9- Jealousy

1.6K 120 13
                                    

Na konci týdne nás (mě a Zayna) pozval Harry na večeři, abychom poznali jeho přátele. Zmínil, že tam bude i Niall- ten kluk, co nás vyfotil. Je to asi zajímavý týpek, ale i tak jsem nervózní.

„Co když se jim nebudu líbit?" 

„Prostě buď sám sebou, Loui. Zamilují si tě," uklidňuje mě Zayn. 

Zayn vypadá vážně cool, když stojí opřený o zeď a kouří svoji cigaretu. Harry trvá na tom, že nás vyzvedne. Udržuje si u sebe lidi, které má rád, a ochraňuje je. Vidím to na něm, a divím se, že jsem se na sebe tak napojili.

„Asi budu potřebovat cigaretu na uklidnění, Zayne," trvám na tom a snažím se převzít Zaynovi cigaretu.

Zayn se ode mě odtáhne a sevře ji mezi svými prsty, takže na ni nedosáhnu. „Ne. Nekouřil jsi už dlouhé měsíce. Jsem na tebe pyšný, Louisi, ale je to nebezpečný zvyk."

„Tak proč kouříš?" zeptám se a dám si ruce v bok.

„Protože oba víme, že jsi byl vždycky silnější než já," odpoví Zayn.

Na vysoké jsem navrhl několik průserů, ale Zayn mě od toho vždy odradil. Prostě řekl, že to není dobrý nápad. On je silnější než já, protože mě umí zastavit. Já ho zastavit neumím.

Protočím oči. „Můžeme to zkusit znovu, Zayne. Nemusí to být takhle."

Neodpoví mi. Stojíme v tichu a čekáme, až nás vyzvedne vysoký kluk s dlouhými hnědými vlasy, ale objeví se někdo, koho bych čekal ze všech nejmíň.

„Lou?"

Od ní se mi ta přezdívka nikdy nelíbila.

„El?"

Její paže jsou už kolem mě omotané, přičemž ani nestihnu zpracovat fakt, že je tady. Přestěhoval jsem se daleko od mého rodného města... Jak mě tady našla? 

Pustí mě a začne mi to vysvětlovat. „Nedávno jsem se sem přestěhovala a chtěla jsem tě vypátrat. No, teď už nemusím! Jak se máš? A co rodina?"

Ignoruju Zaynovy nechápavé pohledy. „Uhm, nevím... Už spolu moc nemluvíme."

To Eleanor nějak neodradilo. „No, jsem si jistá, že se to ještě spraví. Mají tě moc rádi, Lou. Chtěli by tě navštívit a ty to víš."

Náš dům nebyl nikdy můj domov. Zayn ví, že nemám rád moji vlastní rodinu, ale netuší proč. Netuší to ani Harry a rozhodně nemám v plánu jim to vysvětlovat.

„Jo. Uhm, za chvilku pro nás přijede kamarád. Asi bychom měli jít.." dělám všechno pro to, abych ji odehnal. Je hodná, ale nikdy jsem o ni neměl zájem.

„Taky bych měla jít. Mohl bys mi dát svoje číslo? Někdy si můžeme vyrazit, jako za starých časů."

Dám jí teda (ne zrovna nadšeně) své číslo a pak odejde. Ignoruju Zaynovy pohledy, ale pak na sobě ucítím ty zelené oči. Vedle Harryho stojí ještě někdo. Má hnědé vlasy a tmavě hnědé oči s hlubokým pohledem. Je skoro tak krásný, jako Harry... No, na Harryho nemá zkrátka nikdo.

„Harolde!" vykřiknu, ale on očividně moji radost z tohoto setkání nesdílí. Ten kluk se představí jako Liam, ale já mám stejně oči jenom pro Harryho. Dáme se do chůze a já se nenápadně zaposlouchám do rozhovoru Liama a Zayna.

„Neměl bys kouřit," informuje Liam Zayna. „Samozřejmě, vypadá to cool a tak, ale ničíš si tím plíce. Ten kouř jde z tebe strašně cítit. Dostane se to do tebe a zničí tě to. Převezmu kontrolu nad tvým životem a jen tak tě neopustí."

Zayn se na Liama podívá s otázkou. „Kdo kouřil?"

„Moji rodiče," řekne Liam. „Jeden rakovina plic a druhý skoro nemůže mluvit. Škodí ti to. Přestaň s tím, prosím."

„Dobře... zkusím to."

Zayn svoji cigaretu típne a pokračujeme v cestě. Vždycky jsem se snažil odradit ho od kouření, ale uvědomil si to až díky Liamovi. Moje promlouvání do srdce mu nepomohly. Víc lidí ho varovalo. To není jen tak, Liam v něm něco zlomil.

„Proč se mnou nemluvíš, Harry?" zeptám se potichu. Radši zpomalíme a tak se od těch dvou vzdálíme. Vypadá smutně a to se mi nelíbí.

„Co to bylo za holku? Jak jsi jí dával svoje číslo?" zeptá se Harry sklíčeně.

„Ty jsi to viděl?" Harry přikývne. Povzdechnu si. „Moje bývalka ze střední. Náš vztah skoro nefungoval. Tlačila na to... ale já jsem nechtěl. Nikdy jsem to nechtěl a teď ji mám opět ve svém životě."

„Proč se ti nelíbila? Z dálky vypadala pěkně," komentuje Harry, ale poznám tu bolest v jeho hlase. Proč ho něco takového ranilo? 

„Nevím. Naše chození se mi nikdy nezdálo správné. Notak, Harry, trošku radosti. Dnes v noci se budeme bavit, nesmíš být kvůli mně smutný."

Nervozita a adrenalin ohledně Eleanor konečně vymizeli. Vrací se mi drobná bolest hlavy. Promnu si spánky a všimnu si, že mě Harry pozoruje. 

Zastaví chůzi, vezme moji tvář do dlaní a zeptá se mě: „Co se děje?"

„Je to jen moje hlava. Byla to taková narůstající bolest." mávnu nad tím rukou jako nic, ale Harry se dál stará.„Asi budu nemocný. Prostě se cítím celkově blbě a tak."

Harry položí své ruce na mé ramena. „Až tam budeme, dáme ti nějaké léky. Pokud se to zhorší, tak budeš odpočívat."

Přikývnu a opřu se o jeho tělo. Miluju, jak příjemná je tato chvilka a můžu bolest ignorovat. Zayn je totální introvert, ale vidím, že se s Liamem dobře baví. Vánek mi trochu pročechrává vlasy a Harryho ruce jsou kolem mě.

***

„HOŘÍ TO!" je první věc, kterou slyšíme, když vstoupíme do Harryho apartmá. Škubl jsem sebou. Harry za blonďatým klukem přiběhne.

„Měl jsi jenom uvařit vodu a ta jen tak nehoří, Nialle!" zaječí Hazz se smíchem zpět a ubere teplotu. Bublající voda se uklidní. (a pak že já jsem v kuchyni dřevo)

Niall vypadá vážně překvapeně„Oh."

Harry Niallovi rozcuchá vlasy a laskavě přijde zpět za mnou. „Jdu Louimu najít nějaké léky. Chovej se jako doma, Zayne."

„Následuju Harryho do koupelny. Podá mi dva brufeny a já je zapiju vodou. Až se vrátíme za klukama, jsem rád, že je všechno ok. Zayn, Liam a Niall sedí na gauči a povídají si s drinky v ruce. Jídlo nechali na Harrym. Nechci ho chudáka nechat samotného v kuchyni, a tak se rozhodnu, že mu budu dělat společnost. 

„Takže co budeme připravovat?"

„Slaný koláč."

Zamračím se, u nás doma se to vařilo. Nikdy jsem s tím nemohl pomáhat, ale recept znám. „Potřebuješ na to uvařenou vodu?"

Harry se zasměje. „Ne. Niall chtěl něco udělat, a tak jsem ho nechal uvařit vodu. Myslel jsem si, že mu s tím můžu věřit. No, spletl jsem se."

„A můžu ti s tím pomoct?"

Harry mi věnuje pohled a pak jen přikývne. „Víš, jak nakrájet rajčata na kostičky?"

Přikývnu.

Harry se uculí. „To bude sranda."


 

 






Pride {l.s.} (Czech translation)Where stories live. Discover now