19. Rész

914 53 2
                                    

- Komolyan átgondoltad azt , hogy Ericcel , akit ugye utálsz és ő is utál téged és még pletykákat terjeszt rólad ... elmész vele randira ? - akadt ki teljesen Juliette mikor délután áthívtam hozzánk .
- Ez nem randi ! - kezdtem tiltakozni. - Csak eggyütt fogunk lógni egy délután .
- Ó igazad van akkor ez teljesen más - forgatta meg szemeit.
- Végre tiszta vizet öntenék a pohárba Sarahval kapcsolatban.
- Elment az eszed ? - emelte fel a hangját rám . - Hogyan is mondanád el neki ? Bocsi , tudod az az igaszság , hogy Sarahnak a tesitanárunk , tudod az a Daniel tetszett és miatta dobott téged , jah és még el is szökött vele de azóta nem találjuk őt . Amúgy milyen szép napunk van nemde ? - ironizált Juliette .
- Nem így mondanám el neki ! Inkább úgy mint Lukenak .
- Szerintem akkor sem jó ötlet...
- Nekem viszont tetszik . Plusz régen randiztam már . Ideje Kevint végre teljesen kiverni a fejemből ...
- Már rég elfelejtetted őt - legyintett .- Amióta Luke megcsókolt szerintem egyszer sem gondoltál Kevinre magányos éjszakáidon - vigyorodott el Juliette .
- Fogd be ! - ütöttem le egy párnával .
- Ne mond , hogy nincs igazam .
- Jó talán mostanában sok dolgom volt ami elterelte a figyelmemet attól , hogy életem szerelme amúgy meleg és már jó ideje szakítottunk - sóhajtottam .
- Ami jó jel . Kevin pedig nem ,, életed szerelme " . Egyébként nincs okod panaszkodni fiúk terén . Itt van most ez az Eric aki elfogja csavarni a fejed és itt van Luke akit barátként állítasz be , de talán egy este mikor mindketten jól bepiáltok ez megváltozhat - mosolygot amolyan ,, tudod mire gondolok " nézéssel .
- Befejeznéd végre ?
- Aztán itt vagyok én akit még a fuvolás srác is lecserélt ... még pénteken futottam vele össze a zenesuliban ahol egy ribanccal nevetgélt ! - akadt ki .
- De legalább Laura jól járt - próbáltam a pozitív dolgokra koncentrálni .
- Azért ő se valami nagy főnyereményt kapott ....- gondolt Shawnra . - Az a srác egy szerencsétlen .
- Ezt te gondolod csak így .

Másnap suliban reggel összefutottam Ericcel aki úgy látszik megint a normális énjét mutatta ami elég ritka .
- Szia Skyler . Gondolkodtál a tegnapi ajánlatomon ? - vagyis még mindig elfelejtette , hogy ő utál engem ?
- Aha és ha neked jó akkor igazából nekem a ma délután megfelel .
- Szuper . Csak ma nekem még kosáredzésem is lesz de ha megvárnál akkor mehetnénk egyből - ajánlotta fel .
- Nekem jó . Egyébként hova is megyünk ? - jutott eszembe .
- Majd akkor kitaláljuk - mosolygott rám majd elköszönt .

- Gyerekek mivel mindjárt elérkezik az őszi szünet így már kiadom a feladatot amit meg kell csinálni akkor , hogy ugye ne unatkozzatok majd - jelentette be a rajz tanárunk , Miss Smith aminek hallatán mindenki a nemtetszését nyílvánította ki .
- Párban a naprendszert kell megcsinálnotok azt , hogy miből ti dönthetitek el . A párokat pedig sorsolással fogom megcsinálni szóval most mindenki írja le a nevét egy kis cetlire aztán hozza ide nekem . - adta ki a feladatot .
- Tanárnő nem lenne egyszerűbb a névsor szerint ? - kérdezte Juliette .
- De ez így izgalmasabb - lelkesedett
Miss Smith . Miután mindenki kivitte a papírt a tanárnő összekeverte őket és elkezdte felolvasni a párokat . Juliette a kémiás partnerét kapta meg , vagyis Lukeot . Laura Stephaniet kapta ami egyikőjüknek sem tetszett mivel nem egyszer oltotta le Stephanie Laura kapcsolatát Shawnnal . Még olyan pár akik konfliktusba kerülhetnek közben az a Jeremy - Eric páros .
- Az utolsó páros pedig Skyler és Shawn - mondta ki a nevem Miss Smith . Én örültem , hogy Shawnt kaptam mivel igaz , hogy sokszor vagyunk egy társaságban de nem nagyon veszünk egymásról tudomást .
Ahogy megígértem Ericnek nem mentem haza óra után hanem  megvárom őt . Leültem egy padra miközben a kosarasok épp kijöttek . Luke egyből észrevett és kíváncsian nézett rám .
- Hát te ? Kire vársz ? - kérdezte meglepődve , és mielőtt még válaszolni tudtam volna Eric megelőzött .
- Rám - felelte büszkén miközben beletúrt sötétszőke hajába . Igazából ahogy végignéztem rajta csak most esett le , hogy milyen helyes .
Luke bizonytalanul rámnézett és egy ,, ugye nem csinálsz semmi meggondolatlant?" nézessel üzent nekem . De nem ő volt az egyetlen aki nem tudta hova tenni a helyzetet mivel Kevin is gyanúsan sokszor nézett felém , ahogy Bryan . Az edzésük jól ment (gondolom) amígnem Kevin és Eric összeveszett valami kosár lépés miatt . Az edző próbálta csitítani őket de nem ment neki könnyen . Miután végeztek Erichez odaléptem .
- Na hova menjünk ? - kérdeztem kíváncsian .
- A park megfelel ?
- Nekem tökéletes - válaszoltam . Útközben elmagyarázta Kevin mit hibázott de körülbelül csak a felét értettem annak amit mondott ami miatt jól kiröhögött hisz ,, kosarasok vesznek engem körbe " ( a bátyámra utalt de kitudja talán Lukera és Kevinre is ) .
- Tudod ... megkéne beszélnünk a múltat - kezdett bele Eric mikor keültünk egy padhoz  .
- Már bocsánatot kértem - kezdtem védekezni . - De nem tudod a teljes igazságot és eddig úgy tűnt nem is akarod .
- Mit szólsz ahhoz ha most meghallgatlak téged és  legalább megpróbálom elhinni amit mondasz ? - kezdett alkudozni .
- Rendben - sóhajtottam mert ez is csoda kijelentés volt tőle . - Mit szeretnél először tudni ?
- Miért beszélted rá Saraht , hogy szakítson velem ? - kezdett bele a legkeményebb kérdéssel . Pár másodpercig gondolkidtam azon mit válaszoljak és végül ez lett :
- Amit akkor hallottál ... félreértetted .
És most jön az a rész amit nem fogsz elhinni nekem de ... Sarah elkezdett egy idősebb sráccal találkozgatni - böktem ki . Eric először néma csendben hallgatott és ahigy gondoltam ,  nem teljesen hiszi el amit mondok neki .
- Még ha ez igaz is ... honnan ismerte a srácot ? Miért kezdett volna el vele találkozni ? Hisz jól megvoltunk ! - értetlenkedett feszülten .
- Nem ismertem személyesen a személyt ... De Sarah állandóan róla áradozott amióta meglátta . Nem figod ezt elhinni de én voltam az aki emlekeztette őt , hogy amúgy létezel .
- Ténykeg nem hiszel el . Sarahval jól megvoltunk ! - kezdett kiborulni Eric .
- Én ebben biztos vagyok csak .... vele mégjobban kijött . Amit akkor hallottál tőlem ott azt magyaráztam neki , hogy  ha a masik sráccal akar lenni akkor veled szakítania kéne mert ez nem fer a te részedről....érted ? - kérdeztem tőle de egyszerűen éreztem , hogy ebből nem lesz valami jó dolog .
- Mivel tudod ezt bizonyítani nekem ?
- Miért találnám ki ezt ? - kérdeztem vissza .  Gondolkodott mit válaszoljon de nem jutitt eszébe semmi . Régen azzal magyarázta , hogy biztos ,,a suli álompár " cím miatt de az mostmár mit számítana nekem ?
- Szóval azt mondod ....megcsalt Sarah ? - értelmezte át .
- Amikor jártatok nem történt úgy semmi . Amikor szakítottatok akkor utána már összejöttek . Ha visszagondolsz nem rémlik , hogy már nem volt ugyanolyan a kapcsolatotok mint régen ? - kerdeztem óvatosan .
- Nem ! Vagyis...talán egy picit hanyagoltuk egymás társaságát de ...nekem nem tűnt fel semmi . És ez a legrosszabb . Átverve érzem magam .
- Hidd el , pontosan megértem - feleltem neki őszintén . Mivel nekem se tűnt fel , hogy amúgy az expasim meleg .
- Azt hiszem ...azt hiszem hiszek neked...
- Nah végre ! Kellett majdnem egy év  mire rájöttél  erre - sóhajtottam .
- Sajnálom - felelte őszintén . - Kezdhetünk tiszta lappal ?
- Elvégre ezért vagyunk itt nem ? - kérdeztem vissza mosolyogva .
- De - válaszolta majd hirten ..... hirtelen az történt amire egyeltalán nem számítottam . Azt beszéltük tiszta lappal kezdünk de úgy látszik rosszul ertelmeztem mivel .... mivel Eric Russel az iskola melletti közeli park egyik padján egy meglepő pillanatban megcsókolt .

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Onde histórias criam vida. Descubra agora