17. Rész

812 51 3
                                    

- Arra nem gondoltál , hogy felhívod a szüleit ? - kérdezte meg tőlem William .
- De , akartam csak a nagymamája azt mondta ne zavarjam őket mert sokat dolgoznak . És a telefonszámukat se tudom - vallottam be .
- Mit szólnál ahhoz hogyha én kideríteném neked ? - kérdezte meg tőlem .
- Mégis hogyan ? - kérdeztem vissza .
- Az nem fontos . Igérem még a héten meg lesz .
- Komolyan ? Nagyon köszönöm de ...hogyhogy segít nekem ? - értetlenkedtem .
- Ennyivel járok neked ha már te beszélted rá őket , hogy jöjjenek el - nézett Lukera és Rebecára .
Mivel lezártnak tekintettük ezt a témát megint beállt az a kínos csönd .Közben megérkezett a vacsora is és mindenki szép csendben fogyasztotta el az adagját ( végül Rebecca is ) .
- Rebecca odaadnád nekem a sót ? - kértem el tőle amit azonnal oda is nyújtott nekem és ezzel folytatódott tovább a kínos vacsora . William 5 perc után nem bírta tovább ezt .
- Rendben akkor ... úgy látszik el kell kezdenem a magyarázkodást és a bocsánat kérést - jelentette ki , letette a villát és Luke szemébe nézett -   De sajnos nincs mit szépítenem . Igen , leléptem egy másik nővel és igen itt hagytalak titeket , de szerelmes voltam belé .
 - Csak voltál? - kérdezett vissza Rebecca .
- Ja . A ribanc megcsalt - válaszolta egészen egyszerűen .
- Szóval ha nem csal meg még talán most se érdekelnénk téged ? - kerdezte dühösen Luke .
- Nem erről van szó -  tiltakozott .
- Hát akkor ? Végre elárulnád miért 15 év után keltettük fel újra az érdeklődésedet ?
- Már előtte is érdekeltetek . Eleinte mindig küldtem a képeslapokat meg a szülinapi ajándékokat ...
- Mégis miről beszélsz ? Soha nem kaptunk ilyeneket - értetlenkedett Luke .
- Gondolom Barbara kidobta . Nagyon haragudott rám és ezzel bosszulta meg , hogy elhagytam  . Én akartam veletek találkozni de ő nem engedte . Aztán ebbe beleuntam és ...már nem erőködtem ezen - vallotta be .
- Miért pont most kerestél fel minket ? - kérdezte Rebeca egy idő után .
- Mert már elég idősek vagytok ahhoz  , hogy eldöntsétek meg akartok e ismerni engem de nem tudtam ez pontosan mikor fog eljönni . De aztán részt kell vennem itt egy nyomozáson és hát most jött el az alkalom .
- Nos én nem akarlak - állt fel az asztaltól Rebecca . - Ez az egész egy hazugság ! Miért akarod anyát rossz színben feltűntetni ? Ő volt az aki mindig vigyázott rám - kiabálta ami miatt a teremben lévő embeek felénk néztek . - Én elmentem !
- Én pedig veled tartok - csatlakozott hozzá Luke . - Gyere Skyler - hívott .
- Kérlek ne menjetek el !
- Dehogynem ! Így is tovább maradtunk a kelleténél - válaszolta Luke majd elhagytuk a helyiséget .

Hétfőn gondterhelt voltam még mindig a Hemmings vacsora miatt de úgy látszik nem csak nekem telt rosszul a hétvége .
- Hát ti ? - kérdeztem Laurát és Juliettet akik a szekrényemnél vartak eddig rám , de mindketten szigorúan a padlót bamulták egymásra se nézve . - Mi történt veletek ? - kérdeztem csodálkozva .
- Semmi , veled ? - zárta le Laura egyszerűen . - Milyen volt a családi program ? - emlékezett vissza arra , hogy ezt mondtam neki .
- Aha nagyon jó volt - intéztem el ennyivel . - De ne rólam beszéljünk hanem inkább arról miért vagytok ilyen furák egymással .
- Tudod el akartalak hívni színházba ugye ahova végül ezzel mentem - forgatta meg a szemét és gondolom az ,, ez" akatt Juliettet értette . - Na és a hazafelé úton összekaptunk egy picit .
- Mégis min?
- Azzal gyanusított , hogy ,,félreérthető mozdulatokat " teszek a pasija felé - akadt ki . - Pedig erről szó sincs !
- Oh tényleg ? Állandóan azt hallom másoktól , hogy ,, Shawn és Juliette-tel vajon mi lehet ? " egyesek azt állíthak lehet együtt vagytok - fakadt ki Laura .
- Ezek csak hazug pletykák és fúj! Utálom Shawnt  !
- Azt se értem pontosan miért bántjátok egymást !
- Najo ezt nem hallgatom tovább - avatkoztam közbe .
- Adj nekem igazat Skyler - kérte Juliette . Nincs is rosszabb mikor a  két legjobb barátnőd veszekedését végig kell hallgatnod és azt kérik álljak az oldalukra .
- Inkább ezt az egész vitát kéne elhárítani . Szóval Laura mi a te problémád pontosan ? - próbáltam helyre rakni a dolgokat .
- Az , hogy a barátnőm és a pasim ki nem álhatják egymást és álladóan szidják a másikat amit nekem kell végig hallgatni . Vagy ami  mégrosszabb , lehet komolyan alakul igazából calami köztük !
- Juliette erre mi a válaszod ? - fordultam felé .
- Esküszöm neked Laura nem tetszik nejem Shawn és semmi ilyesmi , rémes barátnő lennék - akadt ki ő . -  Az , hogy szidjuk egymást... Megpróbálom kicsit visszafognom magam az úgy megfelel ?
- És bocsánatot kértek egymástól Shawnnal - felelte Laura .
- De már arra se emlékszem utoljára min vesztünk össze - gondolkozott el Juliette . - Ja de várj megvan ! Azr akarta játsza más Júlia szerepét !
- Ha kibékültök egymással megbocsátok nektek - mondfa komolyan Laura .
- Ha ő kér bocsánatot ...
Végül 2 szünettel később Shawn és Juliette egy gyors ,, bocs"- csal elintézték Laura előtt a bocsánatkérést és látszólag mindenki megbocsátott a másiknak . Látszólag . Mert rá egy órára Shawn valami marha nagy hülyeséget mondott nyelvtanórán ami miatt Juliette kiröhögte és ....ment tovább a cirkusz .  Mellesleg még hátravolt egy színdarab próba is bár most kevesebb volt a vita attól még idegsítőek voltak bár nem sokkal mint Stephanie nyávogása amiért Lukenak nem volt kedve vele addig beszélgetni . A vacsora óta  nem beszéltünk sokat .
- Mielőtt még elmentek had mondjam el , hogy Laura kész kett a jelmezekkel szóval jövőhéten felbróbáljuk őket . Lassacskán , de nemsokáa itt lesz a bemutató ! - ezzel a mondattal ért véget a mai óra . A többiek már hazafelé mentek de én még Miss Bensonnal beszélgettem min valtoztassak , hogy jobban tudjam előadni a szerepemet . Kiléptem a suliból viszont egyszercsak egy ismerős alakot pillantottam meg . Wiliam .
- Skyler már azt hittem elkerültek . Téged kerestelek - jegyezte meg .
- Engem mégis miért ? - lepődtem meg .
- Megígértem , hogy segítek én neked és én az ígéreteket be is tartom . Kiderítettem a barátnőd szülei telefonszámát
- Köszönöm ! Mégis hogyan ? - kérdeztem meg .
- Az maradjon az én titkom de amúgy ilyet nem nehéz kideríteni . Sőt mondok én neked jobbat ...Fel is hívtam őket - árulta el amitől én nagyon meglepődtem .
- Azta..váó ! - micsoda reakció nemde? Jobbat nem tudtam erre reagálni . - És mégis mit derítettél ki ? - kerdeztem és már előre stresszeltem a válaszától .
- Hogy mégis mit ? Igazad volt . Sarah nincs a szüleinél . Mégcsak nemis volt  mostanában - mondta ki komolyan  azt , amitől a legjobban  féltem .

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now