27- Was A Friend

1.3K 114 16
                                    

Hudbu ani nerozpoznávám. DJ ví, co u svého stolu pouštět, aby navodil správnou atmosféru. Na taneční ploše není tolik místa, a tak nás Harry propašuje přímo doprostřed. Všichni zpívají, kroutí se do rytmu hudby, tleskají. 

Musím si stoupnout na špičky, abych tak dosáhl k Harryho uchu. „Co když nás někdo uvidí?" Musím křičet, aby mě vůbec slyšel.

Má uličnický úsměv a potom mi Harry řekne. „No a? Užívej si to, Lou."

Začneme se pohybovat a vžívat se do hudby. Musíme k sobě přiblížit naše těla, protože prostoru začíná být míň a míň. Snažím se stoprocentně odreagovat, ale nemůžu. Pořád myslím na Harryho tělo, které je u mě moc blízko. Někdy se dotkneme i rukama, Harry má jeho dlaně na mém pasu. Moje ruce vystřelí k jeho ramenům. Naše oči se střetávají, jakoby se ani jeden z nás nechtěl dívat jinam. Nevěřil, že je mezi námi ještě prostor, ale Harry mě přitáhne ještě blíž k němu. Naše těla je skoro jako jedno.

„Co to děláš?" zeptám se. Je pro mě těžké mluvit, když můžu sotva popadnout dech, v jeho těsné blízkosti.

„Odreagování," odpoví. Jeho dech na mém krku mi působí husí kůži a moje nohy mě přestávají poslouchat. 

„A funguje to," odpovím tichým hláskem a doufám, že mě Harry neslyšel.  

Jeden song vystřídá několik songů. Ani nevím, na kolik písniček jsme už tančili. Naprosto jsem se ztratil v jeho dotecích a na ničem jiném mi nezáleží. Všechno, co vnímám, jsou jeho oči, jeho ruce na mých bocích a jeho tělo v těsné blízkosti. Ne, nikdo se na nás nedívá nějak zvláštně. A kdyby nás někdo viděl, prostě by si myslel, že jsme ti dva gayové ze Zkrocené hory.

Až na to, že já nejsem gay.

Ale když pozoruji Harryho... chci ho políbit. Chi, aby mě opřel o zeď. Chci čechrat jeho vlasy a ztratit pojem o realitě. Chci pod ním ležet, s jeho rty na mém krku...

Neměl bych po mém nejlepšímu příteli tak toužit.

„Je pro mě hodně těžké odolávat a nelíbat tě," zašeptá Harry, přičemž si kouše dolní ret. To ho dělá ještě více neodolatelným. „Přál bych si, abys byl nezadaný."

„To není moje chyba, to je opilecká chyba," řeknu, ikdyž víme, že by to opilecká chyba nebyla. Ani jeden z nás nepil. Skousnu Harryho kůžičku na uchu a ucítím, jak se zachvěje.

„Lou, přestaň mě provokovat," odpoví Harry, stále se chvějící. „Buď mi dovol to udělat, nebo mě tu nech samotného."

Přál bych si, abych měl kuráž odejít. Přál bych si, abych se k jeho zeleným očím otočil zády a prostě bych ho opustil. Nemůžu ho odstranit ze svého života, nejde to. Nyní má nade mnou plnou moc. Každá moje myšlenka je on, každý můj sen je on. 

„Nemůžu tě opustit, Harry," odpovím. 

„Kiss me, you fool," řekne Harry a to je vše, co jsem potřeboval.

Je to zoufalý polibek. Držíme se jeden druhého, úplně na sobě nalepení. Nemůžu normálně stát, ale Harry mě naštěstí drží. Když skloním hlavu, spadne mi kovbojský klobouk. Sotva si to uvědomuju. Harryho ruce prozkoumávají moji zahalenou kůži pod mým tričkem. 

Jsem ten, který se odtáhne. Opřu své čelo o jeho. Bojím se otevřít oči. Když to udělám, uvědomím si, co se právě stalo. Něco tak špatného by na mě nemělo působit tak dobře.

„Otevři oči, Lou."

Pomalu kývnu hlavou. „Jestli otevřu oči, připomenu si, co jsem udělal." 

„Opilecká chyba, co?" otevřu oči. Ty Harryho mají pořád stejnou barvu- jako jarní tráva. 

„Jo," potvrdím. Moje oči se přesunou od jeho očí níž, k jeho rtům. „A co ještě jednu?"

Tento polibek je pomalejší. Dává najevo emoce, které oba cítíme, ale bojíme se je vyslovit. Je to důvod, proč mi vždycky chystá jídlo, proč mi v noci volá, protože je osamělý, proč se snažím přestat kouřit. 

Pokračujeme v tanci. Navzájem si krademe drobné polibky a ani si neuvědomujeme, že párty se pomalu zklidňuje. Pop písničky se změní na pomalejší. Harry má ruce stále na mých bocích, když si mě k sobě přitáhne. Položím hlavu na jeho hrudník, taneční plocha začíná být o prázdnější. Každý si hlídá pouze svoji milovanou polovičku. 

Nevšiml jsem si, že párty pomalu končí. Vždyť jsem naprosto pohlcen jeho dotyky a polibky. 

„Co jsme to udělali, Hazz?" pošeptám potichu. Čas už nevrátím.

„Nechtěl jsem tě nutit, Lou. Promiň," odpoví Harry. „V ten moment jsem nemohl být jen kamarád. Potřeboval jsem tě. Potřeboval jsem tě celého, promiň."

Zakroutím hlavou. „To nebyla tvoje chyba. Taky jsem tě chtěl."

„A to je ten rozdíl mezi námi, Lou. Ty mě chceš, já tě potřebuju."

Ani neví, jak těžko funguju, když není poblíž. Neví, kolikrát jsem chtěl políbit jeho šťavnaté rty. Chci mu říct, jak moc ho potřebuju, ale neudělám to. Položím si hlavu na jeho hrudník a poslouchám tlukot jeho srdce.

He was a friend of mine

He was a friend of mine

Every time I hear his name

Lord I just can't keep from cryin'

'Cause he was a friend of mine. 






Pride {l.s.} (Czech translation)Where stories live. Discover now