15. Rész

927 56 2
                                    

- Takarodj el a házamtól ! - üvöltötte Barbara .
- Ennyi év után ez az első mondatod hozzám ? - kérdezett vissza a férfi .
- Pontosan . Mivel 15 év múlva jut eszedbe valakiket meglátogatni - vágta hozzá . - Most pedig tűnj el vagy kihívom a rendőröket ! - fenyegette meg .
- De hisz én is rendőr vagyok - nézett rá furán . - Jogom van látni a gyerekeimet szóval engedj be - követelőzött....Luke és Rebeca vérszerinti apja ?
Láttam Lukeon , hogy ő is kezdi felfogni ki is pontosan az a férfi . Nagyon remegett emiatt megnyugtatásként  megfogtam a kezét ami latszólag segített . Luke apja megint felénk nézett látszólag próbálta fejben átgondolni lehet  , hogy a szomszédban lévő srác a fia e .
- Luke ? Te vagy az fiam ? - kérdezte tőle .
- Ne nevezz a fiadnak . Ha annak tekintettél volna akkor mondjuk nem hagytál volna el - üvöltötte Luke neki  .
- Mi folyik itt ? - lépett ki a házunkból anya .
- Mrs. Collins  bemehetnék Bryanhoz ? - kérdezte Luke azzal a szándékkal , hogy ne lássa az apját .
- Persze drágám , nyugodtan . Skyler szerintem gyere be te is - kérte anya arra utalva , hogy majd a felnőttek elrendezik az ügyet .

Na és miért csak most látja Luke az apját ? Fogalmam sincs .Én annyit tudok én erről az emberről , hogy Rebecca születése után körülbelül 3 hónappal később lelépett a főnök asszonyával . Egyedülhagyva Barbarát a két pici gyermekével . Soha nem küldött nekik semmilyen levelet , esetleg ajándékot a születésnapjukra , semmit . Megfeletkezett arról a tényről kábé , hogy amúgy van két gyermeke akiknek szükségük lenne az apjukra .
Felmentünk Bryanhez és elmeséltük neki a lenti eseményeket (épp zenét hallgatott gondolom amiatt nem hallotta az üvöltözéseket) és természetesen ő is kiakadt . Mi ketten tudtuk a legjobban Luke régen mennyire hiányolta az apját .
- Rebecca hol van ? - kérdeztem Luketól .
- Egyik barátnőjénél szerencsére . Nemistudom , hogy reagált volna ő erre a helyzetre .
- Szerintetek mi történik kint ? - kérdezte Bryan .
- Nem hallok üvöltözést szóval ...ez nem tudom jó jel e - gondolkodtam .
- Lehetne , hogy mostmár ejtenénk a témát ?  Kérlek segítsetek elvonni erről a figyelmem - kérte Luke tőlünk .
- Biztos ? - vonta fel a szemöldökét Bryan .
- Biztos .
- Akkor szeretnék gratulálni a tegnap esti akciódhoz - vigyorodott el Bryan. És hát persze , hogy megint fel kell emlegetnie a csókunkat .
- Lehetne más téma ? - kérdeztem bár inkább már könyörögtem .
- Most miért vagy ilyen Sky ? Nemcsak , hogy a merést teljesítettem de legalább a családodat is boldoggá tettem - mosolygott Luke .
- Hurrá - feleltem komoran . - De mondjuk van még pozitívum - jutott eszembe . - Azt mondtad tetszik neked valaki . Legalább ott volt mikor csókolóztunk ? - kérdeztem kíváncsian .
- Igen ott volt  -  vonta meg a vállát .
-  Na , mostmár kezd izgi lenni . Végre bevallanád kiaz ? - faggadtam szegényt .
- Annyira azért nem tetszik .
- Mi ? Ezt , hogy értsem .
- Amikor a vacsorán megemlítettem csak azért mondtam , hogy elterelődjön a figyelmük kettőnkről mivel állandóan össze akarnak minket hozni - vallotta be .
- És a buli előtt ? - faggadtam tovább .
- Tényleg van valaki akit jobban megnéztem , de közel  se annyira , hogy azt mondjam ,, igen ő kell nekem " .  Plusz láttam egy másik sráccal és esküszöm aranyosak .
-  Najó mostmár engem is érdekel ki az - szállt be Bryan . - Aki tetszik ...vagy már nem tetszik neked .
-  Najó de nem mondhatjátok el neki . Főleg te nem - mutatott rám .
- Halljuk .
- Juliette - mondta ki egyszerűen majd miután látta a döbbent fejünket folytatta tovább . - Most miért ? Szép csaj , okos is bár sokat hisztizik de amúgy aranyos . De Shawnnal még aranyosabb szóval vedd úgy , hogy nem mondtam rá semmit .
- Okké ...De ugye tudod , hogy nem kéne ilyet mondanuk rájuk miközbe Shawnnak van barátnője ?  - vontam fel a szemöldököm .
- De nem hallja szóval ...
- Akkor ne előttem mond ! Laura a barátnőm és nem engedhetem , hogy ilyen helyzetbe hozad akkoris ha nincs itt .
- Rendben nyugi....de azért valld be , hogy titokban te is szeetnél egy Shawniettet - kacsintott rám .
- Dehogy - tagadtam de amúgy titokba már nekem is eszembe jutott ez a ship név . De , természetesen csak azért mert jobb a hangzása mint a Lawn - nak . Semmi más miatt .

- Najó mit szólnátok ahhoz ha a régi emlékek kedvéért újra videójátékoznánk ? - kerdezte Bryan vidáman .
- Ez természetes - egyeztem bele én is majd Luke is . Végül gondoltuk áthívjuk Olivert is hisz ő is imád játszani . Fél óra mulva anya feljött a szobába .
- Luke , Barbara kéri menj mostmár haza . A hugod épp most ért haza .
- Rendben - válaszolta majd mielőtt kiment utoljára végignézett rajtam és Bryanen mire mi egy bíztató mosolyt küldtünk felé .

Egész délután Lukeért aggódtam vajon mi történt vele miután hazaért .  Nos , pozitívum , hogy legalább emiatt ráfoghatom , hogy nem ment a tanulás . Szerencsére végül estére megcsörrent a telefonom ami az ő nevét jelezte ki .
- Na mi történt ? - kérdeztem egyből .
- Itt hagyta a névjegykártyáját . Plusz  állítólag szeretné ha elmennék én és  Rebeca vele vacsorázni .  De természetesen nem fogok .
- Biztos vagy benne ? Van egy csomó kérdésed hozzá amikre végre választ kaphatnál .
-  És vajon tényleg szeretném ha válaszolna rá ? Hogy lehet mégjobban csalódjak benne ? - kérdezte indulatosan .
- Hát figyi ... Sose tudod meg azt , hogy megjobban csalódsz e ha megsem próbálod . - próbáltam biztatni . - Plusz ...elvitethetnéd magad egy drága étterembe is  - próbáltam elviccelni . - Ja és  végülis bármikor eljöhetsz onnan .
- Szóval szerinted menjünk el ? - kérdezte Luke .
- Egy próbát megér .
- Nem bírnám egyedül végigcsinálni - vallotta be .
- Ott lesz Rebecca .
- Ő megrosszabb eset . Egy olyan valaki kellenne aki mondjuk letudna minket nyugtatni közbe - vázolta fel . - Esetleg eljöhetnél te is - jutott eszébe .
- Ezt nem mondod komolyan ugye ? - döbbentem meg .
- Te szeretnéd ha annyira elmennénk nemde ? Ha nem jössz mi se megyünk - zárta le Luke .
- Tudod mit ? Benne vagyok - vállaltam be a valószínűleg kínos vacsorát de eszembe jutott valami ami meg jobban elgondolkoztatott . -Várj , apád akkor tényleg rendőr ? - kérdeztem .
- A névjegykártyáján ez szerepel . Miért ? - kerdezte furán .
- Csak kérdeztem - zártam le gyorsan . Kitudja , talán egy rendőr segíthetne nekem abban , hogy biztos megbizonyosodjak róla Sarah tényleg a szüleinél van e vagy sem . Mert az egész sztorija a nagymamájával együtt még mindig nagyon gyanús .

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now