on dört

142K 7.8K 1.6K
                                    

[Demi Lovato - Give Your Heart a Break]

Medya: Irmak'ın Günlük Kombini

💬

Sabah uyanır uyanmaz telefonumu elime alıp saate bakmıştım vee...Geç kalmıştım. Alarmı kapatıp geri uyuma özelliğimi bırakmam gerekiyordu. Hızla yataktan kalkıp dolaptan ne bulduysam üzerime geçirdim. Lavaboya gidip elimi yüzümü yıkayıp en azından insana benzediğimde tekrar odama döndüm. Saçımı gelişi güzel toplayıp çantamı alıp çıktım. Aşağı indiğimde evin sessizliğinden bizimkilerin çıktığını anlamış oldum. Zeki ben. Aile mi de tebrik ediyorum yani insan bi uyandırır be. Uyandırmak yok ama ders çalışmayınca köy. Herşeyi devletten -yani benden- beklememek lazım kardeşim bu ne ya?

Sabah atarımı da yaptıktan sonra botlarımı giyip yola koyuldum. Otobüs de geç gelecek zaman bulmuştu bir de buradan zaman kaybetmiştim.

Otobüsten inip haldır şaldır dershaneye koşmaya başladım annem bu halimi görse madalya falan takardı ama ben dersleri çok sevdiğim için değil geç kaldığım için koşuyordum.

Nefes nefese sınıftan içeri girdiğimde tahtaya yazı yazan Türkçeci Ahmet hoca dahil sınıftakilerin bakışları bana dönmüştü. Ayı oynuyor zaten burda hemen bakın. Bende ki de şans yani geç kalma konusunda en disiplinli olan hocaya denk gelmiştim.

"Geç kaldım hocam kusura bakmayın."

Ahmet hoca eliyle yerime geçmemi işaret etti. "Geç kalman arkadaşlarının yararına olacak, tenefüste herkese çikolata alıyorsun."

Sınıftakiler coşkuyla bağırırken ben somurttum. Sizi boş boğaz açlar.

"Hangisinden?"

Hoca sınıfa gülümsedi. "Arkadaşların hangisinden isterse."

Bunu der demez kulağıma çikolata markaları ulaşmaya başladı. Damaklar, milkalar, didolar, karamlar... Hepsi de pahalı markalardı Allah'ın aç gözlüleri hiç mi çikolata yemediniz?

Hocaya gülümseyip sınıftakilere alttan alttan giydirdim. "Hepinize petito alacağım boşuna o gırtlaklarınızı yırtmayın."

Hepsi "ama hocam yıhaaa " diye cırlamaya başladığında yerime geçtim. "Dua edin cino almıyorum."

Hoca dersin çok kaynadığını fark etmiş gibi, "Tamam çocuklar susun artık derse dönüyoruz," diyerek ipleri eline almıştı. Tabi kitledin bana çikolataları şimdi dersine dön. Seni severdim Ahmet şuan gözümden düştün. Zıfır zıfır zıfır yani.

"Ben özel istekte bulunabilir miyim?"

Gelen fısıltıyla yanıma döndüm. Yeni yapışkan çocuk.

"Ne konuda?"

"Çikolata konusunda."

"Herkesi susturmuşken sence senin dediğini alır mıyım? Nah. Avcunu yalarsın."

Kaşları çatıldı. Çokta umurum. "Sadece bir çikolata abartma."

Sınıfı gösterdim. "Bir değil 15 tane çikolata."

Kendimle beraber 15. Ne? Onlar yerken onlara bakacağımı düşünmediniz herhalde.

"Tamam anladık cimrisin."

KİMLİKSİZ | Texting ✔Where stories live. Discover now