A bíró

42 2 1
                                    

Zefi feladta a reményt. Bent feküdt a koporsóban és várta, hogy beteljesedjen a sorsa. Amikor meghallotta Connor hangját.

- Zefi, ne add fel!

Hirtelen felerősödött az élni akarás ösztöne. Nem akart meghalni. Tovább akart élni. Nem tudta mit csináljon, majd hirtelen felkapcsolta a zseblámpáját és Eddi szemébe világított.

Eddi meglepődött a hirtelen fénytől és gyorsan a szeme elé kapta a kezét. Connor kihasználta a felkínált lehetőséget és támadásba lendült. Hátulról megfogta Eddi nyakát és a sírkőhöz vágta a fejét, minek hatására a fején lévő töklámpás széttört.

- Ugorj ki! - kiáltotta Connor.

Zefi engedelmeskedett és rögtön kiugrott a koporsóból. Connor megfogta Eddit, maga felé fordította és a kését beleszúrta a gyomrába, majd felhúzta a mellkasáig, aztán a testet beledobta a koporsóba és az ott lévő sírkövet ráborította.

- Most már nem kel fel többet és a koporsó sem maradt üres - mondta elégedetten Connor.

- El sem hiszem, hogy vége - mondta Zefi.

- Megnyugodhatsz, vége - mondta Connor és gyorsan körbe nézett.

Talált egy távirányítót, amivel sikeresen bekapcsolta a világítást, majd kinyitotta a liftet is. Beszálltak a liftbe és mentek tovább lefelé.

A következő szinten, amit először megláttak, azok a rácsok voltak. Zefi már indult volna, ám Connor visszarántotta. Hirtelen az a terület, ahol Zefi állt sortüzet kapott. Két golyószóró ontotta az ólmot a plafonról és félperc múlva megálltak. A padló tele lett töltényhüvelyekkel és a falon logó fegyverek pedig füstöltek. Majd megszólalt egy hang a hangosbemondón:

- Üdvözletemet küldöm az új börtöntöltelékeknek. A nevem Jace és én vagyok a legfőbb bíró. Mivel újak vagytok, így lehet választani két büntetés között. Vagy életfogytiglan börtönbüntetés vagy kínzás általi halál?

- És, ha az egyiket sem válasszuk? - kérdezte Connor és a háta mögé tuszkolta Zefit, hogy minél jobban takarja.

- Egyiket muszáj választani. Vagy ez, vagy az? - felelte a hang.

- Akkor én a kijutást választom - mondta Connor.

- Akkor túl kell élnetek a kín halálokat.

- Rendben van - mondta Connor és elindult.

Bementek egy szobába és, amikor elérték a közepét, akkor a helyiség ki- és bejárata bezárult.

- Íme az első kínhalál. A gázkamra - mondta Jace hangja - Tíz percetek van rá, hogy ki nyissátok az ajtót vagy megfulladtok. Öt perc múlva elkezd jönni a mérges gáz és csak egy gáz maszk van az is egy negyed óra múlva megadja magát. Sok sikert.

Gyorsan körbe néztek és találtak egy táblát, amin különböző vezetékek voltak összegabalyodva. Zefi gyorsan megcsinálta, de kifutott az időből és elkezdett szivárogni a mérges gáz. Connor gyorsan ellentmondást nem tűrően rárakta Zefire a maszkot.

- Ezt miért csináltad? - kérdezte Zefi kiakadva.

- Mert én nem értek az ilyen feladatokhoz és neked tisztán kell gondolkodnod - felelte Connor.

- Rendben - mondta Zefi beletörődve.

Zefi gyorsan körbe nézett és meglátott a padlón egy lemez darabot. Felnézett és látta, hogy honnan esett le. Ott volt egy szellőző csatorna. Connor segítségével bemászott és ment egy ideig, majd talált egy kart, amit meghúzott és kinyíltak az ajtók.

Zefi kiugrott a nyílásból és arra számított, hogy a földre fog esni, de Connor elkapta és az ölében tartotta.

- Mehetünk, hölgyem - mondta Connor mosolyogva.

- Igen - mondta Zefi vörös arccal, miközben átkarolta Connor nyakát.

Connor bólintott és elindult tovább a szűk folyosón a következő szoba felé.

A vérszomjas őrzőOnde as histórias ganham vida. Descobre agora