6. Rész

1.2K 62 3
                                    


-Skyler tudom , hogy nem erre a válaszra vársz de fogalmam sincs hol van Sarah - sóhajtotta Daniel.
- Hazudsz - vágtam rá egyből.
- Ez az igazság - nézett mélyen a szemembe ami miatt elbizonytalanodtam. Igazából nekem soha nem volt bajom Daniellel , sőt én voltam az , aki a legjobban hitt a kettejük  kapcsolatában. Viszont amióta nem válaszol Sarah egyszerűen csak az jár a fejemben , hogy esetleg Daniel tett vele valamit.
- Együtt vagytok még? - kérdeztem halkan. Féltem a válaszától .
- Ez a negyedik hét amit külön töltünk . Nem mesélte?  - kérdezte meglepődve. Ez volt az a pillanat mikor egyszerűen csak kitört belőlem a zokogás. - Hé , mi a baj ?- jött oda hozzám.
- Sarah már 4 hete nem ad magáról semmi hírt- bőgtem . - Mi az , ha valami baja esett? Egyeltalán miért szakítottatok ?
- Sajnálom én..én nem tudtam..Figyelj mindent elmagyarázok de nem itt  . Találkozhatnánk holnap a lakásomon? - kérdezte mire hevesen bólogatni kezdtem. Egyszer s mindenkorra meg akartam tudni pontosan mi történt Sarahval a nyáron.- Remek ! 6 óra körül gyere ,a címemet meg ugyis tudod...- tette hozzá mosolyogva . A régi emlék hatására én is vidámabb lettem.

- Nemrégiben azt gondoltad Daniel a pincéjében tartja Saraht erre most meg felmész egyedül a lakására? - kérdezte értetlenül Juliette másnap a suliban.
- Valahogy elfelejtettem azt a tényt , hogy Daniel szerette őt - magyaráztam meg .
-Mégis szakítottak ...
- Tudod megfogadtam a tanácsod ... Nem gondolok a legrosszabbra -néztem a szemébe.
- Mégse hagyhatom , hogy egyedül menj , elkísérlek inkább -ajánlotta fel.
- Az jó lenne. De ne hívjuk Laurát is? - gondoltam másik barátnőmre.
- Shawnnal moziba megy . - forgatta meg szemeit.
- Danielhez menve útközben pedig elmesélhetnéd mikor utáltad meg ennyire Shawnt..
- Nem utálom - vágta rá egyből. - Szimplán irritál a jelenléte.
Ma az első óránk kémia volt amit egyszerűen ki nem állhatok .
- A mai órán egy kísérletet kell végre hajtanotok amit múlt évben már megcsinaltatok. Ez lesz úgymond az év eleji ismétlés -jelentette be a tanárnő. Kezdjük ott , hogy én már arra se emlékszem múlt órán mit csináltunk nemhogy tavaly... - Párban fogjátok elvégezni a kísérletet. Juliette és az új srác , Laura és Shawn , Skyler és Jeremy - Na , úgylátszik jól indul a napom . Jeremy az iskola egyik , ha nem a legjobb tanuló az iskolában + ő az iskola igazgató fia. Miközben a tanár tovább sorolta a párokat átültem hozzá .
- Megcsináljam egyedül vagy tudod miről van szó? - kérdézte tőlem.
- Nem lenne gond ha én csak nézem mit keversz össze mivel és próbálom megjegyezni?
- Nekem nem - válaszolta. A tanarnő letette az asztalra az alapanyagokat és Jeremy máris neki kezdett.
- Ez miez a lötty?  - kérdeztem tőle . Jeremy úgy nézett rám mintha valami ufó lennék .
- Ammónia...-válaszolt még mindig döbbent tekintettel. Aha , szóval ezt amúgy tudnom kéne.
- Jaa jó... - válaszoltam hülyén majd inkább rá hagytam és  néztem a többiek , hogy állnak a feladattal. Ahogy láttam Luke épp valamit kiszórt az asztalra és azt szedegeti felmiközben Juliette idegesen oldja a feladatot. Shawn elővette a telefonját es azzal játszott amíg a barátnője a kísérletet csinálta.
Mire visszanéztem a mi padunkra már kész is lett Jeremy a feladattal.
- Neked aztán megy a kémia - dícsértem meg.
- Már országos versenyen is voltam. - büszkélkedett. Erre már nagyon nem tudtam mit reagálni így inkább másfelé néztem de aztán újra hozzám szólt.
- Igaz nem rám tartozik de hallottam , hogy te és  Kevin szakítottatok. ...
- Mit akarsz tudni? - kérdeztem egy sóhaj kíséretében.
- Azért még jóba vagytok ? - tette fel a kérdésért.
- Nem beszélünk egymással . Vagyis ő akarna velem de én már nem szeretnék neki senkije se lenni - válaszoltam majd hozzátettem . - Egyébként miért érdekelt ?
- Csak úgy - ,,magyarázta" meg. Sokra mentem ezzel . A tanárnő óra végén mindenki kíséreletét megnézte majd le is osztályozta. Mivel párba csináltuk , így ugyanazt a jegyet is kaptuk szóval Jeremy miatt megkaptam életem első jó jegyét  kémiából. Juliette óra vegére nem tudta befejezni , így csak 3-ast kapott amiért Lukeot hibáztatta.
A mai 6 óránk szerencsére gyorsan elment és már otthon is voltam. Nagyon izgultam a Daniellel való beszélgetés miatt amit Bryan észre is vett.
- Neked meg mi bajod ? - kérdezte roppant kedvesen.
- Mi lenne? Egyébként 6 óra körül nem leszek itthon szóval ezt üzend meg anyának. - kértem meg rá.
- Majd Oliver mondja nekik.- adta át a feladatot az öcsénknek. Oh, hogy eddig nem mondtam? Van egy lassan14 éves öcsénk akinek jelenleg az xbox az élete szerelme. - Tudod én is elmegyek ma.
- Mégis hová?
- Elhívtam egy lányt moziba - jelentette ki büszkén.
- Előre sajnálom a csajt - reagáltam le egyszerűen majd felmentem a szobámba és megpróbáltam tanulni másnapra. Nemsok sikerrel.
Juliette a kapunk előtt várt rám  , hogy együtt induljunk el Daniel házához.
- Tudod most , hogy így kettesbe vagyunk végre kifejthetnéd Shawnnal való bajodat....
- Emlékszel mikor az ebédlőben ráordítottam Kevinre?
-Azt nehéz nem elfelejteni.
- És , hogy azután Shawn rámírt?
- Az is még rémlik.
- Shawn azt feltételezte rólam , hogy én egy kedves visszahúzódó fura lány vagyok! - dühödött fel.
-És....?
- Mi és ? Ez nem így van ! Ezután szépen kioktattam , hogy én vagyok az aki mindig fellép iskolai darabokban így nem számítok visszahúzódónak és én tudok ám nagyon is dühös lenni ha akarok. - folytatta .
- Aha...és ezután?
- Leszólta azokat akik színdarabban játszanak miszerint azok biztos unalmas emberek ! Érted erre most  ő lett a Főszereplő a Rómaeó és Juliában ! - hitetlenkedett tovább.Gondolom folytatni akarta volna Shawn szidását de egyszercsak megtorpant.
- Mi az? - kérdeztem.
- Ne nézz a padokhoz - utasította , de ilyenkor ki ne nézne oda??  Oda fordítottam fejemet és megláttam két embert akiket azonnal felismertem . Nem hittem a szememnek.... Amikor Kevin bejelentette , hogy meleg szerintem fel se fogtam tulajdonképpen mit is mondott...  Ez volt talán  az a pillanat amikor eljutott az agyamig  amit Kevin mondott. A jelenet , mikor meglátom őt ahogy megcsókol egy srácot . De nemis akárkit....az igazgató fiát , Jeremyt.

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now