ÚKOL SPLNĚN

2.1K 186 17
                                    


Díky nechtěnému svědectví útoku na Patrika jsme znali jména. Věděli jsme, kdo studenta, jehož největší zbraní byl mozek, napadl a nemuseli jsme to zjišťovat po institutu. Kdybychom to ale přeci jen potřebovali zjistit, nebylo by to nic složitého. I když to měli vědět jen dozorci a vedení, ti, kteří ten čin spáchali, to o sobě hrdě prohlašovali kdekoli, kde je někdo poslouchal. A tak jsme si alespoň mohli být jistí, že tváře, které Paul, Alex a Scott viděli, patřily doopravdy sedmičce jmen, na kterou jsme měli spadeno. 

Jacob, Radim, Aleksej, Patric, Mychael, Jeremy a Jonathan. Tuhle skupinku z pátého ročníku, která šikanovala většinu školy, znal každý student. Jedno z těch sedmi jmen jsem já sama znala až příliš dobře. Jacob patřil ke skupině, kterou vedl Jake, než odešel ze školy. Jacob byl jedním z deseti kluků, kteří se pod Jakeovým vedením rozhodli dát mi lekci ve sprchách, když jsem byla zelenáčem v prvním ročníku. Jacob z té původní jedenáctičlenné skupiny zůstal na škole jediný, zbytek byli starší kluci, kteří ze školy vyšli společně s Jakem. Netrvalo dlouho a Jacob kolem sebe nashromáždil šest puberťáků, kteří byli stejně tupí a násilnický jako on.

Rozhlédla jsem se po svém pokoji a byla ráda za to, že nemám spolubydlící. Nejdřív mi to bylo dost líto, ale poslední dobou jsem byla za trochu soukromí a osobního prostoru ráda. Ve chvílích jako byla tato, kdy se mi v pokoji rozvalovali tři dospívající kluci, to bylo více než vítané. Mnohokrát jsem se snažila kluky přesvědčit k tomu, jestli bychom se nemohli někdy sejít v pokoji, který sdílel Scott s Paulem, ale nikdy to neprošlo. Jejich argumenty byly jasné. Můj pokoj byl téměř na konci dlouhé chodby, měla jsem v pokoji menší svinčík, a když jste ke mně vešli, nepraštil vás do nosu puch, který vás donutil uvažovat nad tím, zda jste nevstoupili do chléva nebo na skládku. Takže všechna naše jednání se konala u mě.

Zrovna nám odpadla výuka a stejně tak trénink, takže jsme měli pár hodin čas, než jsem se měla dostavit na trénink s Igorem. Netušili jsme, proč nám výuka a odpolední tréninky odpadly, jediné, co jsme věděli bylo, že Hopkins svolal mimořádnou schůzi celého učitelského sboru. Což se nám nadmíru hodilo. Seděli jsme v mém pokoji několik hodin a vymýšleli strategii, jak toho kluka a vlastně i všechny ostatní studenty pomstít a udělit Jacobovu gangu, jak jsme té partičce mlátiček říkali, lekci.

Celé mé tělo bylo bolavé a ztuhlé z té nepohodlné pozice, kterou jsem zaujala už před více než hodinou. Natáhla jsem před sebe nohy a prohla se v zádech. Ozvalo se, mně tak známé, zakřupání. Kluci na mě vrhli lehce znechucené pohledy. Podívala jsem se na hodinky, položené na stole, a zkonstatovala, že budu muset za chvíli vyrazit, abych nepřišla pozdě. Igor nesnášel pozdní příchody.

„Stejně jsme tu už skončili." Prohlásil Scott a pomalu se zvednul z mé postele. Během posledních pár desítek minut jsme náš plán dotáhli do zdárného konce. Na všech třech byla jasně znát únava a mně bylo jasné, že jakmile přijdou na pokoj, padnou do postele jako zabití. Takový komfort jsem si nemohla dovolit.

Jakmile se kluci odloudali z mého pokoje, otevřela jsem skříň a převlékla se do tréninkového oblečení. Vylezla jsem ze dveří a vydala se směrem ke staré hale na opačném konci pozemku. Došla jsem ke starým a velmi rezavým dveřím a ramenem se do nich opřela, ty se se skřípěním otevřely a na mě se vyvalila oblaka prachu. Nebyla jsem si jistá, zda jsem u téhle budovy někdy třeba jen stála. Ale Igorovy instrukce byly nad slunce jasné. Dnešní trénink se měl odehrát tady. Nahnula jsem se přes práh a zašmátrala levou rukou po stěně, ve snaze najít vypínač. Stála jsem tam takhle, napůl uvnitř napůl venku, pár okamžiků, když jsem za sebou ucítila velké tělo a přes mé rameno se natáhla silná dlouhá paže a rozsvítila. Zalapala jsem po dechu a málem se udusila množstvím prachu, které se mi nahrnulo do plic. Rozkašlala jsem se s pohledem stále upřeným na výjev přede mnou. Ocitla jsem se ve velmi staré, ale výborně vybavené gymnastické hale. Nevěřícně jsem se otočila na Igora, který se očividně bavil mým výrazem.

FYN, dívka číslo 666 - Zpět do školyWhere stories live. Discover now