5. Rész

1.3K 66 2
                                    

- Nekünk is hiányzott tanár úr ! A b-sek tesi tanára sokkal szigorúbb - válaszolta neki Shawn. - Holnap már maga tartja az órát ugye? Nem szeretnék iskolaköröket futni -fintorodott el.
-  Igen én fogom. Természetesen játszani fogunk valamit majd , úgy jó lesz ?
- Maga a legjobb Mr. Miller !
Amíg a többiek annak örültek , hogy vége is a tesi órai terrornak , én még mindig nem tudtam  megemészteni Daniel jelenlétét. Most mit kéne tennem ? Fagassam ki mégis hol hagyta Sarahát? Üvöltsek rá? Gondolataimat Luke szakította félbe.
- Szóval ő lesz az új tesi tanárunk? - kérdezte , majd jobban szemügyre vett. -Minden rendben ?
- Persze - hazudtam neki.- Ő a tesi tanárunk volt , de év végén elbúcsozott az iskolától mert egy másik városban jobb állást kapott - magyaráztam el neki.
-De akkor miért jött vissza?
- Amint látod senkise tudja.
- Skyler haza tudnál ma kísérni? - kérdezte Juliette.
- Igen-vágtam rá gyorsan majd elköszöntem Luketól.
Amint egy csöndes utcába értünk , elkezdtük kibeszélni a Danieles jelenetet.
- Mivan ha , egy pincében tartja fogságban   Saraht ? - kérdeztem tőle.
- Próbálj ne a legrosszabbra gondolni. Lehet azért nem jelentkezett Sarah mert ő is vissza fog jönni a suliba és csak meg akar lepni minket - válaszolta.
- Bárcsak..
- Holnap kérdőre vonjuk Danielt Sarahval kapcsolatban rendben?
- De ha tényleg a pincéjében tartja azt csak nem mondaná el nekünk...
- Mondtam már. Próbálj meg  nem a legrosszabbra gondolni !
Még a délután folyamán felhívtam Laurát , hogy elmeséljem neki a Danieles sztorit. Ő is rendesen kiakadt rajta és egyből próbálta megint Saraht felhívni de most sem vette fel amin már meg se lepődtem.
Másnap suliban mindenki izgatottan várta a színdarap szereposztási eredmények. A harmadik óra után Miss Benson behivatta az irodalom  terembe azokat az embereket akik részt vettek a castingon.
- Mielőtt még elárulnám kik lettek a főszereplők  szeretném megköszönni , hogy idén végre sokan szerettek volna részt venni a darabban , dehát mindenki mégsem tud benne szerepelni. Most pedig akkor szeretném bejelenteni a két főszereplőt - tartott egy kis hatásszünetet majd folytatta - Tehát aki Júliát fogja alakítani az nem más mint Juliette Peterson ! Gratulálok neki és kérlek tapsoljátok meg -utasította.
A lányok irigykedve figyelték Juliettet aki , nagyonis élvezte a helyzetet , hogy kapta a  főszerepet .
- Most pedig akkor bejelentem ki fogja Rómeót játszani - folytatta Miss Benson. - A nyertes pedig Shawn Mendes ! - Mindenki ujjongott és füttyögött neki kivéve két személy.
- Miss Benson biztos , hogy ezt jól átgondolta? Szerintem Jonas sokkal jobban játszotta a hős szerelmest ! - jelentette ki határozottan Juliett?
- Tanárnő mindent beleadtam amit csak tudtam ! Kérem gondolja át újra és adja nekem a főszerepet !- könyörgött Jonas.
-Higyjétek el többször is átgondoltam és én hiszek Shawnban ! Jonas tudod néha meg kell tanulni veszíteni is. De ne keseredj el ugyanis te kaptad meg Mercurito szerepét -próbálta vígasztalni Miss Benson.
- Ez akkor se igazságos ! - dühöngött tovább Juliette .
- A további szereposztás ezen a lapon találjatok - mutta a kezépen lévő lapokat.
Kiosztotta a tanárnő és a saját nevemet kerestem meg rajta. Nos , én fogom játszani Júlia dadáját. Pechemre megtaláltam Kevin nevét is a lapon aki Tybaltot fogja alakítani . Luke is szerepet kapott , Párist játsza majd . Eric Capuletet , míg Stephane Capuletné bőrébe bújik. 
- Jövőhéten órák után kezdődnek is a próbák , most pedig  elmehettek.
Mindenki ezután elhagyta a termet és ment vissza szünetre. Juliette idegesen kereste tekintetével Shawnt majd mikor megtalálta dühösen felé fordult.
- Hé seggfej ! Ajánlom , hogyha már megkaptad a főszerepet ne baromkodd el és tisztességesen tanuld meg a szöveget vagy különben kicsinállak! Ha egyszer is el mersz késni a próbákról neked véged megértetted ?
- Nyugi van Juliette ! Biztosíthatlak róla , hogy  a csókolózós jelenetünk után nem fogsz kételkedni a  tehetségemben - húzta gonosz mosolyra a száját. A többiek akik hallották a beszélgetésüket mind elkezdtek erre a kijelentésre ,,húú"-zni. Shawn tovább folytatta - Fogadok Jonas még csókolózni se csókolózott..de talán még te sem ..
- Nincs közöd hozzá- mondta dühösen Juliette.  -És egyébként is ,Színpadi csók lesz .Felfogtad?
- Öröm lesz abban a tudatban élnem , hogy tőlem kapod meg az első csókodat - jelentette ki Shawn figyelembe se véve Juliette előző kijelentését . Épp reagált volna erre , de akkor jött oda Laura és mindenki elhallgatott.
-Sziasztok -köszöntött minket vidáman majd megcsókolta Shawnt. -Na ki kapta meg a főszerepet?
-Természetesen én - vágta ráJuliette.
- Én pedig a másik - jelentette ki   Shawn.
- Nagyon büszke vagyok rád kicsim !- ugrott Shawn nyakába Lau. Enyhén szólva nem volt kínos szituáció...
Az utolsó óra  tesi volt ami miatt már nagyon ideges voltam. Daniel , bocsánat Mr. Miller betartotta igéretét és egész órán játszottunk. A visszatérését azzal magyarázta , hogy családi okok miatt kellett visszaköltöznie a városba . Óra végén terveztem odemenni hozzá , de sajnos egyedül kellett mivel Juliette bevágta egész nap a durcit Shawn miatt. Miután mindenki kiment a teremből megszólítottam.
- Mr. Miller beszélhetnék magával?
-Természetesen Skyler . Miben segíthetek neked? - kérdezte mosolyogva. Ohh szóval azt tetteti nem történt semmi..
- Sarah Thompson hollétéről szeretnék kérdezni- nyögtem ki nagy nehezen majd folytattam. - Vagy ugye nem akarja , hogy meglátogassam az igazgatót és színt valljak a kapcsolatukról ugye?

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now