TYSKA FÖR IDIOTER

1.9K 57 18
                                    

När matten äntligen är över och det mot alla odds visar sig att jag överlevt går jag och tina raka vägen till våra skåp. Till skillnad från förut är korridorerna nu fulla av elever och medan Tina spatserar framåt och med nöje suger åt sig av alla blickar som skickas åt hennes håll, smyger jag bakom henne som en skugga och hoppas att gå obemärkt förbi.

"Vad har vi för lektion nu?", frågar Tina, som alltid förlitat sig på att jag ska veta eftersom jag har vårt schema fasttejpat på insidan av skåpdörren.

"Språk," suckar jag och överväger att göra Grin-Minna sällskap på toaletten.

Medan matte gör mig mentalt dränerad är det ändå att föredra framför tyska eftersom jag då i alla fall har Tina som sällskap. På tyskalektionerna sitter jag nämligen ensam i ett hörn medan min bästa vän befinner sig i spanskasalen och varje minut jag spenderar där undrar jag vart fan min hjärna befann sig när jag valde språkkurs.

"Tja Tina," hör jag bakom mig och jag behöver inte vända mig om för att veta vem rösten tillhör.

"Hej Nicko! Har du haft en bra sommar?", säger Tina och när jag väl sneglar över min axel ser jag hur hela Nickos grabbgäng samlats runtom våra skåp.

"Hade varit bättre om du sovit över fler nätter," svarar Nicko och lustig som jag är gör jag en illamående min som Tina ger mig ett slag över armen för.

Vad Nicko och Tina är finns det nog ingen som vet. Många tror att de har något eftersom Nicko stolt berättat för sina vänner hur han och Tina haft sex en gång under sommaren, och som vi alla vet kan man inte säga något till någon utan att hela skolan snart vet om det.

Om jag får gissa gillar Tina den uppmärksamheten, vad än folk säger bakom hennes rygg, och Nicko lever väl som en kung i vetskapen om att han tog hennes oskuld. När den faktan nådde mig tyckte jag att Tina var galen och var noga med att poängtera den åsikten för min henne. Det resulterade dock i att hon inte pratade med mig på tre dagar ...

Borde jag lägga mig i? Förmodligen inte. Måste jag lägga mig i för att rädda min godtrogna vän från att få sitt hjärta krossat av killar som Nicko? Det är en börda jag tvingats bära.

Dessutom sommarjobbade jag med Nicko i sjuan och vet därför att han luktar på sitt eget öronvax när han tror att ingen ser.

Nicko och hans kumpaner står kvar och pratar längre än jag hade hoppats på och när minuterna passerar lämnar jag gruppen av folk för att bege mig till tyskan.

När jag når klassrummet står dörren på glänt i väntan på att jag ska stiga in och när jag kliver över tröskeln och min lärare Charlotte ber mig stänga dörren efter mig, förstår jag att jag även denna gången är några minuter sen. Skillnaden mellan Charlotte och Mikael är dock att Charlotte är en överlycklig solskenskärring som bara är glad om någon dyker upp till hennes lektioner.

Jag smiter iväg till min plats längst bak i klassrummets hörn och medan Charlotte betar av sitt vanliga tal om hur kul vi kommer ha i år börjar jag genast dagdrömma.

Min blick flyter ut genom fönstret och medan min lärares röst går som ett dis i bakgrunden betraktar jag hur barnen på dagiset, som ligger granne med skolan, bygger slott i deras sandlåda. Jag tänker på hur de oskyldiga barnen en dag kommer växa upp och inse vilket helvete livet är och hur den tuffa verkligheten kommer stampa sönder de där slotten till inte mer än högar av sandkorn.

"Emma, hörde du vad jag sa?"

Förvånad över att höra mitt namn väcks jag ur mitt dagdrömmande med ett ryck och möter Charlottes blick. Resten av klassen tittar över sina axlar mot mig och genast sjunker jag ihop på min plats och känner hur mina kinder börjar hetta.

Spruckna läppar och mellanmjölkOù les histoires vivent. Découvrez maintenant