14- Fake

1.2K 117 13
                                    

„Nějak se mi nezdá."

„Ani nemusí, je to moje přítelkyně, Zayne. Jen ji toleruj," řeknu mu. Jsme tu už nějakou dobu a Zaynovi se nějak nechce domů. Koupil jsem nám nějaké sendviče, takže sedíme v parku a povídáme si, nebo si Zayn črtá nápady na nové díla. Je to dobrý pocit, že můžeme jenom sedět, povídat si a nemusíme se starat o nic jiného.

„Mimochodem, předtím si mě nenechal domluvit ohledně tebe a Harryho," Zayn to téma opět přinese na povrch. Opravdu bych si přál, kdybych to už nemusel řešit.

„Nepotřebuju to vědět," odpovím mu a napiju se piva, které jsem taktéž koupil.

Zayn si povzdechne a pevně se na mě zadívá. „Jsi s Eleanor šťastný?"

„Jo," odpovím s falešným úsměvem doufajíc, že to vypadá věruhodně. Prostě spolu potřebujeme trávit víc času. Ona mi z toho pomůže, vím to.

Zayn se vrátí k jeho výkresu. „Tak už o tom nebudeme mluvit. Ale pokud se s ní nebudeš cítit dobře, stejně se o něm budeme bavit. Když už mluvíme o Harrym, Liam za pár dní přijde na večeři. Jsi s tím v pohodě?"

Vím, že je Zayn bisexuál, takže si dokážu domyslet, že by chtěl víc, než jen kamarádství. Nebudu se o tom před ním zmiňovat, ale nejsem slepý a všímám si, jak se na Liama dívá. Jsou mezi sebou propojení od té doby, co se poprvé potkali.

„Myslíš večeři v našem studiu při dobrém pití?" 

„Jo, Liam taky není nejbohatší. Navíc nepotřebujeme drahé luxusní restaurace a tak."

„Jo, mně by to nevadilo. Nikdy jsem se s Liamem moc nebavil, asi zatím nebyla příležitost. Bude to sranda."

***

Další večer přijede Liam. S úsměvem na tváři a bednou piv. Zayn si ho vtáhne do objetí, což je zvláštní, protože na takové věci jako je objímaní-držení za ruce atd. nikdy nebyl. Potom obejme Liam i mě. Je to jako být v náručí velkého medvídka (nebo medvěda?), jelikož je vysoký a docela svalnatý. Zayn je spíš hubený. Provedeme Liama po studiu, pak se usadíme a vrhneme se na pití, které přinesl Liam.

„Vypadá to tu docela bezpečně. Platíte za to moc?" zeptá se Liam. Ne nijak popichově, nebo výsměšně, spíš ze zvědavosti. 

„Mám hodně peněz od rodiny, včetně nějakého dědictví. Platíme to na polovinu a zatím to tak funguje," odpoví Zayn. Věnuje mi pohled a já si upiju ze svého pití. Ví, že se teď potýkám s nějakými problémy ohledně bydlení. Jsem rád, že to před Liamem nezmiňuje.

„A jak se živíš ty?" zdá se mi to jako docela vhodná otázka, protože se o tom Zayn nezmiňoval. „Cítím se blbě, že to nevím."

„Dělám hasiče," odpoví Liam.

„ Každý život riskuje pro ostatní svůj život a docela se o něho bojím," přizná Zee.

Liam se na něho soucitně usměje. „Víš, že svoji práci miluju. Promiň mi, že tě to děsí."

Konverzace se nějak stočí jen mezi Zayna a Liama. Je pravda, že Zayn taky moc přátel nemá. Ať už to mezi nimi dopadne jakkoli, tak jim to moc přeju, ale i tak si nemůžu pomoct a trošku žárlím. Dlouho jsme byli jen já a Zayn a nikdo mezi námi. Ikdyž jsme se potkali až na vysoké, od té doby jsme nerozluční přátelé. 

Jen doufám, že mě Zayn nenahradí někým jiným.

Už jsme toho vypili docela hodně, a tak jen relaxujeme. Zayn s Liamem sedí těsně u sebe, což nekomentuju a radši se na něco zeptám.

„Jak se má Harry?" 

Očividně jsem je oba zaskočil, z jejich výrazů to poznám. Prostě to potřebuju vědět. Potřebuju vědět, že je v pořádku.

„Je... v pohodě," začne Liam pomalu. „Je pravda, že vaše pauza ho docela dostala. Hodně píše, hodně vaří, hodně pracuje. Dá se říct, že je pořád něčím zaměstnaný, aby na tebe pořád nemyslel. Nevím, co jsi mu stihl provést, ale jde vidět, že mu fakt chybíš."

Neměl jsem se na to ptát. Opět se cítím vinný.

„Zachvilku to skončí. Ještě budu muset dokončit pár věcí. Teď mě, prosím, omluvte. Jdu si ven zakouřit."

Omluvím se a vyklouznu z místnosti a tím pádem i z dohledu. Vytáhnu z černých jeansů krabičku cigaret a jednu si rovnou zapálím. Vložím ji do pusy a vdychuju kouř hluboko do plic. Už jsem tento pocit dlouho nezažil. Se Zaynem jsme chodívali na večerní cigaretu, ale to už je dávno. Když mu umřela babička, tak do toho zase spadl. Nevím, proč tento zlozvyk stále praktikuje. Přesvědčuju sám sebe, že je to stresem z nového vztahu. V hloubi duše však vím, že to má co dočinění s chlapcem se zelenýma očima.

Až se uklidní, vrátím se dovnitř. Už jsem chtěl otevřít dveře, ale zastavím se v pohybu, když uslyším svoje jméno.

„Jde vidět, že ani Louis to nezvládá," slyším Liama.

„Já vím, je jiný. Vždycky mu šlo přetvařování. Myslí si, že to na něm nikdo nepozná, ale já to na něm poznám až moc dobře. Mně se Harry líbil, Louis vypadal velmi spokojeně a jeho úsměv byl tak upřímný, ale teď už jsme zpět ve starých kolejích," Zayn přidá.

„Co s tím uděláme?"

„Nic. nemůžeme udělat nic. Můžeme maximálně doufat, že si to Louis uvědomí. Naštěstí ta jejich blbá paiza už brzo skončí, takže budou zase v pohodě."

Nechám je tak. Odeberu se do svojí ložnice a zhroutím se do postele.

Mají pravdu. Nic není správně od té doby, co jsme se odloučili. Už se necítím tak plný. Musím se naučit jednu věc- nesmí pro mě být důležitý. Je to špatně.

Naučím se tomu, aby mě Eleanor přitahovala.


********

!!!!!!1K PŘEČTENÍ!!!!!!!!!

VELKÉ DĚKUJU NESTAČÍ.

M.I.L.U.J.U. V.Á.S <3

Upozornění: počítejte s tím, že tento týden už kapitola nevyjde. Jedu do zahraničí a nebudu mít moc času :/ 






Pride {l.s.} (Czech translation)Where stories live. Discover now