hoofdstuk 11

4.1K 189 24
                                    

(POV Brooke)

Ik krijg een pols los en sla hem hard op zijn gezicht. Hij trekt geschrokken terug en kijkt mij boos aan. Ik geef hem een woedende blik terug. Jace wilt mij weer zoenen. Ik wil net mijn mes pakken die ik altijd onder mijn kleding heb. Gewoon voor de zekerheid. Je weet maar nooit. Voor dat ik hem er uit kon halen ging de bel.

 "Je hebt geluk voor deze keer."" Fluister hij hees. Ik kijk hem geschrokken en bang aan. Als hij van mij vandaan is ren ik snel de kamer uit naar mijn kamer. Ik ren snel naar de bad kamer en sluit mij daar op. Ik laat mij neer vallen op de grond en leun met mijn hoofd tegen de muur. Ik heb het piepje niet gehoord dat aangaf dat mijn oortje aan stond. Ik houd het niet meer en laat de tranen stromen. Gesnik is luid te horen. Ik heb in jaren niet meer gehuild. 

"Brooke wat is er?" Hoor ik Dave in paniek zeggen. "Brooke! Antwoord!" Schreeuwt hij. "Wat is er allemaal gebeurt daar! Wat is er met je gebeurt?!" Roept hij in paniek.  "Jace." Antwoord ik nog net door het gesnik heen. "Wat heeft hij gedaan! Heeft hij je aangeraakt! Hij is nog lang niet jarig! Ik heb hem nog gewaarschuwd, maar blijkbaar niet goed genoeg! Hij moet met zijn poten van je af blijven!" Schreeuwt hij nu woedend. 

"Brooke! Ik weet dat je jezelf in de badkamer hebt opgesloten. Kom er uit ik was nog niet klaar. Ik maak graag de dingen af waar ik mee begonnen ben en daar ben jij geen uitzondering van." Roept Jace. "Ga weg!" probeer zo gecontroleerd mogelijk zeggen, maar je hoort toch de trilling van angst in mijn stem. "Ah Brookie toch. Ben je een beetje geschrokken? Je wilt niet weten wat de rest met je wilt doen, maar dit viel nog wel mee." Je hoort gewoon dat hij èèn en al vals is. "Ga weg! Zoek iemand anders om te doen wat jij wilt, maar ik doe het niet. Wat je vandaag deed was het enige wat je ooit zal kunnen doen." Schreeuw ik naar hem. 

"Maar jij bent zo veel beter. Ik heb zo te zien ook je zwakke plek gevonden. Dat is best gunstig." Ik hoor dat de verbinding tussen mij en Dave is afgebroken. Heeft hij opgehangen? Heeft hij alles gehoord? Ook wat Jace zei? 

"Waarom blijf je daar nog zitten Brooke? Je moet er ooit een keer uit komen. Je kunt daar niet voor eeuwig blijven zitten. Je moet ooit eten hebben. Je moet daar weg komen voor school." Ik weet dat hij nu gewoon een grijns op heeft. 

Ik blijf koppig zitten. Jace zit nog steeds bij de deur. Als ik de hoop op wil geven gaat de huis telefoon af. Ik hoor dat Jace daar naar toe loopt. Dit is mijn kans. Ik ren snel de bad kamer en een tas en stop er snel wat kleding in. Mijn portemonnee stop ik er ook in en om niet te vergeten mijn telefoon. Ik verstop mij in de kast en laat het bad kamer licht aan zodat als hij terug komt hij daar heen zal gaan. Dan kon ik snel weg rennen en vluchten. In het bos kan hij mij toch niet makkelijk achterna en daar kan ik hem zonder dat hij weet dat ik het ben, hem neer halen. Ik pak de pistool die ik ook had gepakt uit de tas en doe die onder mijn kleding. 

"Zo Brooke, jij hebt wel veel geluk vandaag. Eerst word je gered door de bel en dan belt er iemand via de huis telefoon naar ons. Nu hebben we alles voor ons zelf. Ik heb wel wat ideetjes." Ik walg hier echt van. Wat is er met hem? Dit lijkt Jace niet. Zijn pupillen waren net ook veel gorter dan dat ze normaal waren

Ik hoor dat Jace de bad kamer deur open doet dus doe snel de kast deur open. Ik ren snel naar benden. Na bijna 3 keer gevallen te zijn kom ik veilig beneden aan en ren naar de voor deur. Ik doe hem met een ruk open en ren de oprit op. Halverwege knal ik tegen iemand aan en dreig te vallen. Ik maak mij alvast klaar voor de val, maar die komt niet. Twee sterke armen houden mij vast. Ik kijk op en merk dat het Dave is. 

"Brooke!" Hoor ik Jace schreeuwen vanuit het huis. Ik wil snel weer weg rennen, maar Dave houd mij vast. Ik kijk hem niets begrijpend aan. "W-wat doe je?" Vraag ik hem stotterend. "Ik bescherm je." Sust hij mij. Hij gaat beschermend voor mij staan. "Hey Dave heb je Brooke gezien?" Vraagt hij alsof er niks aan de hand is. "Wat heb je gedaan?" Vraagt Dave met ingehouden woede. "Niks hoezo?"

"JE HEBT HAAR GEZOEND!" Schreeuwt Dave plots. "Ben je helemaal gek geworden! Ze heeft daar al meer dan 3 jaar een trauma aan. Het ging net weer goed en jij maakt het weer erger! Ze heeft jou zo vaak gewaarschuwd precies om dit te voorkomen! Ik kon haar pas na een jaar een normale  knuffel geven door die trauma!" Jace schrikt duidelijk van Dave's uitbarsting. Het lijkt wel alsof hij nu bij de werkelijkheid word gestuurd. "B-brooke het spijt me. Ik weet niet wat ik deed. Ik kan het me niet herinneren waarom we hier eigenlijk zijn." Ratelt hij. "Het enige wat ik nog weet is dat ik gedronken heb." 

"Sluit je dan op in je kamer als je dronken bent." Zeg ik tegen hem, nog in een lichte shock van wat er zojuist is gebeurt.  "Deed ik ook, maar jij kwam binnen. Ik kon mij niet meer inhouden sorry. Meestal was ik altijd alleen als ik dronken was. Dan wist ik dat er niks kon gebeuren. Ik weet niet eens wat ik allemaal gedaan heb en aangezien je zo veel afstand van mij probeert te houden kan ik wel wat gokken." Zegt hij een neer geslagen hoofd. "Het spijt me." Zegt hij nog en loopt het huis is. "Moet ik vannacht bij je blijven?" Vraagt Dave mij. Ik knik wat afwezig.

  Dave heeft zojuist mijn geheim geschreeuwd. Ik snap het van zijn uitbarsting. Zou Jace hier geen misbruik van maken? Zou hij het niet aan zijn vrienden groep vertellen en al helemaal Cole niet. Dat is het gevaarlijkst. Ik denk dat ik nog even met hem moet praten straks. Ik weet dat ik normaal niet tegen hem zou praten, maar hij wet nu mijn geheim dus moet ik hem bevriend houden. Ik denk dat ik hem in mijn leven moet laten, maar alles komt hij nooit te weten.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Hey mensen,

Zoals jullie wel hebben gemerkt heb ik mij niet echt gehouden aan mijn upload schema. Het maakt mij eigenlijk ook niet zo heel veel uit en jullie denk ik ook niet. Ik upload gewoon wanneer ik het wilt en ik heb genoeg hoofdstukken om elke dag sowieso 1 online te doen. Zoals je nu ook wel had gemerkt upload ik nu 2x per dag. Ik ben ondertussen al zo ver met schrijven dat het boek al bijna af is. Ja ik werk vooruit voor de mensen die dat niet weten. Vandaar dat ik zo vaak en snel kan uploaden. 

Jullie zien vanzelf wel wanneer er een hoofdstuk online komt, maar sowieso elke dag komt er 1 en soms 2. Ligt eraan of ik het druk heb of niet. 

Ik zal het ook fijn vinden als jullie stemmen en/of een comment achter laten. Ik verplicht je niet natuurlijk. Als je het niet wilt doe je het niet. Ik zal het natuurlijk wel leuk vinden als je het wel deed. 

-xxx- Zoeloe_shadow

She is a spy? (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu