1.'Mijn klein vogeltje'

2.1K 63 8
                                    

{Bella}

Mijn wekker gaat. Ik druk hem uit en draai me om. Ik heb geen zin in vandaag en al helemaal niet in die nieuwe jongen Jack.

'Bellaa! Je bed uit nu je komt te laat!' Schreeuwt mijn moeder van onder de trap. Ik verstop mijn hoofd onder mijn kussen en schreeuw wat terug. Ik stap toch uit bed en kleed me aan.

Als ik beneden kom staat mijn ontbijt er al. 'Dankjewel mam' Ze geeft een knikje en pakt de auto sleutels en loopt weg. Ik hoor het geklik van de hakken verder weg en de deur dicht slaan.

Ik besluit de berichtjes van Julia maar te openen. 

Julia: hey zo samen fietsen?
Bella: jah tuurlijk kom je nu?
Julia: totzo 

Ik leg glimlachend me telefoon neer en begin mijn bord en bestek in de gootsteen te leggen.

De bel gaat. Zal Julia er al zo vroeg zijn. Ik loop naar de deur toe en open hem. Daar staat zo als verwacht Julia.

We stappen gelijk op onze fiets en rijden naar school. Onderweg praat Julia natuurlijk veel maar ik ben niet zo'n ochtendmens. Aangekomen op school zie ik Bruce ook bij de fietsenstalling staan.

'Kijk is wie daar staat' Ze wenkt naar Bruce. Ik had hem al langer opgemerkt. 'Ik ga vast naar Noah ,  je kan je fiets zelf parkeren toch?' Ze loopt weg. 'Julia blijf!' Ze blaast een handkusje toe en loopt naar Noah.

Ik bijt op mijn lip en loop met mij fiets naar de fietsenstalling.

Hij heeft me nu duidelijk opgemerkt maar beiden zeggen we niets.

'Nog bedankt voor het helpen van gister' Begin ik ongemakkelijk. 'Nee joh geen probleem' Hij loopt weg. Hij loopt van me weg. Ik zucht. Lekker dan. Voor als je het nog niet wist. Bruce was altijd mijn crush geweest. 

Julia zag ik naar binnen lopen met Noah dus ik loop alleen naar binnen.

Jack staat tegen de kluisjes aan geleund en zijn blik vestigt op mij. Als ik langs loop grijpt hij mijn pols. Ik kijk naar mijn pols en dan naar hem. 'Laat me los' Hij lacht. Ik wring me los uit zijn greep. 'Klootzak'. 

'Mijn klein vogeltje met Bruce'. De naam Bruce kwam wel heel spottend.

'Vogeltje hm?' 

Hij kijkt me de hele tijd aan. Ik schud mijn hoofd en duw hem voor me weg. Hij is raar.

'Trek je maar niets aan van hem ik weet niet wat hij' Bruce knikt. Julia komt op me aflopen. Ze kijkt me met een grijns aan. Ik duw haar lachend weg.

Net voor de deur bij Engels trekt iemand mij terug bij mijn pols. Als ik opkijk is het Jack met een grijns op zijn gezicht.  Als ik zie dat het Jack is valt mijn blije blik meteen. 'Wat moet je toch? , Je bent hier een dag en je irriteert me nu al'

'Jou van de les weghalen pleziert me wel' zegt hij schouderophalend.

'Dan zorg je maar dat iets anders je pleziert' sis ik. 

Ik wil weg lopen maar dat lukt niet want hij duwt me weer terug tegen de muur. Hij zet zijn armen naast mijn hoofd tegen de muur zodat ik niet zo makkelijk weg kan. 'De les begint over 3 minuten laat me nou!' Zeg ik terwijl ik op me horloge kijk.

Hij lacht hard met zijn witte tanden bloot. Het was mooi geweest als hij niet zo'n klootzak was. 'Dus een goodgirl' Ik duw zijn armen opzij en ren naar het lokaal.

Julia is naast Noah gaan zitten en kijkt me spijtig aan. Ik ga naast Bruce zitten. De leraar begint zijn les. 'Waar was je?' Fluistert Bruce me toe.

'Jack hield me tegen op de gang' zeg ik met een zucht. Hij kijkt me begrijpend aan. Hij weet net zo goed als ik dat ik niet meer van hem afkom.

De klas deur gaat open en Jack komt binnen met een grijns van oor tot oor. Ik zucht en luister verder. Hij komt achter me zitten naast Luke.

Hij tikt me de hele tijd aan en gooit papiertjes.

Ik probeer het te negeren en mijn woede stapelt zich op. Tot dat ik het niet meer hou.'Jack hou op!' roep ik door de klas. Iedereen kijkt me aan. Ook de docent.

'Lees het briefje vogeltje' Zegt hij poeslief. Waar ik alleen maar meer boos van word en ik pak het briefje en gooi het in zijn gezicht.

De docent van Engels komt tussen ons in.

'Alle twee eruit nu!' schreeuwt hij. Ik kijk hem geïrriteerd aan. Ik pak mijn tas en loop de deur uit. Ik loop gelijk naar de aula en ga zitten zo ver mogelijk van Jack af die vervolgens naast me gaat zitten. Ik draai van hem weg zo ver ik kan.

'Als je niet had weg gelopen zaten we nu niet in de aula' zucht hij verveeld.

"Nee , dan zaten we zeker in het schoonmaak hokje!' 

~~~~

Ik zit in de aula met Julia naast me en aan de andere kant Bruce. De rest zit er ook.

'Dus wanneer gaan we wat met zijn alle doen?' vraag ik. 'Wat dacht je van zwemmen!' Begint Noah enthousiast. Ik glimlach gelijk. Daar heb ik wel zin in.

Herschreven ✔️

The WolfWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu