A nyomozás

23 1 3
                                    

Hella egy sötét szobában tért magához és nem tudta, hogy hol lehet. Aztán meghallott egy beszélgetést valamelyik fal mögül.

- Te is jól tudod, hogy nem fog nekünk engedelmeskedni - mondta egy férfi hang.

- Ne aggódj - mondta egy női hang - ismét megtörjük és engedelmességre kényszerítjük.

- Akkor meg kell ölnünk az új családját - mondta a férfi hang és Hellának elakadt a lélegzete.

- Igen és újra egy engedelmes orgyilkos lesz belőle.

- Mi meg kapni fogjuk a milliókat, hogy másokat tegyünk el láb alól.

- Igen. Ő volt az eddigi legjobb gyermek gyilkosunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsünk egy ilyen fontos bevételi forrást - mondta a nő.

- Levadásszuk őket - mondta a férfi hang, majd hallani lehetett egy fegyver felhúzást.

A beszélgetések elnémultak és Hella elkezdte keresni a szabaduláshoz az utat és mélyen magában reménykedett, hogy az új családja meg fogja találni, de attól félt, hogy ha meg is találják őt, akkor megölik őket.

Zefi idegesen ment be a rendőrségre. Connor ép a várost kutatja és követi a nyomokat, amiket hátra hagytak, ő pedig nem tudod semmit sem csinálni otthon és majd megette az ideg, ezért bejött a rendőrségre hátha talál valamilyen nyomot.

Elkezdte a kutatást, de nem talált semmit, amikor az archívumban talált egy érdekes cikket:
Gyilkosságok és gyermekrablások. A nyomozóink bebizonyították, hogy a városon végigsöprő  családgyilkosságoknál csak a szülőket ölik meg és a gyerekeket elrabolják. Jelenleg öt családot öltek meg és ez a szám emelkedhet. Kérjük esténként zárkózzanak be a házukba. A gyilkosok egy fekete rendszámtábla nélküli terepjáróval járnak. Kérjük vigyázzanak magukra.

Aztán talált egy újabb érdekes cikket, amit két évvel később adtak ki:
Vigyázzanak a gyerekgyilkosokkal! Gyerek gyilkosoktól rettegnek a városban. Elsőre ártatlan gyerekeknek tűnnek, de aztán előkapják a fegyverüket és megölnek. Már több, mint húsz emberrel végeztek. A rendőrség tehetetlen.

A második cikk és harmadik cikk között alig egy negyed év telt el. A harmadik cikkben ismét egy érdekes dolog volt:
A kapcsolatot találtak. Bebizonyították, hogy a két évvel ezelőtt elrabolt gyerekek a gyilkos gyerekek, akiktől jelenleg retteg a város. A gyerekek közül sokan meghaltak már. Legtöbbjük menekülés közben vesztette életét, néhány pedig betegsége miatt esett össze a gyilkosság alatt. A gyilkos gyerekek többsége táplálékhiány vagy valamilyen betegség miatt vesztették életüket. Ha minden igaz már csak egy gyilkos gyerek van, akiről nem tudnak semmit. Egy fekete hajú, élénk kék szemű kislány van még életben.

Ennyi több cikket nem talált, ami kapcsolódhat Hellához, de ennyi elég is volt. Elindult megkeresni Connor.

Connor ép az egyik ház tetején volt, amikor feltűnt neki valami. Az egyik sikátorba kerék nyomok voltak. A nyomok a házától vezettek ide a sikátorba. A sikátorba megtalálta a kocsit, amiben megérezte az elrablók és Hella szagát. A szagok egészen a szemetes kukákig tartott. Ott elvesztette a nyomokat. Félre tolta a kukákat és talált egy csatorna fedelet, amit felnyitott és lement a járatba, ahol ismét megtalálta a nyomukat. Újabb szagnyomokat. A csatornán belül talált egy kis járatot, ami egy garázsba vezetett. A garázsban egy kamionnak a nyomai voltak. Amibe a nyomok alapján beszálltak és Hellát bedobták hátra. Kiment hátra és elkezdte vizsgálni a nyomokat, hogy merre mehettek, amikor olyan emberrel találkozott akire nem számított.

- Szia Connor - köszönt neki Zefi.

- Szia Zefi. Valami hír? - kérdezte Connor.

- Olyasmi - mondta Zefi - majd később megmondom. Te találtál valamit?

- Az irány alapján a város régi erőművébe mehettek - mondta Connor.

- Ezt honnan tudod? - kérdezte Zefi.

- A nyomok még frissek alig egy órája indulhattak el, innen fél órányira van az erőmű és a nyomok arra mutatnak - magyarázta Connor.

- Akkor kezdődhet a vadászat - mosolygott Zefi és megvizsgálta a pisztolyát.

- Igen - mondta Connor és megrántotta a vállát - Jobb, ha felkészülnek. Rossz ötlet volt belénk kötniük.

A vérszomjas őrzőWhere stories live. Discover now