20 . Rész

852 51 4
                                    

Néztem rá meglepetten mégis ezt , hogy gondolta . És egy másik kérdés , ahhoz képest miért tetszett nekem ez ennyire ?
- Eric ...álj le megmagyarátnád ezt ? - húzódtam el tőle .
- Tudod egy kicsit mindig is tetszettél - vallotta be mire csak döbbent fejjel néztem rá . Mégis mivan ? - és most , hogy megbeszéltük a nézeteltérést és egyikünknek sincs senkije megpróbalhatnánk együtt mi - vázolta fel a helyzetet de még mindig nem fogtam fel .
- És ..kimondta , hogy nekem is tetszel te ? - néztem rá karba tett kézzel .
- Nem jársz Luke Hemmingszel dobtad Kevint és állandóan engem nézel . Mondjuk megis értem miért - nézett végig magán .
- Egoista - reagáltam le ennyivel az utóbbi mondatát majd hozzátettem . - És Kevinnel közös megegyezéssel szakítottunk - javítottam ki .
- Jó oké . Egyszer majd elhiszem . De a lényegre visszatérve ... mit szólnál ahhoz ha megpróbálnánk együtt ? - kérdezte lélegzetvisszafolytva .
- Én meg majd egyszer átgondolom - valaszoltam úgy ahogy ő tette . - Egyenlőre mit szólsz a barátzónához ?
- Ez aztán az elutasítás . De rendben - sóhajtotta .
A délután további része jól telt Ericcel de még mindig olyan furcsa nekem ez az egész . Juliette és Laura elkezdett kérdezősködni mikor felhívtam őket mégis mi történt , de még nem árultam el neki a csókot mert kiakadnának tőle .
- Bejövök - jelentette ki Bryan majd így is tett és már a szobám ajtajánál álldogált . - Megmagyaráznád mégis mit csináltál egész délután ? Mond , hogy nem Ericcel voltál - kezdett vallatni .
- Neked nem mindegy ? - kérdeztem vissza nem a legkedvesebb stílusomban .
- Mostanában miért bunkózól velem ?
- Mert idegsítesz ! Én döntöm el kivel barátkozok kivel nem , ki lesz a párom és ki nem - kezdtem el vitatkozni vele . Bryan döbbent arccal nézett rám .
- ,, Ki lesz a párom "? Ericcel ilyen szándékaid vannak ? - dühödött be .
- Lukera értettem . Tudod milyen idegesítő vagy olyankor ?
- Ez akaszt ki ennyire ? Rendben megígérem , hogy mostanában nem hozom ezt fel - nézett rám kedvesen bár az a mostanában szó nem annyira nyerte el tetszésem .
- Rendben , megbocsátok - mentem bele .
- Vagyis mostmár elmondhatnád mit csinálasz te Eric Russelel - óh , hogy nem felejtette el a beszélgetésünk azt a részét ..
- Majd egyszer ...csak nem most oki ? - néztem rá aranyos arcot vágva hátha meghatom .
- Csak ne mástól tudjam meg .

Szombatomat szerettem volna egy nagy vödörnyi fagyival és sorozatnézéssel tölteni de eszembe jutott Sarah nagymamája , hogy amúgy hazudott nekem és kérdőre vonhatnám , de abban a pillanatban kaptam egy smst Luke apjától miszerint este találkoznunk kéne mivel új információt tudott meg de most épp másik városban van emiatt tudna csak este bevonnija . Izgatott lettem a hírtől , hogy új nyom van Sarahról .
Épp Laurával beszéltem meg az egyik kedvenc sorozatunk legújabb részét miközben Eric fura kosaras videókat küldözgetett nekem , amikor kaptam egy üzenetet Shawntól .
,, Szia ! Ma nem érnél rá ? Megkéne csinálni rajzra azt a szart "
Egy udeig gondolkodtam mit értett a szaron , de aztán eszembe jutott , hogy rajzra megkéne csinálni valamilyen naprendszert . Visszaírtam neki majd megbeszéltük , hogy délután átjön hozzám .
2- kor megis szólalt a kapucsengő ami azt jelentette Shawn megérkezett .
Felmentünk a szobámba és mindjetten leültünk az ágyamra .
- Öhm...amúgy , hogy is tervezted megcsinálni ? - kérdeztem meg ugyanis én ezen a részen nem nagyon gondolkodtam .
- Te se készültél ? Nemár , pedig úgy terveztem , hogy rádhagyom és úgy teszek mintha hasznos lennék - szomorodott el .
- Hát ez igazán kedves ! - háborodtam fel  . - Mit szólnál ha inkább a google segítségét kérnénk ?
- Részemről tökéletes megoldásnak tűnik - és már elő is vette a telefonját . Csöndben nézegettünk kreatívabbnál kreatívabb ötleteket de rá kellett jönnünk , hogy azok eléggé időigényesek is szóval maradtunk a legegyszerűbbeknél .
- Te , Skyler nemakarok beleszólni de a bátyád pornót néz ? - kérdezte visszafolytott nevetéssel . Ja hát igen , mikor máskor hívná át a barátnőjét Bryan mikor épp van nálam valaki és mivel elég vékony a két szoba közti fal tisztán hallottuk a nyögéseiket .
- Eredetileg áthívta Stellát ,,tanulni" - forgattam neg a szemeimet . - Bryan lehetne , hogy halkabban csinálnátok ? - üvöltöttem át a másik szobába . Válaszul csak egy ,, most ne zavarj hugi " nyöszörgést hallottam . Á , nem volt kínos szituáció .
- Nyugi engem nem zavar - legyintett Shawn . - Tudom mit érezhet Bryan szóval megértem a helyzetet - vigyorgott perverzül .
- Fúj ..lehetne ...lehetne , hogy ne tennél utalást arra , hogy régen te is jártál a bátyám barátnőjével ? Megköszönném - fintorodtam el mire Shawn csak nevetett . Elővettük a naprendszerünkhöz a hozzávalókat és neki álltunk . Nem sokat beszélgettünk egymással azon kívül , hogy ,, ideadnád a festéket?" vagy ,, hol van a ragasztó?" .
- Hupsz... eltörtem a Plútót - jelentette ki Shawn először röhögve majd miután felfogta , hogy most kezdheti előről lehervadt a mosoly az arcáról .  Már éppen elkezdtem volna hisztizni amiért ilyen szerencsétlen és egy egész óránk pocsékba ment mikor hirtelen valaki benyitott a szobámba .
- Skyler nem hiszed el az a Jonas ...- kezdett volna el mesélni  majd miután meglátta , hogy van társaságom rögtön abba hagyta - Hát ti ? - kérdezte meglepődve .
- A kopogás szót hallottad már ? - reagáltam . - Egyébként a naprendszerünket csináljuk .
- De hát az csak őszi szünet utánra kell . Addig még van egy csomó idő - hitetlenkedett Juliette .
- Az őszi szünetben New Yorkba megyek ezért most csináljuk - magyarázta meg Shawn . - Egyébként mivan Jonassal? - vigyorodott el Shawn . Tudjátok ,  Jonas a színdarab szereplője akit Juliette akart volna Rómeónak.
- Nem rád tartozik - nézett farkas szemet vele . - Szóval kimennél a szobából még mi tartunk egy csajos beszélgetést ? - kérte meg rá  .
- Még mit nem ! A naprendszerünk fontosabb mint , hogy Jonassal alakul a románcotok  - kérte ki Shawn .
- Fúj már nincs semmilyen románc ! - akadt ki Juliette .
- Ó , tényleg hisz igazából én jövök be neked és ezt még te sem tagadhatod a bulim után - kacsintott Shawn rá . Ja igen a buli . Szerencséje , hogy azt a jelenetet mindenki elfelejtette a Lukeos csókolózásom miatt .
- Egyszer még beverem a képet - kezdett fenyegetőzni Juliette .
- De nem itt ! - szálltam be a beszélgetésükbe . - Juliette mit szólnál ha besegítenél a naprendszerünkbe és utána majd elmeséled nekem amit akartál ? - próbáltam egyeztetni .
- Hmm ...hát igazából  nagyon sok más dolgot is tudnék csinálni mint nektek segíteni de mivel olyan rendes vagyok... - egyezett bele . Az első öt per  c még viszonylag csendesen is telt de aztán megint kitört a vita .
- Add azt oda , megragasztom - kérte Juliette miután mar két perce nézte Shawn szerencsétlenkedését a Plútóval  .
- Nem , mindjárt meglesz !
- Dehogy lesz na , add oda - kérte mostmár erősebben Juliette .
- Még mit nem ! - ellenkezett Shawn .
- Lehetne , hogy abbahagyjátok ? - próbáltam menteni a menthetőt de már késő volt . Juliette és Shawn már kábé inkább bírkóztak egymással de úgy mint két kisgyerek . Persze emellett folytatódott az ,, add már oda " ,, nem " beszélgetés is . Egy  hirtelen  pillanatra az arcuk már csak körülbelül 2 centire voltak egymástól miközben már kábé egymáson feküdtek .  A szobában  egy nagy csönd következett várva a másik vajon mit fog tenni . Shawnon úgy látszott megfogja csókolni a lányt de a következő pillantban leszél róla és felállt ami miatt mintha csalódottságot láttam volna a barátnőm szemében  .
- Tudod mit ? Megragaszthatod - adta oda neki Shawn a Plútót .
- Öhm ..hát köszi - fogadta el Juliette miközben mind a ketten zavarban voltak . Azthiszem eddigi legkínosabb jelenetben vehettem részt életemben . Próbáltam Juliette felvenni a szemkontaktust de ő szigorúan csak a ragasztásra koncentrált . Miután megcsinálta hamar lelépett mivel ,, majd inkább holnap elmondom a történet meg amúgyis ezt ketten kell csinálnotok " dumával távozott . Shawnnak is nemsokkal le kelkett lépnie szóval megbeszéltük , hogy majd jövőhéten folytatjuk a naprendszert .
A furcsa délutáni programom után jöhetett a feszült , remélhetőleg válaszokkal teli esti program mint Luke apjával való találkozás . A park előtt találkoztunk de inkább a kocsijában beszéltünk .
- Szóval az történt , hogy elakartam menni kikerdezni a nagymamát a hazugságáról .
- De ? - vágtam közbe .
- Megkérdeztem a szomszédokat mikor láttak őt utoljára . Azon a napon ment el mikor beszéltem Sarah szüleivel . Méghozzá bőrönddel látták őt ahogy beül egy bordó autóba Eltűnt . Vagy inkább megszökött .

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now