Bölüm 12 / Kaçak Kitap

12.6K 588 22
                                    

"Bütün gece uyumamış gözüküyorsun."

Rade'in kahvesini masama bırakmasıyla irkildim ve gözlerimi kırpıştırdım. Haklıydı, bütün gece uyuyamamıştım. Gözlerimi kapattığım an uykuya dalıyordum ama gördüğüm rüyalar yüzünden kıvranarak tekrar uyanıyordum. Sadece lanet olası bir evden korkmuş olmamı kendime yediremiyordum. Benim gibi güçlü bir kızın saçma sapan şeyler yüzünden uykularının kaçması beni deli ediyordu.

"Neden beni rahat bırakmıyorsun?" dedim uykulu bir sesle. Üzerinde koyu mavi bir tişörtle siyah pantolon vardı. Her zamanki gibi mükemmel görünüyordu. Bense yırtık pantolonum, kahve lekeli beyaz tişörtüm ve zombi gibi yüzümle oldukça... berbat görünüyordum.

"Sana bir şey getirdim," dedi bir kitabı önüme koyarken. Kapağında yazı yoktu ve belli ki ağaç kabuğundan yapılmıştı. Kaşlarım hızla çatıldı. İlgimi çekmeyi başarmıştı.

"Bu ne?" diye sordum yayıldığım sandalyede doğrulurken. Eli yavaşça kitabın kapağını okşadı. 

"Kitap," dedi kaşlarını kaldırarak. "Oradan neye benziyor?"

Masanın altından bacağına tekme attım ve masada üzerine eğildim. "Büyü kitabına benziyor."

"Seni büyülemem için hokus pokus yapmama gerek yok," dedi sırıtarak. Onun bu değişimini aklım almıyordu. Kimseyle konuşmayan, somurtkan Rade gitmiş, yerine peşimde kuyruk gibi dolaşan şakacı Rade gelmişti.

"Dinle, seni çakma Conan," dedim bende alayla. "Sana neler oldu bilmiyorum. Ama sürekli peşimde dolaşmaktan vazgeç. Yoksa..."

Kendimi kölen olarak bulabilirim. 

"Yoksa?" dedi sorarcasına. Verecek cevabım olmadığı düşünülürse en iyisi konuyu değiştirmekti.

Boğazımı temizleyip ilgiyi yeniden kitaba çekmeye karar verdim. "Kitap neyle ilgili?"

Alt dudağını ısırdı ve başını bana eğerek fısıldadı. "Şeytanlar."

İrkilerek geri çekildiğimde nefesim nedensizce hızlanmıştı. "Dinle ilgilenmiyorum," dedim yutkunarak. Alaycı bir tavırla sırtını geri yasladı ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturdu.

"Satanizmle ilgileniyorsun ama," dedi bilmiş bilmiş. Bunu nereden öğrendiği hakkında hiçbir fikrim yoktu!

"Sen çıldırmışsın!" dedim öfkeyle yerimden kalkarken. Masanın üzerinde duran çantamı almak için uzandığımda bileğimden tutarak gitmemi engelledi. Bunu yaparken yerinden bile kalkmamıştı.

"Ben aptal değilim Solyn," dedi bileğimi sıkarken. "Herkesi kandırabilirsin, ben hariç."

"Bırak beni," diye tısladım kolumu kurtarmaya çalışarak. Kafeteryadaki herkesin bize baktığını görebiliyordum. Birazdan fısıldaşmalar başlayacaktı ve ardından da dedikodular.

"Otur şuraya," diye tısladı Rade öfkeyle. 

YANLIŞ CÜMLE.

EMİR ALMAKTAN NEFRET ETTİĞİMİ BİLMİYOR MU?

"Bırak beni!" diye daha yüksek sesle konuştuğumda az önceki şakacı tavrının gittiğini, yerine yeniden robot Rade'in geldiğini gördüm. Bu daha da çok sinirlenmeme sebep oldu.

"Rade kolumu hemen bırak!"

En sonunda ayağa kalktı ve masanın karşısında olmasına rağmen beni kendine çekti. Bileğimi acıtmadan ama kaba bir şekilde sıkıyordu.

Dişlerinin arasından, "Sürtük," diye tıslayınca elim istemsiz olarak hareket etti. Güçlü tokadım sağ yanağına yapıştığında çıkan ses bütün kafetaryayı susturmaya yetmişti.

"Bir daha," dedim kolumu nihayet ondan kurtarırken. "Bana sürtük deme."

Ve kimseye bakmadan çantamı aldığım gibi gittim. 

Girdiğim abuk subuk derslerden sonra eve gitmek için hazırlanıyordum ki aklıma Jamie'ye bakıcılık yapmam gerektiği geldi. Şu an Uriel denen adamı görmek istemiyordum. Aslında Jamie'yi de istemiyordum. Tek istediğim eve gidip güzel bir duş almak ve ardından da uyumaktı. 

Bir saniye. Belki bu işi lehime çevirebilirim.

Mutsuz bir iç çekişle birlikte telefonumu çıkardım ve Jamie'yi aradım. İlk çalışta açtı. 

"Hey dadı," dedi neşeyle. "N'aber?"

Karşıdan karşıya geçerken dudaklarımı büzdüm. "Şöyle demekten vazgeç. Aynı yaştayız."

"O zaman parayla tutulan arkadaş mı demeliyim?" dedi gülerek. "Bu çok uzun bir tanım. P.T.A desem?"

"P.T.A'mı?" dedim dudaklarımı birbirine bastırarak. "Neyse. En son ne zaman bara gittin?"

"Bar mı?"

Sırıttım. "Evet bar."

Madem eve gidip dinlenemiyordum, bende tam tersini yapmaya karar verdim. Bütün gece içecek, Rade'i, olanları, evi unutacak, yarın sabah da hayatıma kaldığım yerden devam edecektim.

BİR GECELİKTE OLSA UNUTMAYA İHTİYACIM VARDI.

Jamie uzun bir sürenin sonunda cevap verdiğinde sesi tuhaftı. "Bilemiyorum. Uriel-"

"Uriel'i boş ver. Bu akşam gidelim mi?"

Kabul et kabul et kabul et.

En sonunda iç çekti. "Tamam," diye mırıldandı ama endişeliydi. "Ama benim hiç kıyafetim yok."

Sırıttım. "Benimkiler sana olur. Şimdi eve gidiyorum. Bir saate yanındayım. Sakın Uriel'e söyleme. Ve yaramazlık yapma."

Son sözlerimi gerçekten bakıcı edasıyla söylemiştim. Son kez gülüştükten sonra telefonu kapattım ve ister istemez heyecanlandım. İki yıldan uzun süredir bir bara gitmiyordum. Kafa dağıtmak inanılmaz iyi bir fikir gibi görünüyordu. 

Rade'i kafamdan uzaklaştırmam gerekiyordu. Öğlen olanlardan sonra yüzüne bir daha nasıl bakacaktım merak ediyordum doğrusu. Biraz ileri gitmiş olabilirim. Belki.

O an içimin pişmanlıkla dolduğunu es geçemeyeceğim. Yani o kadar kişinin arasında bir adama, özellikle Rade gibi bir adama vurmak gerçekten aşırıya kaçtığımın işaretiydi. 

Lanet olsun. Şimdi iyice pişman olmaya başlamıştım.

Gece dışarı çıkacak olmanın verdiği heyecan yavaş yavaş sönüp giderken adımlarım yavaşladı. Elim sürekli cebime gidiyor, Rade'i aramak için çıldırıyordum.

ARAMA SOLYN ARAMA. ARARSAN ÖZÜR DİLERSİN.

Ve aramadım. 

Eve gittiğimde ilk işim dolabımı açıp kıyafet bakmak oldu. Önce kendime siyah bir elbise buldum. Kısacık, fahişelere yakışır bir elbiseydi. Bende ne işi var derseniz... Heves edip almıştım işte. Jamie içinde saçlarına uygun mavi bir elbise buldum. Kendime siyah bağcıklı bir topuklu, Jamie içinde siyah babetlerimi aldıktan sonra hepsin yatağıma fırlattım. Daha tam yerleşmediğim için bulmam kolay olmuştu. 

Son olarak birkaç tanede makyaj malzemesi buldum. Bütün bunları sadece on dakika yaptığımsa benim ne kadar gelişme kaydettiğimi gösteriyordu.

Makyaj malzemelerini çantama koymaya karar verdim ama önce içindekileri boşaltmam gerekiyordu. Heyecanla  çantayı ters çevirdiğimde okul kitaplarımla beraber başka bir kitap daha yatağıma düştü.

Rade'in kitabı.

Bölüm Beyzanur (BeyzanurYldz) içiiiinn :** :D

Multimedia'da Rade var. :D Ya gif o kadar hoşuma gitti ki bölüme uygun olmasa da paylaşmak istedim. :D

Ayrıca sorularınız için ask.fm açtımm. Profilimde linki vaarrr ^^

Yorumlarınızı bekliyorumm ^^ :D

KuralWhere stories live. Discover now