16. Mai sărută-l o dată.

13K 582 30
                                    

  

      Capitolul 16: "Mai sărută-l o dată."

       Stateam întinsă în pat, pe burta ascultând una dintre melodiile mele preferate, când ușa de la dormitor se deschide scârțâind. M-am întors și am văzut-o pe Jess dansând pe melodia ce răsuna în cameră și m-am lăsat pe spate râzând.

     — Ce faci aici? O întreb coborând din pat într-un final.

     — Azi e cursa iar noi trebuie să arătam bine, a făcut o pauză și s-a așezat lângă mine. Nu bine, impecabil chiar, îmi explica ea.

     — Ce zici de popcorn și un film? O întreb intrând la baie.
  Dau drumul dusului și încerc să mă curăț în totalitate.

     — Rainer și Blake o să concureze, ști tu, revanșa de data trecută, am auzit-o strigând din dormitor.

     — Știu, Jess, o întrerup înainte ca ea sa își termine ideea.

     Exact acesta era motivul pentru care nu voiam să mă aflu acolo.
     Mă gândeam întruna la sarutul de aseară. Mă gândeam la faptul că el era beat și fusese o mare greșeală, dar nu mă credeam. Aveam inima în gât când mă gândeam că o sa mă întâlnesc cu Rainer la cursă și îmi era aproape imposibil să mă gândesc la orice altceva înafara de seara trecută, dar poate că trebuia să mă opresc aici.
    Îmi plăcuse. Atât eram dispusă să recunosc. Dar ce alt motiv ar fi avut să mă sărute dacă nu acela să demonstreze că putea să o facă dacă voia. Si de ce naiba îl lăsasem?

     Când am ieșit în sfârșit din baie, am decis că tot ce se întâmplase aseară nu fusese decât un episod al beției lui.
  Am deschis dulapul căutând ceva cu care să fac impresie bună în seara asta, apoi m-am întors brusc, lăsând tricoul pe care îl scosesem cu câteva secunde în urmă să cadă pe pat și am spus:

     — Ce faci atunci când săruți un tip, dar nu ești sigură ce simți? Deși întrebarea nu avea rost, simțeam nevoia să fac conversație. Da, am pufnit în sinea mea. Pentru conversație. Nu pentru că îl sărutasem la rândul meu. Rainer avea o scuză, era beat, dar eu?

     — Îl mai săruți odată, îmi spune chicotind.

      Vine lângă mine și se așează în fața dulapului. Îmi așează pe pat o fustă de piele neagră lângă tricoul negru pe care eu l-am scos mai devreme.

     — O să arăți bestial îmbrăcată așa, tricoul ăla are un decolteu uimitor, a spus râzând.

    Ea era îmbrăcată cu o fustă neagră și o bluza violet. Îi accept propunerea și mă îmbrac cum mi-a sugerat.
    Mai era doar o oră până când trebuia să plecăm iar Jess voia să mă machieze și sa îmi facă parul pentru cursă, de parcă mă duceam la o nuntă.

     — Rylee, ești gata?
  Jess striga la mine din sufragerie.

      Întârziasem câteva minute, recunosc. Cobor scarile îmbrăcată cu hainele pe care Jess mi le-a sugerat. Dacă nu arătam ca una din păpușile Bratz, Jess m-ar fi trimis să mă schimb.
   În încercarea mea de a nu ma prabusii pe scari, picioarele mi se impleticesc mergând pe tocurile pe care Jess mi le-a împrumutat. Știam că aveam să îngheț de frig în următoarele ore, dar oare îmi asumam riscul și răspunderea de a sta bolnavă, în pat? Probabil că da.

     — Să ne grăbim! strigă în timp ce mă apucă de mână și mă trage după ea spre mașină.

      Când ajunsesem între celelalte mașini, puteam să jur că țipetele de pe circuit se auzeau până pe șoseaua principala. Unii adolescenți se amuzau alții se plângeau probabil din cauza pariurilor pierdute.
     Ajungem lângă linia de start iar Jess se oprește să își ia ceva de băut. Eram mai nerăbdătoare ca niciodată să îl văd pe Rainer după tot ce s-a întâmplat aseară. O parte din mine încă îl ura, dar știam sigur că nu era partea care îl sărutase aseară.

BeforeWhere stories live. Discover now