HOOFDSTUK P

2K 82 5
                                    

[SILAS]

Chara stopt maar niet met draaien in haar slaap.

Een paar uur terug sliep ze nog 'vredig' in mijn armen, maar dat verwaterde na een halfuur toen ze onbewust uit mijn armen draaide. Vredig tussen aanhalingstekens- niemand weet er wat er in godsnaam in haar hoofd om gaat.

Niemand totdat ze trots haar mark zal dragen. Ik sluit gepijnigd mijn ogen bij de gedachte. Ze weet nog niet eens dat ze door een godin gekoppeld is aan een wolvenkoning. Hel, ze weet nog niet eens dat ze wolvenkoningin is. Mijn koningin.

Verslagen kijk ik naar de prachtige engel naast me. Een engel die verdomd veel nachtmerries dagelijks met zich meebrengt. Zonder het verhaal over Joey had ik zelf ook wel kunnen raden dat er dingen zijn gebeurd waar ze 's nachts, zoals nu, niet van kan slapen.

Mijn armen wikkelen zich weer terug om haar middel en ik trek haar stevig tegen mijn lichaam. Perfect fit.

Ze stopt bijna gelijk met woelen en drukt haar zijdenzachte gezicht tegen mijn ruwe borst. Ik zucht diep en duw mijn gezicht in haar golvende haar. Kokosnoot.

Haar handen plaatsen zich om mijn middel en doen net alsof het lichaam tot rust is gekomen, maar de kleine trillingen in haar lip en de aangespannen spieren in haar kaak zijn niet te missen; mijn meisje heeft voor de zoveelste keer vannacht een nachtmerrie. Verdomme. Hoe kan ze overdag nog zo'n perfectionist en zo enorm slim zijn als ze 's nachts geen rust krijgt?

"Chara." fluister ik tegen haar wang. "Liefje." mijn handen vegen zachtjes over haar schouder: haar rustig proberen te wekken.

Eindelijk opent ze langzaam haar ogen en gaapt. "Silas? Hoe laat is het?" "Kwart voor vier 's nachts." Ze fronst en kijkt me verwart aan. "Hoezo wek je me midden in de nacht? Is er iets ergs gebeurd?" Ik knik. "Je had een nachtmerrie."

Haar ogen verraden alles al, maar ze ontkent het meteen. "Niet. Hoe kom je daarbij?" "Chara, liefje, je had een nachtmerrie en ik kan niet slapen als ik weet, voel, dat jij wordt opgejaagd, bang gemaakt of geconfronteerd wordt in je dromen en ik daar niks aan doe. Het is mijn plicht om voor je te zorgen, van je te houden, dus ontken het alsjeblieft niet." "Ik ontken niks. Ik droomde niet een-" "Bullshit, Chara. Je lip trilde, je kaken klemden keihard op elkaar en nog voordat ik je terug in mijn armen had genomen, kon je niet stoppen met draaien en woelen."

Ze zucht, rolt bijna haar ogen, en knikt. "Oké dan. Wat nu?" Ik grijns. "Nu gaan we naar de keuken, ons helemaal vol kanen en een film kijken." Chara trekt een wenkbrauw op. "Wie ben jij en wat heb je met Silas gedaan?" "Niks lief. Ik haat het gewoon als je je rot voelt. Dat zijn een van de vele dingen die een Alpha absoluut niet kan verdagen bij zijn mate."

Mijn ogen worden groot bij het besef van wat ik zojuist heb gezegd.

Chara is de zin ook niet ontgaan en ze wrijft met haar vingers over haar voorhoofd. "Wacht nog maar even met het eten en de film. Ik wil eerst horen over die cultuur van je." "Ja dat stukje was je niet ontgaan he?" Ze schud haar hoofd. "Nee, Alpha. Dat stuk was me inderdaad niet ontgaan." Ik zucht en knik. "Kijk Chara," vertellen of leugen om bestwil? ah fuck.

"Kijk. Bij mijn cultuur gebruiken mannen graag de naam Alpha om aan te geven dat ze iets beteke-" "Stop met dat bullshit verhaal, Silas. Begin maar gelijk bij het feit dat je een wolf bent."

"Chara..." mijn mond valt open uit schok. Ze rolt met haar ogen en zit rechtop in bed. "Ja, ik wist het. Wel fijn dat je nog even benoemd hebt dat je een Alpha bent, tho. Kan ik nog meer shit op mijn schouders meedragen." Ze staat kwaad op en loopt richting de deur.

"Maar even serieus, Silas. Wanneer was je van plan het te vertellen? Volgende week of over vijf jaar?
Weet je. Het was niet echt moeilijk om de feiten aan elkaar te knopen. Ik ben dan misschien wel 'snel geprikkeld' zoals Liam het volgens mij graag noemt, maar ik ben niet dom. Er zijn bijna dagelijks mannen die je per ongeluk Alpha noemen, vervolgens word jij daar kwaad om, je hebt en clubhuis waar mensen wonen, de trainingsgrond, het vliegveld, je krachten en bezitterigheid, dat mooie mate-verhaal van je. Je moet wel heel stom zijn geweest om te denken dat ik de boel niet zou uitvogelen." Ze zet kwaad haar handen op haar heupen.

Ik sta op. "Hoe in fucksnaam moest ik je dit vertellen dan? 'Uh, ja, Chara. De godin van hierboven heeft je als mate aan de wolvenkoning gekoppeld en jij bent nu koningin' ?"

Haar mond valt een stukje open, maar ze klemt gauw haar kaken weer op elkaar. "Bijvoorbeeld!"

Ik schud mijn hoofd. "Hoe ben je er dan nog zo rustig onder gebleven als je het blijkbaar allang wist?!" "Wilskracht. Pure wilskracht. Ik wilde het zo graag uit jouw mond horen, maar ik moest het uiteindelijk zelf maar weer uitzoeken."

Ik sluit mijn ogen en knik. Mijn handen sluiten om die van haar. "Mijn naam is Silas Hernandez, koning Alpha van de wolven en weerwolven. Mijn Beta, mijn rechterhand, is Derek Samuels. Hij is getrouwd met Betavrouw Donna Samuels- Brown. Mijn Gamma, mijn linkerhand, is Liam Davis, maar die ken je volgens mij al.

Derek doet vaak alsof hij nog geen mate heeft, zoals gisteren bij Macey vertelde Liam, maar dat doet hij puur om Donna soms op de huid te zitten. Een gemate vrouw trekt over het algemeen veel aandacht van ongemate mannen en daar kan de mate van de vrouw heel slecht over. Nu is Dereks tactiek niet mijn versie van een 'goed idee'.

Los van dat. Mijn mate is de prachtige Chara Monroe, maar volgens mij had ze dat zelf ook wel goed door na mijn geweldige mate uitleg." grijns ik. "Doordat Chara mijn mate is, maakt dat haar gelijk de koningin onder de wolven en natuurlijk mijn koningin." Chara's gezicht kleurt langzamerhand een klein tintje roziger en ik lach.

Zo snel als haar wangen een tint roziger kleurden, kleuren ze ook bleek. "Chara?" "Je bent koning?" haar stem is zoals ik het nog nooit heb gehoord, zo klein en zacht, verwart bijna. Ik knik en sla mijn armen om haar middel.

"En ik ben nu een fucking koningin?!" Ah, de oude Chara komt weer terug. "Zo goed als. Je moet nog een m-" "een mark en de mateband compleet maken. Weet ik." Voegt ze in.

Wederom valt mijn mond half open.
"Chara. Ik weet dat je goed bent in einden aan elkaar knopen, maar ik weet voor bijna honderd procent zeker dat geen van mijn, onze, roedel leden ook maar íets heeft genoemd over markering of mating. Het is namelijk nogal... intiem."

En wederom rolt ze met haar ogen. "De enige einden die ik aan elkaar moest knopen of je wel of niet weerwolf bent, wat uiteraard blijkbaar niet zo lastig bleek te zijn, de rest was al duidelijk sinds ik de juiste leeftijd had bereikt en opa het oud genoeg vond."

Ik frons en trek verbaast een wenkbrauw op. "Je opa?" "Matt, Matthias Donker"

En deze vrouw blijft me verbazen. "Alpha Donker." Zeg ik en ze knikt. "Ik heb wolven afkomst van mijn opa. Oma was mens, vader werd mens en heeft vervolgens gewoon het mensengeen doorgegeven. Simple as that. Dus nee, je hoeft me niet te vertellen hoe de boel werkt; opfrissen hier en daar zou fijn zijn, tho, want sinds Stefan en Meria het contact hadden verbroken zes jaar geleden heb ik niks meer gehoord van ze."

"Nu," doorboort ze de kale stilte. "Ik heb verdomd veel zin in eten en een goeie horror film om bijna vier uur 's nachts."

Ik knik, maar mijn hoofd is nog ergens anders. "Wie zijn Stefan en Meria?"

De glans in Chara's geamuseerde ogen is meteen weg. Ze slikt en richt haar ogen op de grond. "Dat is een verhaal voor een andere keer. Nu wil ik een fucking grote mok met kokend hete chocolademelk waar ik m'n mond drieduizend keer aan ga verbranden en vervolgens door je huis 'fuck, het brand me de bek uit' ga schreeuwen om iedereen chagrijnig te maken omdat het nog zo verdomd vroeg is."

Ik grijns en lach. "Begin maar alvast met rennen. Vermoeide wolven zijn heel kwaad als ze midden in de nacht gewekt worden."

"Lach niet. Vannacht is een goeie timing om m'n Lunastem te oefenen."

Ik glimlach en trek haar tegen me aan.

"Laat me los, Silas. Ik wil chocomelk. Met een chocola hongerige Luna kun je alvast beginnen te zoeken voor een vlucht naar Alaska en hopen dat ik je niet vind."

""
CADEAUHOOFDSTUK OMDAT HET KERST IS.
MERRY F*ik laat het netjes*CKING CHRISTMAS EVERYONE🥂

«kus»











-oh lol, woorden: (1495)- WTF.

TOUCH ME. |✔️Where stories live. Discover now