Kapitola 4.

603 44 2
                                    

Zatímco král ještě spal, Legolas pro něj připravoval malé překvapení. Připravil lano se stahovacím uzlem na zem, poprosil Katrïn aby mu na kus papíru napsala Past na skšeta. Nakonec se malý princ schoval pod postel.

Asi za půl hodiny se Thranduil vzbudil. Protáhl se a rozhodl že se půjde obléct.  Spustil nohy na zem a jakmile se dotkli země Legolas prudce zatáhl za provaz. , ten se omotal králi kolem nohy a Thranduil spadnul. ,,Co to..." král otevřel oči a před ním byl papír s nápisem past na skšeta. Legolas to už nevydržel a začal se smát. Král se podíval pod postel. Beze slova vytáhl legolase chytil ho za triko a vyhodil ho z pokoje. Po chvíli už slyšel pouze smích vzdalující se od jeho komnaty.

Dalšího dne se  král rozhodl, že vezme Legolase na projížďku a uvědomil si, že Legolas ještě nezná Elka. Šel do stájí, jako první se postaral o Elka, donesl mu vodu a čerstvé seno, poté osedlal Legolasova poníka Skšeta. Legolas ho dostal k narozeninám od Gandalfa a sám si ho pojmenoval. 

Potom došel pro Legolase a přivedl ho k Elkovi. ,,Legolasi, toto je Elk" představi král princi svého losa. ,, Tati? co je to za divného koně? A ploč mu z hlavy lostou větve?" Katrïn, která tam byla s nimi se tiše zachichotala. Král se zamračil,,To je los!" Víc už se Legolas nevyptával. Přitáhnul si ke Skšetovi stoličku a vyškrábal se na něj.

Asi po hodině cesty, při které Legolas nejméně desetkrát spadl, zastavili u malého jezírka. Legolas seskočil ze Skšeta a skočil i v oblečení do jezírka ,,Pomóc!!!" Legolas ještě neuměl plavat...

Thranduil ladně seskočil z Elka a skočil do jezírka také, aby svého syna zachránil. Po chvíli zjistil, že se namáčel zbytečně. V jezírku bylo vody sotva po kolena. Legolas se postavil a odkráčel z jezírka, postavil se na břeh a posmíval se mokrému otci. Ten den se Thranduil rozhodl, že bude dávat Legolasovi lekce slušného chování...

Taková trochu kratší kapitolka...

Legolas- sweet lifeWhere stories live. Discover now