2.Rész

1.7K 77 0
                                    

Luke leült az egyetlen üres helyre Laura mellett ami tavaly még Sarah helye volt. A teremben mindenki elkezdtett róla sugdolózni de őt látszólag ez nem zavarta. 
-Ugye nem tévedek , hogy ő kicsoda? -kérdezte alig hallhatóan Juliette.
- Úgy érted a szomszédom akinek amúgy az állam legjobb sportiskolájában kéne most lennie ? Nem , nem tévedsz.
-Azt valahogy sosem mesélted , hogy ilyen helyes... Ahogy látom Stephanie máris kiszemelte magának -Hátranéztem és igaza volt neki . A lány a bevált csábos mosolyával nézett Lukera miközben festett szőke tincseit tekergette.
Próbáltam Lukekal felvenni a szemkontaktust de összesen egyszer sikerült akkoris csak rámkacsintott aztán a tanárt figyelte. Az óra egy örökkévalóságnak tűnt de valahogy sikerült túlélni. Amint kicsengettek egyből odarohantam hozzá. 
-Te mégis mit keresel itt? -kérdeztem tőle indulatosan.
-Ennyire nem örülsz nekem? -vigyorodott rám.
-Neked éppenséggel az állam legjobb sportsulijában lenne a helyed tudtommal! Mi történt?
-Meguntam-vont vállat.
-Mi?-néztem rá döbbenten.
- Már nem éreztem magaménak a kosárlabdázást és  túl nagyok voltak az elvárások. Szóval.. most itt vagyok és már sokkal felszabadultabbnak érzem  magam itt mint ott-tárta szét a kezét.
-És csak úgy otthagytad? Barbara ezt ,hogy fogadta? -kérdeztem tőle.
-Eleinte próbált meggyőzni , hogy folytassam de aztán elfogadta . Mégiscsak örült , hogy mindennap újra láthatja a fiát nem csak hétvégenként...
- De ezt te mikor döntötted el? És miért is nem szóltál róla ?
- Már vagy 3 hónapja tudta mindenki , hogy ideiratkozok kivéve te. Gondoltam legyen meglepetés neked .
-Mégis miért?
-Mert látni akartam a döbbent arcod mikor meglátsz ..és sikerült is -vigyorodott el.-Na , de  meg kell keresnem Rebeccát , megígértem neki , hogy az első óra után beszélünk. Majd még találkozunk -köszönt el és elhagyta a folyosót. Rögtön ezután megláttam Bryant aki valószínüleg végig hallgatta a beszélgetésünket.
-Na mit szólsz? Nem örülsz neki? - kérdezte egyből a lényegre térve.
-Átverve érzem magam. Tényleg mindenki tudott róla?
-Persze. Anya  nagyon örült neki , hogy osztálytársak lesztek- mosolyodott el gonoszan. Bryan , Luke és én nagyon sok időt töltöttünk el együtt pár évvel ezelőtt.  Anya mindig azzal jött , hogy biztos Luke lesz a férjem.  Szerencsére miután elkezdődött a gimi és Luke elment befejezte ezt .
- Megint elkezdte tervezgetni az esküvőnket?
- Amint megtudta , hogy Luke idejön , azonnal -nevette el magát.

Az órák viszonylag hamar elteltek és jött az ebéd idő. Juliettel leültünk a szokásos helyünkre , míg  Laura  a kosárlabdás fiúknál foglalt helyet  , hogy Shawn mellett legyen.
Luke meglátott minket és egyből hozzánk ült le.
- Na Hemmings milyen eddig az első napod ? - kérdezte Juliette.
-Mindenki imád. A srácok amiatt , hogy jól kosarazom a lányok meg a külsőm miatt. - Luke Hemmings sötétszőke hajának és ragyogóan kék szemének kevesen tudnak ellenálni.
- Nyugi , könnyen tudsz ellenségeket szerezni itt .
- Na és melyik srác is az a Kevin akivel szakítottál? - kerdezte Luke.
- Aki Laurával szemben ül - mondta Juliette.
Erre Luke és én is odanéztünk. Kevin rögtön észrevette , hogy őt figyelem. Hirtelen felpattant a helyéről és felénk tartott.
-Skyler beszélhetnénk?- kérdezte Kevin
- Nem akar veled beszélni - vágta rá rögtön Juliette.
- Nem téged kérdeztelek . Sky , nem szeretnék veled rosszban lenni- kezdett el könyörögni de én rá se bírtam nézni.
- Nem fogtad fel , hogy szakítottatok ? Lépj túl rajta és hagyjd békén ! Menj szépen vissza a kis bandádhoz és vissza se gyere !- üvöltötte el magát Juliette . Az egész ebédlőben egy kínos csönd keletkezett. Juliette farkas szemet nézett Kevinnel és természetesen ő győzött. Verhetetlen ebben.
- Én már rég túl léptem - sugta Kevin olyan halkan , hogy csak én halljam. Igaza volt végülis ő szakított velem de erről csak én ő és Juliette tudunk. Kevin visszament a helyére és mindenki folytatta a beszélgetését mintha misem történt volna.
- Nagy voltál Juliette -  mondta büszkén Luke. - Nemis tudtam , hogy te ilyen harapós tudsz lenni.
- Sarah tanított rá , hogy álljak ki a barátaimért.

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now