chapter 15

9.3K 267 26
                                    

Herschreven op 02/07/2016

Ik draai me om en zie dat hij blikken aan het uit wisselen is met één van de onbekende jongens. "Dat zijn jou zaken niet Vera" zegt opeens iemand anders. Mike. Ik wil net een hele mond vol scheldwoorden naar hem toe schreeuwen, als Jake de kamer binnen komt rennen. Zijn blik staat paniekerig. "Gast" zegt hij tegen tegen David. "Loop even mee" gaat hij verder terwijl hij mij aanstaart.

~

Ik moet voor een keertje vanuit een andere p.o.v. Schrijven!

~

Jake p.o.v.

David rent naar me toe en we lopen snel de trappen af naar beneden. Er is een meisje, Merlé, dat half dood lijkt. Ze reageert op niks meer en haar ademhaling hoor je bijna niet meer. Dit is foute boel Jake denk ik. "Gast wat is er?" Zegt David terwijl we de kelder binnenkomen. "Één van de meisjes is volgens mij... Dood." zeg ik. David kijkt mij vol ongeloof aan. We lopen naar de cel van het meisje en David rent naar haar toe. Alex is bij haar neergehurkt en probeert haar wakker te maken uit haar.. Dood? Of is het een trans. David hurkt ook bij haar neer en luistert naar haar ademhaling. Zijn ogen staan bezorgd. Net zoals de mijne. We hebben ze dan misschien wel ontvoerd, maar ze dood laten gaan, is totaal niét onze bedoeling. "Bro, ze ademt bijna niet meer." zegt hij. Shit man. Dennis komt aanrennen met een glas water en geeft het aan mij. Ik loop naar het meisje toe en plons het in haar gezicht. Er komt een heel klein geluid uit haar keel, het is niet veel. Ze leeft dus nog, gelukkig. "Gasten ze leeft nog, maar het ziet er niet naar uit dat dat nog lang zo gaat blijven." zegt Dennis. ''Hier moet iets achter zitten, gisteren was ze nog oké?" hoor ik Alex zeggen. Ik knik instemmend. De eerste die me te binnen schiet is Mike. Hij doet wel vaker van die domme dingen. Opeens moet ik denken aan Vera, het is al vrij laat.

"Ik ga even Vera laten slapen en daarna kom ik terug" zeg ik terwijl ik op sta. Ze knikken. "Laat me weten als er iets gebeurt!" roep ik nog, de trap oprennend. "Ver-" ik kijk verbaasd toe hoe ze aan het knuffelen is met Adam. Wat is er hier aan de hand?

Vera's pov

"Hé, wat is er schoonheid?" Roept Jake opeens terwijl hij naar ons toe komt wandelen. Ik maak me los uit Adam's greep, kijk hem somber aan en haal vervolgens mijn schouders op terwijl ik mijn tranen wegveeg. Ik weet niet wat ik had, volgens mij kwam het besef weer dat ik nooit thuis ga komen. "Ze had even een melt-down geloof ik." zegt Adam. Ik knik langzaam. Ik wil nu zo graag een knuffel, niet van hun, gewoon een warme, echte knuffel, die meestal alleen je familie je kan geven. En die zijn hier nu niet.. Jake loopt op me af en kust mijn voorhoofd, en voordat ik het weet, heb ik mijn armen om zijn nek geslagen. Verrassend genoeg is het een fijne knuffel. Het voelt warm en liefdevol, en Jake ruikt echt heerlijk. Oh god, waar ben ik mee bezig? Ik wurm me los uit zijn greep en kijk hem meteen weer boos aan. Hij moet lachen. "Meteen weer die boze blik." zegt hij lachend. Hij pakt mijn hand vast en trekt me mee naar boven. Daar zijn héél veel kamers. Wij lopen een kamer binnen, die zwart-wit is. "Dit is onze kamer hier." zegt hij met nadruk op 'onze'. ''Je bedoelt joú kamer" zeg ik brutaal.

Hij glimlacht en schudt zijn hoofd. "Nee.. Onze kamer.". Ik kijk op de klok die er hangt en zie dat het al 22.30 is. Ik moet gelijk gapen. "Zozo, is prinsesje moe?" zegt Dennis die de kamer binnen loopt grijnzend. "Die koosnaampjes kunnen echt niet." zeg ik lachend. De jongens lachen mee en opeens kijkt Jake me bewonderend aan. ''Jou lach is een geweldig geluid schoonheid, ik wil het vaker horen.". Oké, dat is best wel lief.. ''Jake, dat is zo cliché." giechel ik. Giechelde ik nou net serieus? Wat bezielt me? ''Inderdaad. Zoiets clichés heb ik nog nooit gehoord." lacht Dennis. Jake grijnst en gooit een kussen naar Dennis' hoofd. "Jij bent degene die al dat zoete bullshit naar boven haalt bij mij." zegt hij. Ik lach en bloos. "Je kleren liggen in de kast, de badkamer is daar en je gaat gewoon in het bed slapen." zegt hij dan, het laatste stuk op een strengere toon. Ik knik "Waar ga jij heen?" Vraag ik. "Wij moeten nog wat dingen bespreken, daarna kom ik ook.". Ik knik weer en loop naar de kast om mijn pyjama te pakken. Jake geeft me een kus mijn wang en ze lopen de kamer uit. Verrassend genoeg, word de deur niet op slot gedaan, wat mij weer op ideeën brengt. Maar aangezien ik net straf heb gehad is het niet zo handig om weer te proberen. Ik kan beter toeslaan als ze het niet verwachten, toch? Ik poets mijn tanden en kleed me om. Ik pak een beige oversized sweater, doe mijn haar in een staart, en ga liggen op het bed. Opeens zie ik een plank vol met boeken, aan de andere kant van de kamer. Stilletjes sta ik op en loop erheen. Ik kijk tussen de boeken en zie allemaal Nederlandse boeken. Ik pak "Die Duistere Nacht." en ga weer liggen. Rustig open ik het boek en begin te lezen. Na ongeveer een kwartier hoor ik geschreeuw van beneden. Ik sta abrupt op en loop naar de deur, héél zachtjes open ik hem en kijk of er iemand is. De kust is veilig dus ik loop de gang op. Langzaam ga ik richting de trap. Mijn hart klopt in m'n keel. Oh shit, dit is echt geen goed idee. Ik hoor nog meer geschreeuw, "Dit is allemaal jullie schuld idioten!-" het geschreeuw word afgekapt. Opeens hangt er een enorme stilte. Ik kijk bang rond en mijn blik valt op mijn handen, die nu heftig trillen. Ik loop zo langzaam en stil mogelijk de trap af.

Opeens gaat alles heel snel. Ik kijk de kelder door, Dennis houd een slap meisjes lichaam vast, overal huilen en schreeuwen er meisje en de jongens proberen ze te sussen. Mijn blik gaat weer naar het meisje in Dennis' armen. Wacht een even.. Is dat Merlé? Is ze dood? Nee.. Nee dat kan niet. Opeens kruisen mijn ogen met die van David. Hij kijkt me met grote ogen aan, al snel merkt ook Jake me op. Hij loopt naar me toe en wilt me optillen, maar ik ga opzij. "Hebben jullie haar dood gemaakt? Hoe kunnen jullie?!". Jake legt zijn ene hand op mijn mond en met zijn andere hand houdt mijn handen achter mijn rug. "Shtt, wij hebben het niet gedaan." zegt Jake en probeert me vast te houden. "Tuurlijk wel!" schreeuw ik in zijn hand. Je verstaat er niet veel van maar wat moet ik anders?! "Dennis begraaf haar, ver weg van hier. En neem David mee." zegt Jake. Dennis en David willen net de deur uit lopen met Merlé als ik naar ze toe ren en haar uit zijn armen probeer te krijgen. "Merlé, nee alsjeblieft!" huil/roep ik. Ik word opgetild van achteren en probeer me los te wurmen, tevens zonder succes. "Merlé!" gil ik nog. Maar het is al te laat, ze zijn weg..

Ik probeer los te komen uit de greep maar het lukt weer eens niet. Na een paar minuten geef ik het op. Tranen stromen over mijn wangen. Ze is gewoon dood.. Ze had nog een heel leven voor haar, maar deze mensen hebben alles voor haar verpest. Ik laat me door Jake naar boven tillen. Alex volgt ons. Ik leg mijn hoofd in Jake's nek holte en sluit mijn ogen. Ik ben helemaal uitgeput. We lopen de woonkamer in. Alle jongens zijn aan het drinken en gamen en lachen. Doet het ze dan helemaal niks? Er is net een zestien- jarig meisje door HUN overleden... Wat bezielt hen toch?

Heyhey! Dit had volgens mij niemand zien aankomen🤗 Morgen weer hoofdstuk people :) Het gaat goed met het boek, we zijn al bijna bij de 0,5k lezers! Nogmaals bedankt iedereen! - S

Kidnapped & brokenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu