SLUTET PÅ EN LIVSLÅNG EPOK

1K 44 24
                                    

Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som när Ben öppnar dörren till sitt sovrum. Kan det verkligen vara som Rebecka säger? Är allt detta verkligen ett försök från Bens sida att ha sex med mig? Och om det så är, vad i helvete gör jag då?

Klockan har redan börjat närma sig halv tio och utanför fönstret har solen letat sig ner. Hittills har vår kväll gått åt till att äta pizza och titta på film — två väldigt mysiga aktiviteter i sig, men som jag inte kunnat njuta av. I stället åt jag knappt något på grund av min nervositet och filmen blev inte mer än ett brus i bakgrunden av mina skrikande tankar.

Jag har ingen aning vad det är meningen att jag ska göra om han nu kommer vilja ha sex, men jag väljer att hoppas på att Tinas ord stämmer, det vill säga att min kropp kommer leda mig igenom det hela. Det gjorde den ju under nyårsafton. I alla fall fram tills dess att jag helt tappade förståndet ...

Allt eftersom tiden går blir jag dock mer och mer tvekande på att Rebecka faktiskt haft rätt om Bens intentioner. Medan jag står och vinglar obekvämt på stället verkar han inte vara nervös över huvud taget, vilket för mig är obegripligt när jag själv känner mig spyfärdig. Kanske är jag bara här för att äta pizza, titta på film och sova trots allt. Kanske är det just så här han vill spendera sin alla hjärtans dag med mig. Det märkliga är att jag inte vet om det får mig att känna lättnad eller besvikelse.

Ben är snäll nog att låna ut en tandborste till mig, vilket jag tackar gudarna för då det knappast är särskilt sexigt att lukta pizza i munnen. Inte för att jag är övertygad om att Ben kommer tillbringa särskilt mycket tid i min mun, men ja... varför ta onödiga risker?

Under tiden som vi står bredvid varandra framför handfatet i badrummet kan jag inte låta bli att undra vad som pågår i Bens huvud. Han ser alldeles för lugn ut där han står och borstar sina tänder för någon som planerat att gå hela vägen med sin flickvän. Å andra sidan är Ben för det mesta lugn, men ändå kan jag inte låta bli att titt som tätt snegla mot honom för att se om jag kan urskilja några som helst svar på mina funderingar i hans mimspel.

Desto längre vi står där, desto mer övertygad blir jag att Rebecka faktiskt varit helt ute och cyklat med sina teorier. Men när Ben plötsligt lägger sin arm runtom min midja och drar mig intill sig, blir jag inte så säker på det.

Hade det inte varit för mina hjärnspöken hade jag inte tänkt något om saken, men nu är det som att varenda liten gest av attraktion från hans sida endast betyder en sak.

"Ben?", säger jag då med tandborsten hängandes i mungipan. Ben, som tittar på mig och med munnen full av tandkräm, ger mig sin uppmärksamhet. "Bjöd du hit mig för att ha sex?"

Jag måste vara helt rubbad som ens frågar honom något sådant, men ärligt talat har jag tröttnat på att behöva gissa mig fram till några svar. Hittills när jag spekulerat om Bens intentioner har jag oftast haft fel, vilket resulterat i att jag skapat en obekväm situation för oss båda. Kanske är det just därifrån mitt plötsliga rus av mod kommer.

Bens reaktion på min plötsliga fråga är att sätta tandkrämen i halsen... Huruvida det beror på att jag fångat honom mitt i akten eller att min spekulation helt enkelt är befängd återstår att se.

"Va?", är allt han lyckas få fram mellan kvävda hostningar.

"Rebecka tror att du vill ligga med mig," säger jag och förvånas av hur självsäker jag låter när jag pratar. Kanske är det lätt för mig att vara så tuff när Ben i ögonblicket ser så nervös ut.

"Ja, eller visst... eller, det vill jag väl," börjar han försiktigt, "men jag bad dig inte komma hit för det. Jag hade inte tänkt att vi skulle... ja. Men om du vill så... är det okej för mig?"

Spruckna läppar och mellanmjölkWhere stories live. Discover now