18. Rész

849 54 0
                                    

- Ugye csak viccel ? - hitetlenkedtem .
- Miért viccelnék ilyennel ?
- Nemtudom - sóhajtottam . - Mit szóltak ehhez a szülei ?
- Idegesek lettek és azt mondták felhívják majd a nagymamát miért hazudott és majd értesítenek engem is . Én meg majd ugye megosztom ezt veled - magyarázta .
- Nagyon köszönöm a segítségét . Gondolom viszonoznom kéne ezt
- Nem kell semmit se viszonoznod . Elég az , hogy te legalább próbáltad rendbe hozni Lukekal a kapcsolatomat  .

A hírt megosztottam Laurával és Juliettel és ők is lesokkolódtak . Lukenak is elmeséltem és azért meglepődött ezen de inkább az aggasztotta , hogy találkoztam az apjával .
- El szeretné érni azt , hogy megkedveljem amiért ilyen ,, kedves" - bosszankodott Luke .
- Lehet tényleg nem olyan rossz ember - védtem meg  Williamet .
- Naiv vagy .

Másnap egész nap feszült voltam Sarah miatt de sajnos semmi hír nem jött Wiliamtől . Nem tudtam másra koncentrálni ezért a tanulás se ment .
Szerdán a szokásos kemiával kezdtük ahol Jeremyvel megint együtt kellett kísérleteznünk vagyis ő csinálta én meg elfoglaltam magam . Most viszont  mivel csak Sarahra tudtam gondolni elkezdtem leírni a gondolataimat és a teóriámat vajon a nagymamája miért hazudott nekem .
- Készen lettem a kísérlettel és természetesen tökéletesen sikerült - jelentette ki nekem nagyképűen .
- Nem érdekel - válaszoltam nem túl kedvesen de épp a legrosszabbakra gondoltam Sarahval kapcsolatban .
- Jól indulhatott a reggeled . Mit csinálsz ? - hajolt  a lapom felé .
- Nincs közöd hozzá ! - keltem ki magamból és pechemre  pont akkor mikor a legnagyobb csönd volt a teremben .
- Kisasszony megmondtam , hogy néma csendben csinálják meg a kísérletet és ha kész olvasgassák a kémia könyvet . Ehez képest maga ha jól látom elkezdett rajzolgatni és még zavarja is a hangoskodásával a társait  . Órai elégtelent kap és most hozza ki a lapját - parancsolta a tanár . Eddig se volt a szivem csücske de ezzel csak meg jobban megutáltam .
- Nem - jelentettem ki határozottan . Képes lenne az egész osztály előtt felolvasni és őrültnek néznének .
- Hogy mondja ? - lepődött meg .
- Azt mondtam nem -válaszoltam .
- Kisasszony ezzel a magaviseletével fáradjon le szépen az igazgatóiba most rögtön - utasította dühösen nekem . 
Szép lassan lesétáltam az igazgatóhoz akitől egy kis fejmosást kaptam és ma bent kell maradnom a suliban büntetésként . Szuper .

- Micsoda rosszkislány lettél - üdvözölt ezzel a mondatával Juliette a szünetben .
- Utálom azt a tanárt . Igazából nem is bánom , hogy feleseltem vele . Megúsztam annyival , hogy ma bent kell maradnom büntetésből ,, átgondolni a tetteimet" . Ezen kívül nem történt semmi .
- Csak kaptal egy kémia 1-est - emlékeztetett Juliette .
- Majd kijavítom - legyintettem . - Otthon max az lesz a büntetésem , hogy én mosogatok Oliver helyett .
- Hát te tudod . Én ezt nem engedem meg magamnak - Juliette egy igazi maximalista . Utál bármiből is hibázni  legyen  szó példaul a tanulásnál is .
Utolsó óra után kicsit szar érzés volt , hogy mindenki hazamehetett kivéve én . Legalábbis ezt hittem . Ugyanis mikor beléptem a ,,tanulószobába" rajtam kívül még ott volt vagy 10 ember . Közülök felismertem Jonast a színjatszós gyereket aki valószínüleg önszorgalomból jár be , de  megláttam egy két kosarast és közülök....Ericet is . Na szép , mostmár imádkozhatok amiatt is , nehogy hozzám szóljon .  Sajnos ez nem sikerült .
- Hát te ? - nézett egy fél pillanatra felém . Nem kérdezte nagyon bunkón szóval gondoltam én is előveszem a kedvesebb énemet .
- Volt egy kis nézeteltérésem Mr. Smith- tel - forgatam meg a szemeimet . - Na és te mit keresel itt ? - kerdeztem meg tőle miközben leültem az előtte lévő helyre .
- Kicsit összekaptam az exeddel a kosarazása miatt bár már egy ideje nem olyan jó a kapcsolatunk . A többi csapattárs is beleavatkozott a vitánkba és amúgy nekem volt igazam -azért ebben nem voltam olyan biztos
amennyire ismerem . - Az edző neki hitt hisz Kevin állandóan nyalizik neki . Ő megúszta mi meg itt rohadhatunk órák után - fejezte be idegesen .
- Hát ez  ...szar ügy - reagáltam le ennyivel mivel láttam , hogy a felügyelő tanár minket néz . Elkezdtem megcsinálni a házikat , de látszólag csak én mivel  a kosarasok csak hülyéskedtek emiatt nekik valami feladat sort adott a bent lévő tanár . Miután kész lettem velük még így is maradt vagy egy órám amit bent kellett töltenem . Elkezdtem agyalni mindenféléről és Eric sztorija is eszembe jutott .
- Hé - fordultam hátra hozzá . - Ez azt jelenti Luke Kevin mellett állt ki ? - kérdeztem meg suttogva nehogy meghallja a tanár .
- Egyik oldalon se állt a pasid -válaszolta nyomatékosítva az utolsó szót .
- Te ott voltál mikor történt az eset . Csak játék volt . Sőt én nem is akartam ! Szóval neked is leszögezem . Nem a pasim . 
- Felőlem , igazából nem is érdekel - vonta meg a vállát . 
- Nagyszerű ! - jelentettem ki . - Egyébként ha már itt tartunk .... azt mondtad van egy kis nézeteltérésed Kevinnel . Megkérdezhetem miért ? -  néztem kíváncsian rá .
- Hanyagol minket és állandóan azzal a lúzer Jeremyvel látom . Amióta szakítottál vele más lett .
- Szakítottunk - javítottam ki . - Tudod kezdett úgyis már fura lenni , hogy nem kezdesz el gyanúsítgatni ... érdekes módon én soha nem csináltam ezt veled .
- Igazad van , te a hátam mögött kezdtél el hazudozni mindenfélét rólam .
- Szóval beismered , hogy te is hazugságokat állítasz ? - csillant fel a szemem .
- Kiforgatod a szavaimat !
- Tudod mostmár olyan fura visszagondolni arra , hogy mi régen tök sokat lógtunk együtt ...
- Amikor még mindegyikünk jófej volt egymással és nem kábé ellenségek ? - nézett a szemembe .
- Pontosan de  ...Sajnálom Eric - mondtam neki miközben belenéztem mélybarna szemeibe . - Igaz még mindig nem tartom magam főbűnösnek a szakításotok miatt de szeretnék még egyszer bocsánatot kérni még akkoris ha amúgy egy seggfej vagy .
- És én most mit csináljak a bocsánatkéréseddel ? - nézett rám nagyképűen .
- Vedd legalább fontolóra , hogy nem kötsz belém . Nekem ennyi már bőven elég . De tudod mit ? Látom az arcodon , hogy nem veszed komolyan a bocsánatkérésemet szóval most úgyis unatkozom....- magyaraztám neki majd felálltam a helyemről és kisétáltam a tanári asztal elé .
- Miss Collins mit szeretne? - kérdezte érdeklődve a tanár tőlem .
- Figyelmet szeretnék kérni mindenkitől egy percre . Te ott hátul neked is mondom ! - néztem rá a srácra . - Mivel úgyis azért vagyok itt , hogy elgondolkozzak a ,, bűnömön" ezt meg is tettem , igaz nem a kémiás eset miatt ...-  kezdtem el a szónoklatom - De mindenki szeme láttára szeretnék teljes szívemből bocsánatot kérni a világ legjobb kosarasától Eric Russeltől ! Köszönöm , ennyit szerettem volna - fejeztem be vidáman és visszakullogtam a helyemre . A többiek csak röhögtek a jeleneten a tanár furcsán nézett rám , Eric pedig egy ,, mindjárt megfolytalak"  nézést küldött felém .
- Gratulálok , hogy ilyen szépen leégetted magad és engem is !
- Nem tetszett ? Pedig mindent beleadtam , hogy megbocsáss - röhögtem el magam - Csak tőled kértem eddig ilyen szépen bocsánatot .
- Jó be kell ismernem nem volt rossz - mosolyodott el most már ő is . - Plusz mindig tudtam , hogy egy idióta vagy szóval meg se kellett volna lepődnöm ...
- Olyan szép dolgokat mondtam rólad te pedig csak kötekedsz velem ! Hát neked semmi se elég ? Minimum te is egy ilyen  szép bocsánat keréssel tartozol - vágtam hozzá ,, sértődötten ".
- Oké talán neha bunkóbb voltam a kelleténél . - kijavítanam őt mert igazából mindig . - De helyettesíthetem inkább azzal , hogy elhívlak valahova ? - nézett rám mosolyogva .
- Micsoda hangulatingadozás . ..egyik percben megfolytanánk a másikat és hazugnak állitjuk be egymást  , aztán nyilvanosan én bocsánatot kérek ezen együtt szórakozunk és mintha visszatért volna a kisangyal Eric aki nem bunkó velem  aki majd utána el is hív valahová  - vázoltam fel a helyzetet majd elkezdtem értelmezni az utolsó részt . - Várj mi ? - kérdeztem döbbenten .
- Jól hallottad . Mikor érsz rá ? - kérdezte vigyorogva Eric  .

Titokban tartva |✔|( Luke Hemmings ff. ) Where stories live. Discover now