#28 - Dönüşüm

245 32 251
                                    


Can'lar... Yeni bölümü bir gün önce yayımlıyorum, haydi yine iyisiniz! 

Şimdi karnımı doyuracağım ve önceki yorumlara bakıp hepsini mutlulukla cevaplayacağım. (Bana mesaj ile geçmiş bölümlerdeki yorumunu söyleyen ve fikrimi soran bir okur vardı, onun yorumuna da bakacağımı belirtmek isterim. Gecikme için üzgünüm.) 

Hep söylüyorum, bana enerji vermeye devam edin olur mu? Zira ihtiyacım var.

O halde size keyifli okumalar bana da afiyet olsun!

Not1: Yeni bölüm Pazar ya da Pazartesi gelir muhtemelen.

Not2: Kelime, cümle ve anlam hatası görürseniz bildirin lütfen çekinmeden. İkinci kez okuyamadım yine.

***



Tıpkı bir şiir yazar gibi vücudunun tüm hatlarını ezberleyecek ve üzerine imzasını atacaktı.



BÖLÜM YİRMİ SEKİZ - DÖNÜŞÜM



         Wellbeck'in geleceğini söylediği günün ardından dört hafta geçmişti. Cemil mecburen oğlunun karşısına çıkamıyordu, en uzak koltuklardan birinde izliyordu oyunu. Geçen süre içerisinde birçok kez artık bu oyuna bir son vermeye karar kılmasına rağmen, Wellbeck Strom onu her defasında ikna etmeyi başarmıştı.

Elindeki bulguların çok ama çok önemli olduğunu, kendisi gelip inceleme yapmadan kesinlikle müdahale edilmemesini istiyordu.

Can'ın sevgilisini kendisiyle tanıştırmak istediği güne kadar içindeki heyecanı bir şekilde bastırabilmişti Cemil.

Ama artık daha fazla direnecek gücü yoktu. Oğluyla on iki ayı geçen bir sürenin ardından ilk kez konuşmuş ve onun hiç olmadığı kadar sağlıklı olduğunu, Arzu'yla çok mutlu olduğunu anlamıştı.

Oğlunun telefonu kapatır kapatmaz Wellbeck'i arayıp Can'ın isteğini iletti. Artık oğlunun iyi olduğunu gerçekten görebileceği, duyabileceği gelin adayı Arzu'yla tanışmak istediğini söyledi. Doktor, ne olursa olsun sürecin ilerlemesi konusundaki kırılmaz ısrarını yineledi. 

Yaptığı araştırmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve eline geçen bulguların endişesinde ne kadar haklı olduğunu anlattı yeniden.

Problem düşündüklerinden çok daha karmaşıktı. Tüm bunları dayanak göstererek baba oğlun görüşmesine onay vermedi Wellbeck. Kurdukları yapay ortamın, kendi gelip de araştırmanın son evresini tamamlayana dek devam etmesini emreden tavırlarla dikte etti. Bu defa gerçekten sözünde duracağını ve çok kısa bir süre sonra İstanbul'a geleceğini öne sürerek Cemil'i bir kez daha ikna etmeyi başarmıştı.

Oğluna yurtdışında çok önemli bir iş görüşmesinde olduğunu, gelince haber vereceğini söyledi. Ne kadar da zordu vuslatı uzatmak! Yine de yaklaşık bir yılın ardından oğluyla karşılıklı konuşması yüreğinin hafiflemesine yardımcı oluyordu.

O kadar beklemişti, elbette son perde için de sabredecekti.

***




             Cemil, Can'ı ara sıra uzaktan takip etmeye devam ediyordu. Üstelik bu takiplerinin birçoğunda artık gelin adayını da görüyordu, ne kadar yakışıyorlardı birbirlerine. Karşılarına çıkıp ikisine de sarılmak için nelerini vermezdi. Sarılamadı.

SESLİ KİTAP - Cennet BeyazıWhere stories live. Discover now