17

868 83 10
                                    

~Harry~

-Megjöttem!-lépett be Niall. -Tessék, itt van.-nyújtotta át az "Egy kutya négy élete" című könyvet. -Héé Hazz, mi a baj?-kérdezte, amikor nem reagáltam. Felnéztem rá és gonoszan elmosolyodtam.

-Benne vagy egy kis bosszúban? A szőkeség szemöldöke a homlokáig szakadt.

-Minden oké?!-kérdezte liftező hangon.

-Nem, és pont ezért ideje tennem valamit! Megpaskoltam az ágyam szélét, ahova le is ült. -Szóval!-kezdtem bele az ötletembe. -Mivel Dave, egy utolsó aljas seggfej, gondolom nem haragszik meg, ha én is tisztességtelenül játszok...

-Mire gondolsz??-kérdezte még gyanakvóbban és szemöldöke lassan eltűnt hajában.

-Csak mivel nem mehetek haza, de mindenem otthon van, arra gondoltam egyik éjjel meglátogatom...-húztam féloldalas mosolyba számat és napok óta először dolgozott bennem a tettvágy.

Barátom arca megnyúlt és a szemei hatalmasra tágultak.

-Ugye csak viccelsz???-kérdezte elvékonyodó hangon, mire beharapott ajakkal megingattam a fejem. -Nem! Kizárt! Nagyon rossz ötlet! Most foltoztak össze, mert apád majdnem megölt, erre te vissza akarsz menni az oroszlán barlangjába?!?! Szinte kiabált velem és látszott rajta, hogy tényleg nagyon sikerült kiakasztanom.

-Jó, oké, oké, hülye ötlet.-mentegetőztem, de megfogadtam, hogy nem hagyom annyiban a dolgot. Lerogyott az ágy melletti kis fotelbe, tincsei közé túrt és nagyot sóhajtva rám nézett.

-Hazz! Ez nem játék!-mondta tőle szokatlanul komoly hangon. -Dave beteg, ha ilyenre képes volt és nem jó dolog újat húzni egy őrülttel! -Ki tudja meddig menne el, ha arról van szó... -Nem ér annyit néhány vacak Hazz, hogy kockára tedd az életed!

-Tudom Ni, de évek óta folyton meghúzom magam és behódolok neki és látod mit értem el; meg is ölhetett volna...-nyeltem egy nagyot a mondat végén, mert még mindig nagyon nehéz volt kimondani. -Nem akarok bajt, csak elhoznám a cuccaim és némi pénzt...

Ahogy kimondtam felrémlett bennem a pár évvel ezelőtti emlék, amint egy beszélgetés fültanúja voltam;

*...és bármi történne, ez mindigis itt lesz tartaléknak!-mondta Dave Gemmának a konyhában. Alap esetben csak továbbsétáltam volna, nem is foglalkozva a beszélgetéssel, de most az ösztöneim mégis azt súgták, hogy bújjak el az ajtófélfa mellett és hallgatózzak.

-Ötszázezer van benne... - Ha neadjisten történne velem valami, ebben van annyi pénz, hogy új életet kezdhess!-Csak akkor, megértetted?

Néhány pillanatnyi csönd,majd ismét megszólalt;

-Rendben, akkor tudod, hogy hol keresd majd...! -De erről senki nem tudhat, se Anne és főleg Harry! -Nem olyan tiszták itt a dolgok, mint amilyennek tűnnek, szóval ez csak a tiéd!

-Értem apuciiii!-szűrődött ki Gemm nyávogása, mire megborzongtam és még közelebb húzódtam, hogy nehogy lemaradjak valamiről.

-Akkor menj és tedd oda, ahova megbeszéltük, de siess! -Addig lekötöm őket! Amint kimondta, már hallottam is a közeledő lépteket.

Cont(r)act /Larry Stylinson~Befejezett/ Where stories live. Discover now