Capitolul 23

2.3K 118 3
                                    

Delilah :

Michael e din ce in ce mai protectiv cu mine. Poate putin prea protectiv. Parintii mei se gandesc de ceva timp incoace la ceva ce m-ar putea zdruncina, din cate am putut afla de la Luke.

Si chiar m-a zdruncinat, pentru ca in acest moment sunt in sufragerie incercand sa respir in fata familiei mele.

---Nu. Si nu stau la discutii.

Refuz. Refuz sa cred ca Luke e de partea lor, ca ai mei m-ar obliga sa fac asta.

---Delilah, e doar o saptamana. O sa fii in siguranta pentru numele lui Dumnezeu, cand erai mica adorai locul acela.

---Mamă, acum sunt mare. E periculos. O iubesc pe matusa Sarah, jur pe ce vrei tu, si imi pare rau ca nu au inca copii, dar nu ma poti obliga sa ma duc in Sicilia, fie un an sau o saptamana.

Matusa Sarah este una din surorile mamei mele. Mama este nascuta in Sicilia si tatal mamei mele, respectiv bunicul meu, e capul unei importante mafii, de acolo avand atatea arme si atata protectie. Sarah vrea neaparat sa ma vada pe mine si pe Luke, sub pretextul ca s-a plictisit de Stefan, sotul ei, dar nu intr-un mod negativ.

Stiu ca mint. Ca spun ca nu vreau sa merg ca e periculos. Eu nu vreau sa merg ca o sa fie o saptamana desparte de Michael si o sa turbam amandoi. Mai ales el nestiind ce fac eu. Si eu nestiind daca el este bine.

---Stiu ca o sa iti fie greu, nu ai mai fost de mult acolo, dar iti promit ca vei fii mult prea bucuroasa sa vrei sa te intorci cand ajungi acolo.

Ochii fratelui meu aproape ma implora, iar parintii mei se arata confuzi la randul lor. Inima mea mi se inmoaie si fac o alegere drastica.

---Bine Luke, voi venii cu tine. Maine dimineata bagajele mele vor fii pregatite si eu la fel.

Ii zambesc fratelui meu si ma saruta pe frunte aproband. Vom merge cu avionul familiei, deci nu o sa ma complic prea tare.

Parintii mei pleaca in aceasta seara iar casa ramane in grija lui Calum din cate am inteles. Deci putem doar sa ne rugam la Dumnezeu sa avem unde sa locuim cand ma intorc.

Urc in camera mea si il apelez din mers pe Michael, gandindu-ma rapid cum sa ii spun ca voi fii plecata o saptamana in Europa, in Sicilia.

---Da puiule?
---Michael, trebuie sa iti spun ceva.

Vocea mea este balbaita si inghit in sec. Parca imi este frica sa ii zic. Dar nu are de ce sa imi fie.

---Spune Delilah, orice ar fii nu o sa ma supar pe tine. Iti promit.

Vocea lui calda ma face sa zambesc

---Ma duc cu Luke in Sicilia pentru o saptamana. Matusa mea Sarah sta acolo, si sunt complet in siguranta. Imi era greu sa iti spun si mie o sa imi fie un pic dor de tine...un pic mai mult.

El ofteaza iar apoi rade puternic. Ii pot simtii zambetul.

---Intr-o ora o sa fiu la tine micuta Delilah.

Imi inchide apelul si eu ma panichez. Nu stiu nimic. Nu stiu daca este sau nu suparat pe mine. Nu stiu cum sa o iau. E prea de tot. E prea direct.

In decursul orei acesteia tot ce am fost in stare sa fac a fost sa ma uit pe tavan si sa ma gandesc ce sa imi pun teoretic in bagaje.

Ai mei au plecat, de aceea ma incrunt cand aud usa de jos deschizandu-se. Luke nu a parasit casa astazi si nu cred ca e unul din baieti. Deci sigur e Michael.

Zambesc emotionata, mai ceva decat la prima noastra intalnire oficiala sau primul nostru sarut. S-a oprit in sufragerie. Maresc ochii. De ce? El tot timpul vine mai intai in camera mea.

---Ai vorbit cu Sarah?
---Normal frate, e mai mult decat incantata.

Ma incrunt cand ajung la capatul scarilor. Intru si le atrag privirile celor doi dar atentia mea s-a dus pe apa sambetei cand Michael m-a sarutat lung si pe neasteptate.

---Ghici cine vine cu tine in Sicilia?

Expresia lui este una angelica dar ceva nu imi miroase a bine. Ceva nu o sa fie bine. Sunt fericita ca el o sa vina cu mine dar parca trista ca nu are destula incredere sa ma lase singura.

---Nu te bucuri Delilah?

Luke se uita uimit la mine si eu imi scutur capul imediat, aproband activ. Imi lipesc scurt buzele de ale iubitului meu si imi imbratisez fratele pentru ca nu m-a despartit de barbatul pe care il iubesc.

---Maine vom fii cinci in avion.
---Cum asa?
---O sa vedeti.

Dau din umeri lasand oboseala sa ma cuprinda. Nu, nu, mai am ceva treaba.

Ii las pe baieti jos, Michael trebuind sa mearga sa isi faca bagajele si urc pentru acelasi lucru. Imi scot o valiza mare si imi pun haine de plaja, un compleu pentru orice eventualitate, doua rochii elegante,haine normale si lucruri de igiena.

Imi pregatesc hainele pe dimineata, imi pun telefonul la incarcat si las somnul sa ma fure fara sa vreau.

Dimineata :

Trezirea a fost una galacioasa si grabita, am ajuns la avion in cel mai scurt timp iar acum sunt de mana cu Michael, langa Luke, asteptand ceilalti doi prieteni ai lui Luke, sa putem pleca.

---Cine trebuie sa vina totusi? Nataraii aia nu au auzit de respectarea timpului.

Bomban eu, Luke se incrunta si paseste din usa zambind imediat amuzat.

Raman socata.

In spatele lui Luke se afla o fata de varsta mea. Parul ei blond este anormal de stralucitor si ochii ei albastrii ma privesc speriati. O analizez din cap pana in picioare, si ma sprijin de Michael cand observ burta proeminenta a micutei blonde.

---Este al tau? E a ta? Sunt ai tai? Adica...

Cuvintele mele se pierd in van cand aproba si izbucnesc in plans luandu-mi in brate cumnata. Sursa fericii fratelui meu. Ea ma cuprinde gingas inapoi si lacrimile mele se inmultesc.

---Doamne, esti asa frumoasa, asa micuta, asa de sensibila. Esti minunata. Ce Dumnezeu cauti in familia asta de nebuni?

Chicotim toti patru.

Imediat o asez pe canapea si iau loc langa ea asteptand sa aud miraculoasa poveste.

---Eu cu fratele tau ne-am cunoscut la o petrecere. Am avut o relatie la scurt timp dupa aceea si am facut sex. El a uitat sa se protejeze si eu am ramas insarcinata. In prima faza m-a rugat sa fac avort insa dupa ce i-am dat un pumn si i-am spus ca e copilul meu, a ramas langa mine. Vine la fiecare trei zile, de sase luni incoace, sa ma vada pe mine si pe copil.

Privirea mea ar putea ucide, si este indreptata asupra lui Luke ce zambeste vinovat. Ea este asa de scumpa iar el asa un bou. Iar el nu mi-a spus tocmai mie ca o sa devin matusa, mi-a spus doar acum.

---Ei bine, sa va traiasca.

Michael da mana cu amandoi si ma captureaza intr-un sarut dragastos zambind la final. Este mai tacut decat deobicei. Oare ce imi mai ascunde si el?

---Matusa Sarah stie?

---Da, copilul nostru se va naste in Sicilia. Si in a opta luna o sa le spun parintilor nostrii, sperand ca la nastere o sa fie langa noi.

Oh Doamne Luke, imi este mila de viitorul nostru. Parintii nostrii se vor infuria grozav cand vor auzii ca le-ai ascuns atata timp nepotul.

---Inseamna ca saptamana asta vom avea de pregatit o nunta.

Constat ca mă iubești!Where stories live. Discover now