Capitolul 16

3.6K 194 13
                                    

Delilah :
Ma trezesc in aceeasi pozitie in care am adormit. Ii ascult bataile inimii de aproximativ douazeci de minute dar parca nu e de ajuns. Nu vreau sa imi imaginez cum ar fi sa ma paraseasca, sa ma trezesc într-o zi fara el langa mine si sa raman doar cu niste amintiri. Respiratia lui se schimba si bataile inimii sunt din ce in ce mai rapide. S-a trezit. Mana sa dreapta imi cuprinde mai bine talia si cea stanga imi ciufuleste parul. Ma săruta părintește pe frunte dar nu spune nimic.

-Buna dimineata. Spun șoptit dar destul de clar pentru auzul sau ascutit. Nu stiu ce o sa mai faca, nu stiu ce ar trebui sa fac sau cum sa ma comport.
-Neața iubito. Vocea lui e ragusita si imi ridic capul. Fata lui este alba si ochii arata a doua perne pufoase din cauza somnului sau adanc. Ma uit la ceasul de pe noptiera si imi trag nasul ridicandu-ma in genunchi.
-In doua ore sa fii gata. Plecam cu avionul de 10 A.M. Doar se incrunta. Nu imi dau seama ce il oftica asa mult. Ca mergem cu avionul comun sau ca nici nu s-a trezit bine si a primit ordine de la mine.
-Nu merg cu avionul comun. Spune el tare si raspicat si eu ridic o sprânceană pufnind într-un râset dizgrațios.
-Bine. Eu cu el ma duc. Spun si aproape alerg pana la usa dar nici nu ies din camera ca sunt luată pe sus si întoarsa cu fata la el.
-Am vorbit acum patru ore cu Luke. Au plecat deja. Intr-o ora suntem gata si noi si mergem cu avionul meu. Ridic din sprâncene deranjata de faptul ca incearca sa ma controleze. Nu as vrea sa se enerveze din nou dar nu pot tăcea.
-Ori vii cu mine cu avionul comun ori te duci singur cu avionul tau. Privirea lui intensa imi reproseaza totul fara nici un cuvant si desi sunt intimidată de el nu imi las privirea in jos, nu vreau sa cedez.
-Fie. Dar imi ramai datoare. Renunța si eu bat din palme fericita de cat de convingătoare pot fi. Ori asta ori nu are el chef sa se certe cu mine. Entuziasmul se răspândeste rapid si zambetul imi scade, anexietatea facandu-si loc treptat.

-Bagajul tau e aici. Eu ma duc sa fac dus, daca vrei sa nu cosumam timp aiurea vino si tu. Spune el rece si ma lasa perplexa pe pat. De ce e asa? Totul era bine...Nu pot sa inteleg oricât mi-as bate capul. Oare regreta ca m-a iertat? Imi umezesc buzele muscandu-le usor, asta devenind un tic deja. Ma îndrept hotărâta spre bagaj si scot un sutien ca cel aruncat acum prin camera si o pereche de chiloti de aceeasi culoare. Iau un prosop din dulap si trag aer adanc in mine deschizand usa de la baie.

Era acolo. Apa curgea pe spatele lui lat, apoi pe fundul bombat ca sa ajunga in cele din urma pe podeaua cabinei bej de dus. Imi dau jos toate piesele vestimentare si deschid cabina de dus. Se pare ca abia acum m-a observat. Ii zambesc timid, inchid cabina si fac un pas in fata fiind aproape lipita de el.
-De ce esti asa rece fata de mine? Il intreb șoptit. Apa fierbinte ma relaxeaza si imi da o stare precisa de somn. Mana lui urca incepand de la palma mea pana la umar, alunacand la vale peste sanul meu micuț cuprizandu-l in palma. Il priveste ca un copil ce are o noua jucărie. Si face ce face fiecare copil cu o noua jucărie, o baga in gura. Imi las capul pe spate gemand înfundat, sfarcurile mels fiind alintate unul dupa altul.
-Ti se pare ca sunt rece iubito? Intreaba el suav la urechea mea. Dau din cap negativ lasandu-l sa ma manevreze cum vrea.
-Oh, nu. Spun eu simtindu-i mana cum coboară cat mai jos. Corpurile noastre iau foc iar gura mea o cauta disperată pe a lui. Într-un sfarsit buzele ni se întâlnesc, dar un sunet puternic, enervant ne intrerupe momentul.
-Ce pula mea? Dumnezeu imi e martor ca il omor pe ala care a întrerupt momentul. Imi clatesc corpul cu săpun si dupa aceea cu apa, iesind rapid din cabina de dus, dupa Michael.

La fel de gol, Michael sta aplecat peste valiza mea, cu o mana pe telefonul lipit de ureche.
-Da, desigur, vom fi acolo in cel mai scurt timp. Iubitul meu isi da ochii peste cap si imi întinde o pereche de pantaloni scurti cu talie inalta si o bluza ceva mai jos de buric, ambele negre.–Imbracate cu astea, Elliot o sa ne ia din fata hotelului in treizeci de minute. Imi dau si eu ochii peste cap dandu-mi jos prosopul si trecand hainele din mana mea pe mine. Imi usuc parul rapid cu ajutorul feonului si mi-l prind într-o coada de cal strânsă spre mijlocului capului. Ma dau cu putin fond de ten, rimel si balsam de buze, fiind gata exact cand iese Michael din baie.

-Elliot vine cu noi in avion, nu? Intreab si el aproba.
-El a facut rost de bilete,nu e asa de usor. Lumea se plange ca nu sunt bani dar locurile la clasa I, sunt pline. Expir tot aerul din mine muscandu-mi obrazul uitandu-ma exasperată la el.
-Misca-ti odata fundul ala înțepat. Marai si primesc drept răsplată o palma usoara peste fund. Ne ia putinele bagaje si eu inchid usa camerei de hotel, luand ambele chei la mine. Una de aseara si cea pe care o avea Michael.
-Seattle-ul e frumos. O sa vin in primul meu concediu aici. Spun hotărâta si barbatul de langa mine ma priveste incruntat cat timp eu predau cheile receptionerei.

-Ca sa ai concediu ar trebui sa te numesti angajat. Ne urcam in mini limuzina, eu salutandu-l pe Elliot ce pare fericit sa ne vada cu niste fete casual si blande.
-Da. Ah stai, pe tine nu te-am anunțat. De fapt pe nimeni. Am de gand sa ma angajez. Vreau sa intru in câmpul muncii pana daua facultate. Spun eu cu un zambet mare pe fata si nu stiu care are cea mai caraghioasă reactie. Michael care se îneacă cu apa plata sau Elliot care aproape da cu capul de volan, printr-o frână brusca. Isi cere scuze si se intoarce la conducerea masinii luxoase.
-Iubito, daca ai tai nu iti mai dau bani, sa stii ca mie mi-ar face placere. Ma simt ofensata de cuvintele lui si starea mea se schimba radical omorandu-l din priviri.
-Nici sa nu te gandesti la asta Michael O'Pry! O sa ma angajez si cu asta am terminat discutia. Nu mai spune nimic, deschide gura dar o inchide rapid incercand sa isi ascunda nervozitatea.

Frumusetea acestui oras ma fura. Seattle e mult mai frumos de cat am auzit. Desi soarele a apuc doar de trei ore, strazile sunt pline de oameni care de care mai grabiti spre un loc de munca, ceva ce fac din placere mai mult sau mai putin.
-Iti place? Ma trezeste la realitate vocea lui Michael si eu doar aprob.
-Vată de zahăr! Tipatul meu il face sa tresare si sa chicoteasca surprins in acelasi timp. N-am mai mancat de o grămadă de timp. –Vreau si eu! Michael vreau si eu! Imi si vad ochii ce implora, albastri si nerabdatori sa guste din acel norișor de zahar roz.
-Elliot, opreste. Barbatul de la volan zambeste prin oglinda retrovizoare si opreste masina imediat ce face dreapta, ocolind un colt.

Michael:
Coada ei se zgaltaie in stanga si in dreapta, ea alergând spre standul cu vata de zahăr. Merg rapid in urma ei chicotind, placandu-mi starea brusca de veselie ce este in aer.
-Doua va rog. Ii aud vocea. Imi pun mana pe talia ei si scot o bancnotă de cincizeci stiind clar ca portofelul ei a fost pus strategic de mine in valiza.
-Dar eu nu mananc. O anunt strambandu-ma si ea se uita pieziș la mine.
-Cine a spus ca iti cumpar tie ursuzule? Barbatul din spatele aparatului rade uitandu-se la noi, iar eu o sarut pe frunte fugitiv, platind mai mult decat trebuie omului, si luand-o inainte.
-Hei, vafele mele. Tipa ea si maresc pasul spre masina auzind-o cum fuge in spatele meu.

                    *****in avion****

-Si vreau si eu doua cornuri cu ciocolata, o ciocolata caldă, o savarină, o negresă si hmm...trei portocale. Spune Delilah. Dupa ce ea cu Elliot au mancat vata de zahar, am ajuns la aeroport iar dupa in avion unde mai ca adoarmea hiperactiva, dar a auzit-o pe stewardesă. Eu si Elliot am comandat cate o cafea, dar imediat dupa ,parca trezindu-se la realitate, vine si Delilah cu o lista lunga de dulciuri.
-Daca asa mananci acum, cand o sa ramai însărcinată cum crezi ca o sa mananci? O intreb nedumerit de pofta ei exagerata de mancare. Ea se crispeaza pe moment si face ochii mari.
-La naiba, am uitat sa ii spun ca vreau sirop de ciocolata amaruie peste savarină. Da sa se ridice de pe scaunul tapitat in piele bej dar o iau de talie punand-o la loc pe el. Elliot chicoteste langa noi iar ceilalți se uita amuzati sau răutăcios înspre noi. Se pare ca am atras mai multa atentia decat voiam. Isi pune palma stanga peste genunchiul meu învelit in blugi negri si se uita intrebator parca rugandu-ma sa o las sa plec.

-O sa te faci cat o vacă frigido. Ii soptesc răutăcios cu un zambet amuzat pe buze.
-Tot o sa ma doresti fatalaule. Spune sigura pe ea si eu o trag inspre mine. Ne lipim buzele apasat si scurt, ea lasandu-se pagubasă pe scaun.
-Poate weekend-ul viitor mai venim pe aici. Spun eu melancolic dupa ceva timp. Ea isi lasa jos ciocolata caldă si ma priveste cu un aer de smechera.
-Cine stie? Poate o sa am de lucru. Da din umeri facandu-mi din ochii aceia albastri.

Constat ca mă iubești!Where stories live. Discover now