41) Να σε φροντίζω

444 36 0
                                    


Είναι κάποιες φορές που από την πίεση θες να παραλείπεις τα άσχημα και προσπαθείς να τα βγάλεις από το μυαλό. Έτσι νιώθω πλέον.

Πέρασαν μέρες από τότε που πήρα εξιτήριο και που άρχισα να αναρρώνω. Η εικόνα του Παύλου να μου φωνάζει "ΤΙ ΕΚΑΝΑ" με βάζει σε βαθιές σκέψεις γιατί δεν κατάφερα να μαθώ τον λόγο που έφταιγε. Κάτι ήξερε για αυτήν... Τώρα εγώ ζω με τον φόβο της θεωρεί. Δεν θα της κάνω την χάρη.

Ο πατέρας μου εφαρμόζει τον κατ'οίκον περιορισμό μέχρι να ξεπεράσω κάθε πόνο και αδιαθεσία.

Ο Παύλος δεν έρχεται να με δει. Δεν μου στέλνει ούτε ένα μύνημα.

Ίσως τον σόκαρε η όλη σκηνή.

Αλλά ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο. Η Αλκμήνη είπε ότι του πήραν αίμα για να σωθώ. Όμως δεν κατόρθωσα να της εξηγήσω για το περιστατικό από την ταραχή.

Εδώ και εικοσιτετράωρα δεν έχω βγάλει άχνα , μα όταν πάω να το κάνω θυμάμαι εκείνον να με κρατά από το πίσω μέρος του κεφαλιού με δάκρυα στα μάτια.

Επιστρέφει ξανά η σκηνή στο μυαλό μου και εξαντλεί κάθε απόθεμα της φαιάς ουσίας μου.

Δεν έχω παρέες για να ξεχαστώ. Έχω μόνο μια κωλοκιθάρα που μου πήραν.

Σιχάθηκα και αυτόν και κάθε τι που μου τον θυμίζει. Πόσο μάλλον την κιθάρα...

Δεν με προστάτεψε από εκείνη. Με έριξε πάνω στα νύχια της. Με άφησε εκτεθειμένη σε μια δολοφόνο και τώρα δεν νοιάζεται να δει αν ζω.

Πέφτω με δύναμη στο στρώμα μου και τινάζεται το σώμα μου μέχρι να αναδιπλωθώ στο κρεβάτι. Εισπνέω την σκόνη του ακατάστατου δωματίου και πιάνω το μπλοκ μου στα χέρια μου.

Ζωγραφίζω κάτι τυχαίο ενώ παράλληλα προσπαθώ να μην σκέφτομαι τον όγκο διαβάσματος που έχω στο περίμενε και εκείνον που μόνιμα ζω με την σκέψη του. Αύριο τελειώνουν οι εξετάσεις. Αύριο είναι η πρώτη μέρα ενός καλοκαιριού.

  Καλοκαίρι με ένα παγωτό βανίλια. Έτσι τον γνώρισα. Δροσερός και γλυκός καιρός αλλά άνεμος σηκώνεται και η θάλασσα μέσα στα μάτια του φουρτουνιάζει...

Αγάπη μου , μπορώ αλήθεια να σε σκέφτομαι ως κάτι που είναι κομμάτι μου;

"Γωγώ!" φωνάζει κάποιος.

"Μην κοπανάς την πόρτα Άλκο... Τι θες;" λέω ξινά.

"Θα βγω με Στέφανο. Έρχεσαι;"

THE GUITAR PLAYER حيث تعيش القصص. اكتشف الآن