12. Rész

933 56 2
                                    

Idegesen mentem Sarah nagymamája házához . Erre az alkalomra vártam már egy ideje és most végre lehetőségem adott Sarahval beszélni , mégis most legszívesebben visszafordulnék .Féltem a vele való beszélgetéstől .
Bekopogtam az ajtón amit egyből ki is nyitott Sarah mamája . Leültem a kanapéra és vártam , hogy történjen valami .
- A szülei hívtak , hogy megengednek neki egy telefonálást - mesélte , majd hirtelen meghallottam azt az ismerős hangot a telefonból .
- Szia nagyi...ki van még a vonalban ? - kérdezte Sarah .
- Kincsem ! Olyan jó hallani a hangod ! Az egyik kis barátnőd itt van - szólt bele  a mamája .
- Szia Sarah ! Úgy aggódtam érted - kezdtem .
- Nem kellett volna . Nincs semmi bajom . -  jelentette ki . Olyan furcsa volt ő .... valahogy nem erre számítottam , inkább arra , hogy elkezd visítani amiért elektronikai eszközhöz jutott és tud velem beszélni . Ehhez képest nyugodtnak tűnt .
- Milyen ott lenni ? Mi történt veled amíg nem jelentkeztél ? - kérdezősködtem .
- Jó . Megismertem egy két jó arcot az új suliban . De természetesen ti is hiányoztok ! De inkább te mesélj nekem ... Mi történt veletek ? - terelte ránk a szót .
- Furcsa vagy nekem Sarah Tompson ...mi ennek az oka ?
- A szüleim a másik szobából figyelnek engem szóval nem szidhatom őket ... De amúgy biztosíthatlak , hogy tényleg jól vagyok . Na , mesélj te .
- Valami azt hiszem történik Shawn és Juliette között ... - kezdtem volna bele .
-  Na az nagyszerű örülök nekik ! Figyelj , sajnos le kell tennem , de tényleg ne aggódj  , jól vagyok . Majd még beszélünk valamikor amikor  megengedik . Szeretlek , szia - zárta le a beszélgetést .
- Úgy örülök , hogy jól érzi magát ott ! - lelkesedett a nagymamája . Nem tudtam elhinni ezt az egészet . Sarah tényleg olyan jól lenne egy idegen helyen a szüleivel akikkel nincs jó viszonyban , a barátai és a szerelme nélkül ? Talán ilyen gyorsan leváltott volna minket ?

Elérkezett a péntek , a családi vacsi napja . Az órák  viszonylag hamar elteltek , a suliban mindenki a szombati buliról beszélt , kik jönnek , mibe jönnek stb . Délután  anyu egész nap szinte csak a takarított , hogy minden tökéletes legyen .
- Sziasztok - köszönt nekünk vidáman Jess mögötte pedig Adam lépett be az ajtón  . - Hogy vannak az én tesóim ?
-  Nem mehetek fel a szobámba ? - kérdezte unottan Oliver .
-  Oliver egész nap csak gépezel fejezd most már be ! - mérgelődött anya . Oli erre  egy sértődött pofát vágott és elkezdtett durcizni .
Jess ezután rám és Bryanre nézett .
- Nővérem , be szeretnék neked mutatni valakit - kezdte Bryan majd megfogta Stella kezét - Ő itt a barátnőm !
- Van neve is ? - nézett rá összefont karral Jess .
- Stella vagyok .
- Mióta vagytok együtt ?
- 4 napja - mosolygott a lány  .
- Ez aztán a tartós kapcsolat...
Közben Jessica párja , Adam is belépett a házba . Üdvözöltük , majd meghallottuk a csengőt ami azt jelenti Hemmingsék is megérkezdtek . Luke mosolyogva köszöntött ahogy Barbara az anyja is . Rebeccán látszott , hogy semmi kedve sincs ehhez a programhoz amit mondjuk meg is értek . Mind helyet foglaltunk a nagy asztalnál  , én Luke és Oliver mellett ültem . Már nagyban ment a vacsora ami mondjuk nem telt a legjobb hangulatban ...A legtöbbször szegény Stellától kérdezősködtek néha elég fura dolgokat is . A másik pedig Jessica akinek be nem állt a szája és olyanokat is megosztott velünk amire senki nem volt amúgy kíváncsi . Miután eddig azt hittem ennél nem lehet rosszabb , hát tévedtem . Épp ittam még egy pohárnyi üditőt mikor anya megszólalt .
- Na és Luke , hogy állsz a lányokkal ? - kérdezte meg én pedig abban a pillanatban félrenyeltem és elkezdtem öklendezni . Bár igazából senkit se zavart ez . 
- Anya ezt most fejezd be ! -szóltam rá miután befejztem a fulladozást .
- Mégis mit ? - nézett rám ártatlanul . - Én csak feltettem egy normális kérdést . Baj ?
- Tudom , hogy ebből mit akarsz kihozni és NEM - néztem rá bosszúsan arra utalva , ne akarjon mindenki előtt megint arról beszélni mennyire örülne ha összejönnénk Lukekal .
Hogy miért akarja  ennyire ezt azt én sem tudom .
- Igazából most van valaki... - válaszolta Luke . Meglepődve néztem rá mivel pár napja még nem mondott ilyet .
- Tényleg ? - nézett rá Rebecca furán .
- Olyan nehéz ezt elhinni ? - kérdezett vissza .
-  Nem , csak eddig nem ezt mondtad ...Mindegy is , anya -váltott gyorsan témát majd  fordult Barbara felé . - Holnap elmehetnék egy iskolatársam bulijába ? -Gondolom előre kitervelte , hogy itt kérdezze meg mert talán több ember előtt könnyebben mond igent .
- Shawn bulijára gondolsz ? Felejtsd el hugi . 15 évesen még ne legyenek éjszakai programjaid - tiltotta meg neki Luke .
- Te se vagy sokkal több és nem téged kerdeztelek meg , hanem anyát - háborodott fel Rebecca .
- Nehogy elengedd ! - nézett kérlelve Barbara felé .
- Rebecca szerintem se kéne még ezt , Lukenak igaza van .
- Miért csináljátok ezt velem ? - kezdett vinnyogni .
- Fejezd ezt be ! Vendégségbe vagyunk... - nézett rá dühösen Luke .
- Nem te mondod meg , hogy mit csináljak és mit ne ! - emelte fel mégjobban a hangját Rebecca . Luke már épp készült visszavágni mikor valaki más szólalt meg .
- Egyébként....Adam végre eljegyzett - jelentette ki hirtelen Jessica . A szobában megfagyott a levegő és vagy 1 percig senki nem tudott megszólalni . Egyből elfelejtődött Luke és a huga veszekedése is .
- Na ? - kerdezte mostmár türelmetlenül Jessica . - Azért ez nem volt olyan meglepő hisz már egy jó ideje együtt vagyunk - nézett boldogan Adamre .
- Dehogynem örülünk csak kicsit meglepett most ez ! - eszmélt fel először anya . - Gratulálok nektek ! Mikor történt az eljegyzés ?
Jess ezután vagy fél óráig mesélte el a ,, hihetetlenül romantikus " sztoriját ami igazából annyiból állt , hogy elmentek egy étterembe vacsorázni és ott kérte meg a kezét . Persze anya és Adam nagy lelkesedéssel hallgatta meg  , talán még Barbara , apa , Bryan és Stella is , de mi többiek látványosan kimutattuk , hogy annyira nem érdekel minket . Rebecca és Luke farkasszemet néztek egymással , míg én Oliverrel tettem ugyanezt mivel ő kitalálta , hogy unalmában rugdalni akarta a székem .
Miután végre Jess befejezte Barbaráék lassan távozni akartak  , de anya kitalálta , hogy pont most akar megmutatni neki egy új receptet ...
Oliver kihasználva az alkalmat felrohant a szobájába és folytatta a mindennapi tevékenységét . Apa valami ősrégi bort kezdett el keresni Jessica pedig Adammel a bőröndjüket kezdték kipakolni .Már kezdtem azon gondolkodni mégis most mit csináljak Luke jött oda hozzám .
- Megígérted , hogy beszélsz vele - nézett Rebecca irányába . - Kérlek próbálj meg hatni rá !
- Megteszem ami tőlem telik de szerintem csak rám is meg fog haragudni ... - válaszoltam neki , majd elindultam a lányhoz .
- Rebecca beszelhetünk egy picit ?
- Persze ! Szerinted is igazságtalan velem a bátyám ugye ? Mostanában  abba is  beleköt , hogy kikkel barátkozom ! - kezdett el panaszkodni .
- Csak félt téged .
- Nem kell engem féltenie . Nem vagyok már gyerek ....
- Reb , ki miatt akarsz elmenni abba a buliba ? - néztem rá jelentőségteljesen . - Vagy ha így jobban tetszik ... melyik fiú miatt ?
- Honnet tudod , hogy fiú ? - nézett rám döbbenten .
- Csak megérzés ... Na szóval ? Nem válaszoltál - néztem a szemébe .
- Eric Russel . Gondolom te is ismered őt .

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now