CAPITOLUL 9

2.6K 207 65
                                    


"Mai e nevoie sa repetam ce vei avea de spus atunci cand te vor intreba cine esti?" ma intreaba Hope pentru a treia oara in timp ce eu ma incaltam cu tenesii,incercand sa nu fac cunostinta cu podeaua la cat am sarit intr-un picior.

"Nu,Hope. Stiu ce am de spus. Eu plec acum,tu sa fii cuminte si sa nu dai vreo petrecere cu pisicile tale vecine in timp ce eu nu sunt acasa." spun amuzata ,ridicand un deget in semn de autoritate,pisica tresarind parca prinsa facand ceva.

Ceva ce va face. Pff...imi dau ochii peste cap,apoi o pup pe nasuc ,intorcandu-ma catre usa apartamentului si iesind in racoarea holului.

Cobor rapid scarile ,iar la iesire un nor de fum ma face sa tusesc ,uitandu-ma cu ochii mijiti la masina care se departa din fata blocului in viteza. Nemernici ordinari.

Imi asez mai bine rucsacul pe umar in care nu am decat un carnetel si cateva pixuri,apoi o iau din loc pana voi da de acea cafenea de care vorbise aseara Beka,unde ne vom intalni.


"Neata,Beka!" o salut pe blondina odata ce o vad asteptandu-ma unde stabilisem,cu doua pahare din care ieseau inca aburi de caldura. Dupa miros imi dau seama ca este cafea.

"Neata,bruneto. Ti-am luat o cafea simpla,nu stiu daca iti va placea,dar data viitoare voi stii." imi zambeste blonda,intinzandu-mi paharul ,pe care il apuc bucuroasa,sorbind o gura considerabila din lichid,in timp ce ne deplasam pe trotuarul plin de persoane galagioase.

"E perfecta. Multumesc. Apropo,imi place tricoul." spun inca privind bucata de material alb care se mula pe corpul ei perfect,potrivindu-se cu blugii cu talie joasa negrii simpli,parul fiindu-i prins intr-o coada ridicata in crestet care o facea sa para mai tanara si inocenta.

"Mersi. Tu...hmm...nu stiu cum sa-ti zic,dar esti varianta feminina a unui baiat din scoala. Si nu voi fi singura care va observa."spune chicotind,analizandu-ma ,ceea ce ma face sa-mi cobor si eu privirea pe hainele alese.

Un maiou negru,putin largut si o pereche de blugi tot negrii cu talie inalta ,stramti, iar parul brunet il aveam lasat librer pe spate ,fiind drept natural. Am facut o alegere proasta? Probabil ca Beka imi observa agitatia ,asa ca in urmatoarea secunda se posteaza in fata mea,privindu-ma ingrijorata.

"Nu o lua de rau. Arati super dragut ,chiar sexy imbracata in negru,dar ai sa intelegi mai tarziu sensul cuvintelor mele. Pana atunci,nu-ti face griji ca arati rau,pentru ca nu e asa." imi spune zambind,ceea ce ma mai calmeaza.

Mai mergem in jur de zece minute fara sa mai vorbim,de data asta incepand sa-mi framant degetele din cauza emotiilor. E prima data in toti anii in care exist in care pot invata intr-o scoala plina de elevi. Sper doar sa fie exact cum mi-am imaginat si sa nu o dau in bara.

"Am ajuns." sopteste Beka langa portile uriase ale liceului."Bun venit in Iad."

O cladire de trei etaje ,cu un gazaon unde se aflau multe grupuri de copii care discutau dupa un timp in care nu se mai vazusera,altii care se presupune ca ar fii prima data cand se afla aici se uitau dezorientati in jur. Inghit in sec in timp ce Beka ma trage de brat in curtea liceului,impiedicandu-ma de....de nimic,punandu-ma rapid in echilibru ca sa nu atrag atentia asupra mea.

Serios? De ce trebuia sa incep asa?

"Oh nu." aud vag vocea Bekai ,intorcandu-mi privirea confuza catre ea,vazand-o incruntata.

"Ce s-a intamplat?" intreb ,apropiindu-ma mai mult de ea,apoi urmandu-i privirea.

Ochii cauta ceva sau pe cineva care s-o fi deranjat ,dar ceea ce vad sunt doar elevi...sau, o fata roscata posesoarea a doua picioare inalte si subtiri. Era imbracata intr-o pereche de pantaloni scurti roz si un tricou cu spatele gol,alb. Zambea celor doua fete de langa ea,la fel de frumoase ,in timp ce diferiti baieti ii faceau cu mana,ea raspunzandu-le increzatoare.

*Lupta cu mine* #PAUZA#Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum