16. Přípravy útoku a útěku

6.1K 243 3
                                    

-Královna-

Vše uteklo jako z vody a my se zase vraceli do Morrganu. Vlastně jsem se tam i těšila. Charlie se stal bohatým rolníkem a bydlí se Sofii blízko království. Mamka hlídá trůn za nás a Liam je Liam. Je to tak jak to má být. Až na tátu. Povzdychla jsem si a vystoupila z kočáru. Jsme tady. Henry říkal, že musíme něco probrat a tak jsem si co nejrychleji zase vybalila věci a vydala se za ním do sálu. O co asi jde?

V sálu byli hlavní vojáci čet a Henry netrpělivě seděl na trůně. Posadila jsem se vedle něj a pozorně si ho prohlédla.

"Vaše Veličenstvo, jaký je plán útoku na Anglii?" zeptal se jeden z velitelů. Vytřeštila jsem oči.

"Plán útoku na Anglii? Máme málo vojáků na vniknutí do Anglie." dostala jsem ze sebe a Henry se na mě konečně podíval. Měl kamenou tvář.

"Kolik spojenců nám pomůže?" zeptal se vážným hlasem Henry aniž by ze mě uhnul pohledem. Mračila jsem se na něj. To chce všechny zabít?

"Za dobu Vaší nepřítomnosti zastupitel krále sehnal čtyři říše, které nám do týdne pošlou své vojsko." odpověděl muž vpravo.

"Které říše?" opáčila jsem a podívala se na toho muže.

"Theron byl domluven ještě před královým odjezdem. Západní říše nám rovnou poslala dopis, že jsou plně za námi. Poté ještě Walsall, Nauru a Essen. Essen je s námi jen kvůli Anglii, která ho také likviduje, jinak dal jasně najevo, že je to i nadále náš nepřítel." dořekl svou řeč. Západní říše, Thomas. Zavřela jsem oči a snažila se uklidnit.

"Jaký je plán?" promluvila jsem a tvrdě se zadívala na Henryho. Jestli se Thomasovi něco stane tak ať si mě nedaruje.

"Rozdělím všechny vojáky na tři čety. Každý zaútočí z jiné strany a tím rozdělí ochranu Anglie a navíc na západní hradby zaútočí další Theronští vojáci, takže bychom se měli dostat do Anglie a poměrně málo ztratit." řekl mi nervózně Henry.

"Tohle nemůže vyjít. Potřebujeme vevnitř špeha." opáčila jsem.

"Za týden přijde Theronský princ a vyřeší s námi vše potřebné, špeha nepotřebujeme." dořekl vážně Henry a zamračeně se na mě podíval. Rozhodl.

On možná má jasno, ale já po odjezdu Theronského prince mám jiný plán...

-Král-

Dny uplynuli a Theronský princ dorazil. Nesehnali jsme další spojence na útok, ale to vůbec nevadilo. Máme velké vojsko. Všechny ostatní říše nám vojáky už poslali a ti dávno dorazili, naneštěstí i s nejstarším bratrem Madison.

Dveře se rozrazili a dovnitř vešel dvacetiletý princ Robert II. Uklonil se.

"Theron má vše podle plánu. Útok nastane za šest dní, prolomíme západní hradby a vnikneme do Anglie. Nebudeme zabíjet bez brané lidi, jen vojáky. Tím se vám pokusíme vyčistit cestu do paláce...."

"O dost jednoduší by bylo, kdyby jste měli vevnitř někoho, kdo by zabil Jindřicha VII. a tím by to ukončil." odvětila Madison a všichni se na ni podívali, včetně mě.

"Madison je tady to riziko, že by nás odhalil. Proto to tak být nemůže." řekl jsem s klidem.

"Ale co kdyby to byla žena, která by si získala jeho přízeň a které by začal důvěřovat...."

"Ani náhodou, ty nikam nepůjdeš." můj hlas zvážněl. Nikam ji nikdy nepustím, to nedovolím.

"Představ si to, mohla bych to dokázat a navíc jsme dobrá...." znovu jsem ji přerušil.

"Madison nikam nepůjdeš a to je moje poslední slovo." zavrčel jsem na ni. Naštvaně se na mě podívala.

"Nemůžeš mi to zakázat." sykla a vstala. Sakra.

"Stráže!" zvolal jsem a oni obklíčili Madison. Plná emocí se na mě podívala, ale převládal v ní vztek. Posmutněle jsem zavřel oči a vyslovil to.

"Zamkněte ji do její komnaty a nepouštějte ji ven." poručil jsem a oni ji popadli.

"Ty sviňáku, jeden zpropadený hajzle! Pustě mě sakra!" ječela za sebou Madison. Odvedli ji pryč. Nedokázal jsem otevřít oči dokud tady ještě byla. Nechtěl jsem to udělat, ale ona by utekla a poslala by se na smrt. To já nedovolím, ať to stojí co to stojí.

-Královna-

"Pustě mě vy špinavé krysy, já chci pryč!" ječela jsem celou cestu. Nic, ignorovali mě.

"Takhle královna dvou říší nemluví Mad." řekl hlas za mnou.

"Luku řekni jim, ať mě pustí!" prosila jsem ho.

"Ty víš že nemůžu." řekl prostě a kráčel i s vojáky, co mě drželi za paže, do mé komnaty. Jak já Henryho nenávidím. Takhle mě ztrapnit, ještě před mým bráškou, to mu nedaruju.

Otevřeli dveře mé komnaty a hodili mě tam. Založila jsem si ruce na prsou a čekala až zavřou.

"Budu tě venku hlídat Mad, tak nedělej žádné kraviny." informoval mě Luk a zamkl. Otevřela jsem skříň a vytáhla z ní jednoduché služebnické šaty. Usmála jsem se nad svým plánem. Oblékla jsem si je a vzala si zelený plášť. Rychle jsem naškrábala dopis a z pod postele vytáhla dýku a peníze, to by mělo stačit. Přešla k oknu, vytáhla schované lano a přehodila ho ven. Uvázala ho. Podívala jsem se dolů. Tohle zvládnu. Začala jsem šplhat dolů. Seskočila jsem a vydala se pryč. Co nejdál od tohohle zámku.

pokračování příště

Trochu jiná princeznaWhere stories live. Discover now