ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

1.3K 65 10
                                    

-BONUS HOOFDSTUK-

[JAX]

"Je hebt me hier wel in een shit situatie gezet, J!"
"Klim nou maar." Grom ik naar Syraha die mij dodelijk aankijkt. "Anders doe je het toch zelf." Gromt ze terug. Ik schud mijn hoofd. "Je ziet zelf toch ook wel dat mijn schouders veel te breed zijn."

Ze rolt met haar ogen en klimt door het raam. Eindelijk is de letterlijke last van mijn schouders, waar ze tien minuten lang op stond, weg. "Jij mag ook wel een paar kilo's afvallen. Jezus,wat een gewicht." "Bek dicht, J!" Snauwt ze van boven terug. "Moet je je spul nou nog hebben, of niet?!"

"Jaja. Schiet nou maar gewoon op, Syr. Voordat pa en ma merken dat we weg zijn. Mike en Bas kunnen hun nooit lang genoeg ophouden. Je weet hoe ma is."
Ze zucht en gooit mijn zwarte rugtas door het raam naar beneden. Behendig vang ik de tas op.
"Zet die trampoline maar klaar, J. Dit wordt een ongemakkelijk tripje naar beneden." Syraha hangt half door het raam, turend naar buiten.

"We hebben geen trampoline." "Precies, ja! Ga maar liggen." "Donder maar op met je 'ga maar liggen'. Zoek maar iets anders. Knoop anders de lakens van mijn bed aan elkaar en gooi ze uit het raam. Dan klim je via de lakens naar beneden." "Gghm. Best."

Na vijf minuten slingert een lang zwart laken naar beneden en een seconde later hangt Syraha aan het beddengoed en klimt naar beneden. "Gadverdamme, Jax. Je lakens meuren gigantisch." "Stop zeuren en schiet op! Pa en ma kunnen elk moment komen kijken."
Ze ademt diep in en laat zich naar beneden glijden. "Waarom moest ik in fucksnaam zoveel werk doen voor zo'n stomme tas? Het is verdomme jouw probleem dat je je kamer niet meer in mag van pa en ma omdat je daar vuurwerk hebt opgeborgen. Geen wonder dat ze kwaad waren toen ma wilde stofzuigen. Je had het hele huis kunnen afvikken!" "Dat was een kleurrijk vuur geweest."

"Ach, donder op, Jax. Wat zit er in die tas waardoor ik van buiten af je fucking raam van twee hoog moest in klimmen?!"

Ik grijs, open de tas en haal mijn mobiel, oplader, laptop en vuurwerk eruit. "Dit."
"En dat dan? Dacht je dat ik dit niet zou opmerken?" Geïrriteerd haalt ze het doosje condooms uit mijn tas. "Laat die zitten! Mam vermoord me als ze dat ziet." "Nee, echt?!!? Jij fucking player."

Ik rol met mijn ogen. "Ik ben geen player, jij punkhoofd. Ik heb mijn mate gevonden."
"He! Dat ik mijn haar blauw heb geverfd betekent niet dat ik een punk ben!" "Ook gefeliciteerd, Jax." Prijs ik mezelf sarcastisch.

Ze rolt met haar ogen en omhelst me kort. "Hoe heet ze?" "Lordi." "Lordi McCardner?" "Fuck ja."
"Ik ken Lordi nog van de lagere school. Ze was altijd aardig, wel stil tho." "Ze is prima hoe ze is." Snauw ik en gooi al het spul weer terug in mijn rugtas.

"Jax? Syraha?"

"Fuck. Dat is mam. Gooi de lakens door het raam!" Roep ik naar Syraha. "Doe het zelf! Ik heb alles al gedaan!" "Prima. Dan kun je lekker samen met mij huisarrest vieren als we samen gepakt worden." "Ik woon in Utah, weet je nog?" "Dat maakt pap geen donder uit."
"Fuck you!" Snel gooit ze alle lakens omhoog en rent naar binnen.

Ook doei?

"Jax! Wat doe je hier in je eentje?" "Ik ben bezig voor school." "School?" Mam trekt verbaast een wenkbrauw op. "En waar zijn je boeken dan? Laat me raden, in je hoofd?" Ik rol met mijn ogen. Ik heb die smoes een keer gebruikt en ze vergeet het nooit weer.

"Nee. Ik heb alles op mijn laptop staan. Het is een project voor bio."
"Welk hoofdstuk?" "Voortplanting."

"Dus vandaar deze?" Ze houdt het pakje condooms op.
"Jup." Ze knijpt haar ogen kort tot spleetjes. "Hoe kom je aan je rugtas?" "Lag bij Damian." "Damian?" "Hij kwam de tas net brengen." "Moet ik je vader erbij halen om te kijken of je liegt?" "Nee."

"Je liegt." "Het enige doel van organismen op de wereld is het doorgeven van kennis, ontwikkelen, en voortplanting. Voortplanting is wanneer twee organismen van het tegengestelde geslacht één worden en de kernen van hun voortplantingscellen laten samen smelten. Voortplantingscellen worden ook wel, de van het mannelijke geslacht, de zaadcell-" "oké oké oké! Ik begrijp het nu wel! Biologie is overduidelijk je favoriete vak." Kapt mam me abrupt af en ik grijns. "Nee hoor, alleen die hoofdstuk."

Ze rolt met haar ogen en zucht. "Ik ga kijken waar je vader is."
Met dat loopt ze, zonder wachtend op antwoord, weg.

"Je bent te fucking oversekst." Gromt Syraha als ze naast me komt staan. "En jij bent een schijtert als het op pa en ma afkomt." "Vind je het gek! Ze betalen mijn huis in Utah."

"Jaja. Ga nou maar weer weg. Ik ga naar Lordi." "Doe haar de groeten van me." "Neh. Ik geniet nog even van het feit dat ze mijn familie nog niet kent." "Klootzak." "Punkhoofd."
"Ga maar naar Lordi. Ik ben je zat."

Ik grinnik. "Dek jij me bij pa en ma?"
"Tuurlijk niet." "Thanks, zus." Ik grijns nog kort naar haar en loop dan weg.




JAX- Ik sta met vijf m. voor je huis.
LORDI- ❤️

TOUCH ME. |✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat