Kapitola 6.

632 40 7
                                    

Byl asi týden po Vánocích a Thranduil vzal Legolase a projížďku na Elkovi. Legolas se usadil na jeden z jeho mohutných parohů. Jakmile se usadil začal křičet:,, Jeď, jeď, jeď!!!" Elk se samozřejmě ani nehnul a čekal až na něj nasedne král. Thranduil se ladně vyšvihl na Elkův hřbet. Jeli po lesní cestě a Elk šel tak rychle, až Legolas nadskakoval.
Dojeli na malou mýtinku, kde u krmelce stálo několik laní a kousek od nich spal malý koloušek. Byl stočený do klubíčka a z úst mu stoupala pára. Legolas si usmyslel, že chce být jako otec, a tak se rozeběhl ke kolouškovi.


Zatahal ho za ucho, aby ho probudil. Koloušek se postavil na své tenké rozklepané nožky. Legolas ani nepočkal až se koloušek probudí a začal se drápat na jeho hřbet. Byl na kolouška příliš těžký a proto ho za pár okamžiků ze svého hřbetu koloušek shodil. Legolas chvíli seděl naštvaně na zemi. Koloušek ho udiveně pozoroval a poté odběhl ke své mamince. To se Legolasovi nelíbilo a dal se do breku. Král se smíchem zvedl brečícího Legolase a posadil ho zpátky na Elka.
,,Dáš jelenům mrkvičku?" Zeptal se ještě smějí se Thranduil. ,,Nedám!", řekl naštvaně Legolas. ,,Jak myslíš", řekl Král a sám vysypal mrkve do krmelce.
Poté opět nasedl na Elka a vyjel směrem k hradu. Legolas po cestě usnul, za což byl Thranduil velmi rád. Ke konci cesty se Legolas vzbudil a začal zpívat. ,,Jeleni smldí, jeleni smldí...". Za což ho Král napomenul a Legolas už se neodvážil zpívat dál.
Když dojeli domů Legolas se rozeběhl do své komnaty. Popadl svůj nový luk a šípy a běžel na nádvoří kde měl postavené terče. Napnul luk a když byl dostatečně napnutý tak pustil tetivu. Šíp sice vystřelil ale terč nezasáhl. Legolas neztrácel naději. Popadl další šíp a znovu vystřelil. Opět minul. Legolas začínal být naštvaný a rozzuřeně třísknul lukem o zem.
Král celou tu dobu pozoroval Legolase z okna a když Legolas běžel kolem jeho komnaty tak si ho Thranduil odchytil. Poslal ho zpátky na nádvoří aby svůj luk laskavě sebral. Legolas se naštvaně vrátil na nádvoří a sebral svůj luk ze země. Poté odběhl do své komnaty a zabouchnul za sebou dveře.
Začal přemýšlet co provede svému otci. A při přemýšlení usnul.
Konec, doufám že se líbí :D

Legolas- sweet lifeWhere stories live. Discover now