19- Better Then Her

1.3K 106 7
                                    

  „Vím, že s ní nejsi šťastný, Lou!"

„ Nech mě na pokoji, Zayne! Nic o ní nevíš!"

„Mluvil jsem s Harrym. Vím, že  na tebe tlačí a to není zdravý vztah. Nejsi s ní šťastný, je to očividné."

„Ale jsem!"

„Vždyť lžeš sám sobě! To už kdybys byl radši sám!"

Zatahám si za vlasy a frustrovaně si povzdechnu. Právě jedeme vyzvednout Eleanor. Nehádáme se. Minulost jsme hodili za hlavu. A Zayn se rozhodne, že mi to ještě může na poslední chvíli rozmluvit. 

„Můžeme se o tom přestat bavit? Za chvilkuse pro ni stavíme. Prosím, snaž se být zdvořilý. Má to být fajn den," řeknu opatrně. Tohle dohadování je vyčerpávající, ale děje se to od té doby, co Harry vstoupil do mého života. Vím, že to není Harryho chyba; je to moje chyba. Harry jen přinesl něco, co mělo být zapomenuto.

„Jo, samozřejmě. Jen nečekej, že na ni budu extra milý. Jestli mě opět obviní z terorismu, myslím, že ji zabiju," řekne Zayn se smrtelně vážným výrazem. S jeho snědou pletí a tmavými vlasy z něho jde jistý nádech exotiky. Jako jeho přítel taky vím, že je muslim, avšak to ho nedělá teroristou a jestli si to o něm fakt myslí, tak pochybuju o jejím iq. (to my všichni)

„Pokud to jen zmíní, tak ti ji podržím a můžeš si do ní bodnout."

„To bys udělal?" usměje se Zayn.

„Vždy pro mě budeš znamenat víc než ona, Zee." 

„Myslel jsem si, že mě nahrazuješ," přizná  stydlivě.

„Nikdy."

Přijedeme k Eleanor přesně v moment, kdy na místo určení dorazí i Harry, Niall a Liam. Napíšu jí, že čekáme venku. Harry má na sobě jeany a bílé tričko s dlouhým rukávem. Klidně by si to mohl sundat. Pozdravím se s Liamem a Niallem. Harry naprosto ignoruje můj zájem o konverzaci s Niallem a místo toho mě silně obejme. 

„Taky jsi mi chyběl, Harolde," řeknu s úsměvem. „Jsou to dva dny od toho, co jsme se neviděli."

„Dva dny je dlouhá doba."

„Jsi otravný."

Dojde mi, že jsme se s Harrym objímali až příliš, tak jsem se od něho odtáhl. 

„Čau Lou."

Tentokrát mě tak nenazývá Zayn, ani Harry a může to být jen jedna osoba. Usiluji o úsměv a pak se s Eleanor krátce obejmu a ona mě letmo políbí. 

„Toto je Eleanor. Eleanor, tohle je Niall, Liam, Zayna už znáš a uh Harry," představím ji, Je to trapný moment, dokud Hazz nezakročí.

„Harry Styles. Rád tě poznávám." Harry jí nabídne ruku a tak se navzájem pozdraví. Měl jsem asi čekat, že se k ní bude chovat tak civilizovaně, ale jsem pořád ohromený tím, jak moc je formální. Vždy jedná jako gentleman. 

„Oh ano. Harry. Louis o tobě někdy mluví," řekne Eleanor. Přísahám, že bych teď něco dodal.

„Vážně? Doufám, že samé dobré věci," Harry se na mě podívá s nadzvednutým obočím. Jelikož už cítím, že se červenám, tak uhnu pohledem.

„Obdivuje tvoje vaření. Ale jestliže vaříš tak, jak se oblékáš, mohli bychom mít problém," řekne Eleanor a začne se smát. Nikdo se samozřejmě nepřidá. Všichni buď zírají na ni, nebo na mě. 

„Vlastně jsme se s Harrym poprvé střetli, když jsem ho maloval a můžu s odhodláním říct, že se obléká nejlíp ze všech lidí, které jsem kdy potkal," řeknu jí. „A hlavně je oblečený stokrát lépe, než ty." 

***

 Zatímco mě Eleanor v autě zezadu propaluje pohledem, Harry vedle mě se snaží udržet v sobě smích. Pokaždé, když se naše oči střetnou, se ale stejně začne smát. Upozorňuju ho, aby se soustředil na cestu, ale teď má určitě jiné myšlenky.

„Nemůžu uvěřit, že si konečně přiznal, že se oblékám líp, než tvoje holka," pošeptá mi Harry, až se úplně uklidní. Nikdo vzadu nás nemůže přes rádio a konverzaci Zayna a Liama slyšet. 

„Je to pravda," zašeptám mu zpátky. „Nenechám ji mluvit na tebe tímto způsobem."

„I kdyby byla přítelkyně?" 

Zamrkám. „Ano. Je moje přítelkyně, idiote."

„Wow, někdo je tu drzý. Stalo se něco, Boo Beare?" 

„Promiň. Předtím jsme si se Zaynem vyměnili pár argumentů a nebylo to moc příjemné," odvrátím zrak a dívám se na Orlando ve tmě.

„O čem jste se hádali?" zeptá se Harry.

„O stěhování, Zayn chce, abych nežil v té díře, a abych se s ním sestěhoval."

O tom jsme sice mluvili, ale prostě jsem mu nemohl říct pravdu. Nemohl jsem mu říct, že důvod naší hádky byla Eleanor.

„Zayn má pravdu. Nenávidím jen pomyšlení na to, že žiješ v takovém malém prostoru. Vlastně jsem o tom s tebou chtěl později mluvit, jestli ti  to nevadí," sdělí mi Harry stydlivě, když zaparkuje na parkovací místo.

„Samozřejmě. U tebe si o tom můžeme promluvit, když budou ostatní na atrakcích." 

Harry přikývne a potom radostně zajásá. „Kluci, jsme na karnevale!"

Většina si zahvízdá a vesele pokřikuje, potom všichni vylezeme z auta. Eleanor se ke mně přiblíží a řekne. „Tví přátelé jsou divní."

Co na to říct? Jen nad tím protočím oči.





Pride {l.s.} (Czech translation)Where stories live. Discover now