1- Shameless

2.4K 160 9
                                    

 Stojím na špičkách a pokouším se dosáhnout na háček s obrazy. Zayn nemá problém ukládat obrazy vysoko, ale šel si ven zapálit. Říkám mu, že tento zvyk ho může zabít, ale to není nic, co by už nevěděl. Moje tílko se vyhrnuje nahoru a odhaluje moje břicho, když se snažím dosáhnout nejvýš, jak můžu. S povzdechem jsem to vzdal a položil jsem obraz na zem. Musím uznat, že je krásný. Tehdy jsem šel do parku a nakreslil krásnou krajinu mostu,  pod kterým tekla voda. 

„Pomůžu  ti," ozval se nízký pomalý hlas. Podívám se nahoru a vidím vysokého chlapce přicházejícího ke mně. Má dlouhé hnědé vlasy, které jsou mu skoro po ramena. Když přijde blíž, můžu vidět jeho zářivě zelené oči. Je to skoro ta barva, jako mají stromy na obraze, který Zayn nakreslil minulý týden. Lehce si ode mě bere obraz, který pak bez problému pověsí. 

„Nežádal jsem o pomoc," musel jsem to říct. Nikdy jsem neměl rád, když jsem někomu připadal nesoběstačný. Zayna znám roky a pořád mi vadí, když mi pomáhá.

„Považuj to jako část mé platby."

„Platby za co?"

„Za portrét. Jsi Louis Tomlinson, že?" jeho obočí se povytáhlo ve zmatku. Nemůžu popřít, že vypadá roztomile.

„Ano," přikývnu.

 On se usměje a podá mi ruku. „Harry. Harry Styles."

„Tak pojďme začít." 

Většinou mi Zayn oznámí předem, že mě čeká schůzka. Harry mě následuje, když ho vedu chodbou, která vybočuje z hlavní místnosti. Jsou tam dvoje dveře a když vstoupíme do místnosti, Harry se rozhlédne.

Je tu velké prostěradlo, které visí jako pozadí.  Dále světla nastavená na různých místech, která čelí pozadí a vytváří správné světlo. Stojan s plátnem je už nachystaný.

„A jaký portrét by jsi chtěl?"

Harrymu se na tváři objeví červená barva „Uhm, je to portrét pro moji sestru. Brzo bude mít narozeniny a většinou si posíláme dárky jako hloupé a vtipné obrázky. Myslel jsem, že by bylo vtipné poslat jí portrét sebe."

Nemůžu si pomoct a zasměju se. „To je výborný nápad. Máš už představu jakou bys chtěl pózu nebo oblečení? Máme tady regál s nějakými věcmi, kdyby jsi si chtěl něco vybrat" 

Harry při této zmínce oživl. Vypadá, že se nemůže dočkat, až si svleče tričko s dlouhým rukávem, které má právě na sobě. Přestože jsme na Floridě, tak je pěkně chladný den. 

„Nevadí ti to? Obvykle se oblékám líp, ale spěchal jsem z práce." 

„Kde pracuješ?" Zeptám se, když přecházím na druhou stranu místnosti, kde je dlouhý regál s různými tričkami, šaty a dalšími doplňky.

„Jsem svatební fotograf. Dnes ráno mi na poslední chvíli zavolali a pozvali mě. Sotva jsem měl čas na kávu," Harry vysvětluje tím jeho pomalým hlasem. Někomu to může připadat otravné, ale mně se to líbí. Když mluví, je to jako by zpracovával kousek mistrovského díla. Dává si na čas a potom to zní krásně. 

„Hezké. Tady je mužská sekce, kdyby jsi chtěl vybrat z toho," říkám, když ukazuju na jednu část oblečení, která by se mu mohla líbit. Většina těchto věcí je ze sekáčů, ale pořád to vypadá moc dobře.

Harry přikývne, než se začne přehrabovat mezi oblečením. Já jdu ke stolu, kde jsou všechny moje malby. Černou a bílou barvu vymáčknu na paletu, protože je mi jasné, že je budu potřebovat. Podívám se zpět na Harryho a najednou se mi zdá obtížné normálně dýchat. 

Harry se vůbec nestydí. Svleče si jeho tričko s dlouhým rukávem a to odhalí jeho potetovanou hruď. Má vytetované vlaštovky a pod tím motýla a.. všechno je to tak krásné. Svědčí to jeho svalům a já jsem naprosto v úžasu, je to kousek umění. 

Harry vsadí na vzorovanou košili, která se hodí k jeho černým skinny jeans. Ani se neobtěžuje se zapínáním a radši se přesune k doplňkům a vytáhne pár červených podvazků. Když je zapne, sleduju, jak vypadá jeho finální look.

Až se ke mně přiblíží, tak se zeptá. „Je to dobré?"

Snažím se ze sebe vypáčit nějakou smyslplnou odpověď. „Perfektní."

„Takže, co póza? Nechci vypadat jako nějaký špatný model. Chtěl bych spíš vypadat..jako já."

„Stoupni si doprostřed," řeknu Harrymu a on mě poslechne. Následuji ho a stoupnu si před něho. „ Překřiž paže."

„Nechci vypadat bláznivě," komentuje Harry.

„Buď zticha Harry. Nebudeš vypadat bláznivě. Teď stůj přirozeně, ne tak ztuhle."

Udělá, jak jsem řekl. Líbí se mi, když se takhle dívá. Dokonce se ukáže jeho vytetované listí, které je kousek nad jeho pasem. Kotva na jeho zápěstí jde taky vidět, ale něco mi tam chybí.

„Harry?"

„Ano, Louisi?"

„Ukaž mi svůj velký úsměv."

„Ty si myslíš, že je můj úsměv velký?" Zeptá se, když otočí hlavu kousek na stranu.

„Myslel jsem to tak, že.. je tvůj úsměv dost velký na to rozzářit místnost a zahnat tmu." Jsem vážně neschopný ve vysvětlování. 

Harry po mých slovech vypadá překvapeně. „Už se mnou flirtovalo hodně mužů, ale nikdy tak krásně nebo  poeticky."

Nyní zčervenám já. „Nejsem gay, promiň. A neflirtuju s tebou."

„Ale prosímtě, tak moc jsi se mnou flirtoval."

„Mlč, Harry," řeknu, ale stejně se usměju. "Teď tě takto vyfotím a buď můžeš odejít, nebo tady stát a kdykoliv si můžeš dát pauzu."

„Radši bych tady stál, pěkný muži."

„Teď jsi ty ten, který flirtuje."

„Oh, já vím. Jediný rozdíl mezi námi je ten, že já se nebojím přiznat si to."



********

Here we go. Tak je tu konečně první kapitola. Vaše názory házejte do komentů a já se budu snažit vydávat co nejčastěji :) btw. dms are open :)


All the love. A











Pride {l.s.} (Czech translation)Where stories live. Discover now