23. Rész

813 55 4
                                    

Homályosan rémlenek csak az események a tegnapi napról . Lukekal azonnal a korházba rohantunk miután megtudtuk a szörnyű hírt .
Rebeccaht eszméletlen állapotban találták meg a barátnői egy buliban . A kórházban úgy nyilatkoztak , hogy eggyütt mentek el és vigyáztak is a másikra csak Rebakah megharagudott rájuk , így külön vált tőlük és egy sráccal látták utoljára őt . Valószínű az a srác kevert valamit az italába . Luke felhívta Barbarát is , hogy jöjjön a kórházba én pedig úgy gondoltam erről az apjának is tudnia kell így üzentem Williamnek .
- Te hívtad őt ? - nézett rám bosszúsan .
- Luke..neki is tudnia kellett róla - próbáltam meg győzni , de nem hatotta meg . Kisebb veszekedésünket az orvos szakította félbe miszerint mostmár bemehetünk Rebeccahhoz .
- Itt kint megvárlak - szóltam oda Lukenak .
- Ahogy maga is - nézett rá az apjára majd bement Barbarával a kórházi szobába .
- Van új hír Sarahról vagy a nagymamájáról ? - törtem meg a csendet .
- Igazából lenne ... Szemtanúk látták ahogy felszállt egy gépre ami Kanadába tartott . Holnap utazok el több mindent kideríteni . Esetleg Sarah nem mesélt semmilyen Kanadával kapcsolatos helyszínről ? Vagy esetleg valami nyaralóhely ? - kerdezett William .
- Azt hiszem nem ...vagyis ...- próbaltam visszaemlékszni . - De ! Még régen mesélte , hogy a nagypapájának volt ott a régi háza és néha ellátogatnak oda a nagymamájával - jutott az eszembe .
- Pontosan ne tudod hol van ? - kérdezte William miközben hegyzetelt .
- Nem igazán rémlik , de a szülei biztos tudják ..- fejeztem be majd kinyílt a kórházi szoba ajtaja .
- Pár nap múlva ki is engedik Rebekaht . Az orvos szerint lehetett volna nagyobb baba - könnyebbült meg Luke könnyek között miközben átölelt .

- Durva mik történnek miközben én otthon sorozatot néztem - pislogott nagyokat Laura mikor áthívtam őt és Juliettet hozzám .
- Én felelőtlennek tartom Rebeccaht . Nem egyszer mondták már , hogy szórakozóhelyeken mindig figyeljünk az italunkra ! Egyébként is miért jár ilyen helyre 15 évesen könyörgöm ? - akadt ki teljesen Juliette
- Én szegény Lukeot sajnálom . Magát hibáztatja a történtek miatt - szomorodtam el .
- Tényleg te miért is voltál náluk ? - kérdezte Laura .
- Miért nem mehetek át hozzá ? - pislogtam most én nagyokat - Egyébként meg filmet néztünk .
- Filmet néztetek....- ismételte meg szavaimat lassan Juliette .
- Ne mond már ilyen hangsúllyal ! Idegesítő - förmedtem rá .
- Igaz most úgyis Ericcel jársz nem ? - kérdezte meg Laura úgy mintha ez egy tök atlagos kérdés lenne .
- Mi ? Nem - vágtam rá egyből . - Najó talán mégis történt valami ... vagy nemtudom de talán tegnap ittunk egy kicsit és ...hát igazából majdnem csókolóztunk - nyögtem végül ki . Mindketten döbbenten néztek rám és próbálták felfogni amit mondtam .
- Várj..most Lukeról vagy Ericről beszélsz ? - kerdezte Laura .
- Lukeról ! Eric meg ..mindent érzek csak nem szerelmet iránta - próbáltam megmagyarázni .
- Neked aztán pörög a szerelmi életed - jegyzte meg Juliette . Majdnem rávágtam volna , hogy a tiéd is de nem akartam bunkó lenni .
- Akkor tisztázzuk . Kevin elfelejtve , Eric mégsem , na de Luke ? - próbálta megérteni a helyzetet Laura .
- Luke = barát semmi több .
- Az előbb mondtad , hogy majdnem csókolóztatok .. - emlékeztetett Juliette .
- De csak a pia miatt ! - mentegetőztem .
- És miert csak majdnem ?
- Mert akkor csörgött meg a telefonja , hogy Rebeccah kórházban van - emlékeztem vissza . Az a telefon hívás megmentette kábé az egész barátságunkat Lukekal .
- És mi lett volna ha nem csörög a telefon ? - tette fel azt a kerdést Laura amit én is már sokszor feltettem magamnak .
- Jobb ha sosem tudom meg .

Az őszi szünet előtti utolsó hét legnagyobb témája természetesen Rebeccah bedrogozása volt amin az összes tanár kiakadt természetesen . A lányt már kiengedték a kórházból de Luke állítása szerint nem szeretné ha mindenki rá figyelne a suliban most emiatt így kihagyta az egész hetet . A történtekről nem szivesen beszélt a huga , csak annyit , hogy nem emlékszik a srác arcára és ne is faggassák ezzel . Lukeot a suliban a lányok ,, megakarták vígasztalni " es állandóan a nyakán lógtak ami őszintén zavart egy kicsit . De jó hír , hogy emiatt az emberek nem figyeltek rám és Ericre . Bár nem is volt mire , mivel próbáltam kerülni őt . Ez a héten remekül ment de persze , hogy az utolsó napon tört ez meg .
- Szia Skyler ! Beszélhetnénk ? - kérdezte Eric . Elővettem a kedves erőltettett mosolyomat amit remélhetőleg ő nem vesz észre , hogy erőltetett .
- Persze ! Mizujs ?
- Én is ezt szeretném kérdezni . Úgy érzem mintha kerülnél - gyanakodott .
- Jajj , dehogy csak többet voltam Lukekal , hogy támogassam tudod a huga miatt ....- találtam ki egy jónak tűnő indokot .
- Ja értem , én is sajnálom a hugát . Az ilyen helyeken óvatosabbnak kell lenni ....
- Ja , igen .
- Szünetben nem találkozunk ? Egy újabb mozizás ? - kérdezte meg pedig reménykedtem , hogy nem fogja .
- Sajnos nagyon elfoglalt leszek ... de majd máskor . Na mennem kell , szia - ráztam le gyorsan .
Szombaton áthívtam Shawnt , hogy befejezzük a naprendszerünket . Szerencsére most nem állt be a kínos csönd mivel tudtunk beszélni ki mit csinál a szünetbe , peldául ő New Yorkba utazik a nagybácsikájához . Elkezdtünk közben Rebecca esetéről beszélni és már csak azt vettem észre olyan témához kanyarodtunk amihez nem igazán akartam volna .
- Ne akarok beleszólni tényleg de a te érdekedben mondom szerintem jobb lenne ha kerülnéd Eric társaságát ...- kezdett bele a kioktatásba .
- Miért mondja mindenki ezt ? Te peldaul akkor miert nem kerülöd el a tarsaságát ? - utaltam arra , hogy ő is sokszor van a társaságában .
- De az más ! A kosárcsapat miatt lógok vele - magyarazta meg . - A nyár óta eléggé zűrös tagokal kezdtett találkozni . Sőt szerintem még mindig szokott velük lógni - na ezt nem is tudtam .
- Ha ez megnyugtat mostanába már próbálom kedvesen lerázni őt ...
- Ne csak próbáld , tedd is meg ! Ne hitegesd őt azzal , hogy akár lehet valami köztetek - győködött Shawn miközben a ragasztó kupakját kereste .
- Oké megfogadom a tanácsod . De ha már itt tartunk .. A ,, te erdekedben mondom "..- kezdtem ugyanazzal a szöveggel amit ő mondott nekem . - De látom , hogy kezd egy kis szerelmi háromszög alakulni közted , Laura és Juliette között . És nem én szeretnék az lenni aki megvígasztalja őket a te hibádból - néztem rá komolyan . Shawn először döbbent képpel nézett rám majd elkezdtett kiröhögni .
- Na ez jó volt Skyler ! Szerelmi háromszög ...nem néztél túl sok szappanoperát - kérdezte még mindig nevetve .
- Komolyan beszélek ! - néztem rá mergesen de nem nagyon hatotta meg .
- Én és Juliette ? Ezt komolyan mondod ? Vagy várj...lehet ő volt aki tul sokmindent képzeld bele ? - kezdtett agyalni .
- Shawn ... ugyanolyan vagy mint Juliette - sóhajtottam . - Miért tagadjátok ennyire , hogy nincs köztetek semmi ? Laurán kívül mindenki látja ! Peldául nem emlékszel arra mi volt múltkor ? - utaltam arra mikor Juliette is ebben a szobában volt . Shawn már épp mondani akart valamit de aztán hirtelen meg is gondolta magát . Hosszú masodpercek után atgondoltan válaszolt .
- Figyelj akármit is gondolsz ... vagy gondolnak mások , de én szeretem Laurát . És nem fogom megbántani - közölte komoly arccal .
- Megígéred? - kérdeztem talan kicsit félve .
- Megígérem - mondta ki a legnagyobb hazugságot amit valaha mondott nekem Shawn Mendes . Csak abban a pillanatban még nem tudtam ezt . 

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now