Cap.3

969 71 14
                                    

"Am ceva de rezolvat dupa scoala si ajung la tine pe la ora 5." Inseamna ca am timp sa-l duc pe Yato la plimbare inainte ca el sa vina.
-------
- Mama, m-am intors, spun inchizand usa.

Merg direct in bucatarie sa-mi iau o sticla cu apa din frigider si abia dupa ce o desfac aud voci venind din sufragerie una dintre ele fiind a mamei insa nu-mi dau seama cine e cealalta persoana. Ma indrept spre ele pentru a vedea cine a venit. Am ramas blocata cand l-am vazut pe Taeyong acolo. Ce face el aici? Verific telefonul - e abia 4 fara un sfert si zicea ca vine la 5. Ahh.. Ma lipesc de perete in speranta ca nu m-au vazut sau auzit sa ma gandesc la cum sa reactionez.

- Jisol, unde esti?

- Aici.. spun cu jumatate de gura in timp ce ma indrept spre ei inca tinand sticla de apa in mana.

Mai am putin si dau drumul intrebarilor de genul: De cand vorbiti? Despre ce vorbiti? Ce lucruri jenante i-ai spus despre mine?

- Hey! spune Taeyong facand cu mana si zambind.

- Hey, il salut si eu schitand un zambet.

Ciudaaat.. si neobisnuit, Taeyong e foarte prietenos; m-a salutat ceea ce n-a facut-o niciodata. Trebuie sa fie din cauza ca e mama de fata.
Nu pare sa fi fost terorizat in vre un fel, bine exagerez putin, mama nu e chiar asa.. adica sper - n-am de unde sti pentru ca nu m-am mai aflat niciodata intr-o asemenea situatie.
Mergem la etaj sa lucram la proiect insa camera mea e putin dezordonata din cauza ca i-am cautat jucariile lui Yato inainte sa plec in parc si n-am mai strans.

- Mmmm... scuze dar credeam ca ajungi mai tarziu.

Iau hainele de pe scaun apoi le strang si le bag in dulap, pun foile de pe birou intr-un teanc iar cand vreau sa imi pun caietele de mate in ghiozdan il vad tinand in mana testul meu studiindu-l cu atentie. Intind mana pentru a-l lua insa se intoarce si face cativa pasi inainte. Huh? Ce-i asa interesant scris pe foaia aia? Da, sunt constienta ca am luat nota mica si ca trebuie sa-mi maresc media.

- Stii ce ai gresit?

- Hmm.. Tot?

E cam mult rosu pe acolo si nu-mi dau seama daca e ceva bun.

- Ai incurcat tabelele de semn de la functii, cand incepi o rezolvare primul lucru pe care il afli este domeniu, ca sa vezi cand o functie este concava sau convexa trebuie sa derivezi functia de 2 ori si sa o egalezi cu 0 iar rezultatele de inlocuiesc in prima functie ca sa gasesti punctele de inflexiune, rangul matricilor se afla in functie de determinant..

Ce tocmai a spus? M-a pierdut total la primul cuvant si a vorbit atat de repede incat m-a ametit complet. De unde stie el toate astea? Nu aveam idee ca e atat de inteligent.

- Ah si ai uitat sa scazi 2 aici, aratand cu degetul unul dintre calculele de pe ultima pagina.

- Ai de gand sa mai vorbesti mult chineza? Nu sunt un geniu sa le stiu pe toate. Am prins ideea.

Smulg hartia din mana lui si o bag in sertarul biroului sa nu o mai vad. Am inteles, e bun la matematica insa nu trebuie sa se dea mare in fata mea. Ma simt prost.

- Ce-am zis? facand ochii mari.

Se face ca nu stie, huh? Acum mi se confirma ce credeam despre el.

- Mai bine facem lucrul pentru care ai venit.

Imi rasfoieste caietul si alege ceva ce ii place si de la care sa pornim. Ne-am stabilit prioritatile si ce avem de facut fiecare. O sa compunem ceva si data viitoare cand ne intalnim discutam si punem cap la cap totul, eventual improvizam ceva impreuna.

- Imi dai mesaj cand termini, iar eu fac la fel bine?

- Mda, spun indiferenta.

Il conduc pana la poarta. Incerc sa o inchid insa o opreste cu piciorul si nu imi dau seama de ce a facut-o.

- Ce?

- Scuze pentru faza cu testul, n-am vrut sa te supar.

- E in regula, doar mi-ai confirmat ca sunt praf.

- Nu esti praf, pur si simplu nu ai inteles materia. E ceva normal. Te pot ajuta daca vrei.

- Nah, ma descurc sigura. Mersi oricum.

Pot simti compasiune in vorbele lui, am senzatia ca el chiar vrea sa ma ajute. Sunt confuza din cauza asta dar imi ajunge proiectul asta, nu vreau sa mai petrec timp in plus cu el mai ales cand Lisa imi lasa "mesaje de dragoste" in dulap. Ma voi chinui singura, macar asa sunt sigura ca iau nota pe meritul meu. Imi dau seama ca nu ma crede, se citeste pe fata lui, si totusi nu spune nimic, doar pleaca.
---------
TheExoArmy distractie placuta in vacantaa!! Sper sa ne vedem toate vara asta. ♡♡

Povestea NoastraWhere stories live. Discover now