΣΤΕΛΙΟΣ

Μπαίνω μέσα στο μαγαζί και πάω αμέσως στην σκηνή. Οι άλλοι με βλέπουν και έρχονται, εκτός από τον Δημήτρη. Μιλάει με την Ηλιάνα και εκείνη φαίνεται πολύ θυμωμένη. Η Άρτεμη έχει τα μάτια της κολλημένα πάνω μου, της χαμογελάω... αρχίζω να παίζω και τα παιδιά με ακολουθούν. Όλα τα τραγούδια μου την θυμίζουν, σκέφτομαι τα λόγια της... το σώμα της πάνω στο δικό μου, την γεύση της, το άρωμα της... Γιατί τώρα; Γιατί έτσι; Άλλο ένα καπρίτσιο επειδή με είδε με την Άρτεμη; Αρχίζω να τραγουδάω και ο πόνος βγαίνει σε κάθε νότα. Συνεχίζω στο επόμενο τραγούδι και εκείνη δεν έχει επιστρέψει ακόμα. Ο Δημήτρης πλησιάζει και αρχίζει να τραγουδάει μαζί μου. Την ώρα που τελειώνουμε, μου λέει ότι θέλει να μου μιλήσει. Κάνω νόημα στα παιδιά και συνεχίζουν μόνοι τους. Ακολουθώ τον κολλητό μου και είμαι περίεργος..

«Τι της είπες; Τι της έκανες;» δεν καταλαβαίνω

«Τι εννοείς; Σε ποια;»

«Στην Αλίκη! Έφυγε μόνη της τέτοια ώρα και απλά έστειλε μήνυμα στην Ηλιάνα και στον Ανδρέα!» την τύχη μου!

«Δεν έκανα τίποτα. Μου ζήτησε συγνώμη και την δέχτηκα... της είπα ότι είμαι με την Άρτεμη. Αυτό..»

«Αυτό;» ακουμπάω στον τοίχο πίσω μου και ξεφυσάω

«Ναι ρε μαλάκα; Δηλαδή τι ήθελες να κάνω; Για εμένα αυτή η ιστορία έχει κλείσει!»

«Έχει κλείσει;» με κοιτάει καχύποπτα

«Ναι... τι έλεγε στο μήνυμα;»

«Δεν ξέρω! Θα έρθει σε λίγο η Ηλιάνα να σου πει.» φεύγει και μένω μόνος. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να επανέλθω. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας και όλοι δείχνουν να περνάνε καλά. Ο Ανδρέας είναι ακόμα εδώ, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο. Όταν ανακοινώνω ότι θα παίξουμε το τελευταίο τραγούδι η Ηλιάνα σηκώνεται και έρχεται δίπλα μας. Φτάνω στο τέλος.. τα σφυρίγματα και τα χειροκροτήματα πέφτουν βροχή.

«Φίλε σε θέλει η Ηλιάνα..» την πλησιάζω

«Θέλω να σου δείξω κάτι!» Μου δίνει το κινητό της και διαβάζω το μήνυμα που της έχει στείλει η Αλίκη.. "Ηλιάνα μου χίλια συγνώμη που έφυγα έτσι, αλλά δεν ένιωθα πολύ καλά... Χαίρομαι για τον Στέλιο, φαίνεται ευτυχισμένος με αυτήν την κοπέλα.. Αν ήμουν εκεί θα του ζητούσα να τραγουδήσει το Τραγούδι της Ερήμου... έτσι νιώθω.." της το δίνω πίσω και πάω να φύγω, με σταματάει..

Βαρέα και Ακόμα πιο ΑνθυγιεινάΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα