Vadászat

29 1 3
                                    

Zefi rögtön a régi erőműbe vette volna az irányt, de Connor visszatartotta.

- Miért tartasz vissza? Hella veszélyben van! Ha nem sietünk, akkor lehet, hogy megölik - akadt ki Zefi.

- Egy, nem fogják megölni. Az általad talált információk alapján szükségük van rá. Kettő, tudok valamit, amivel gyorsabb - mondta Connor.

- Mégis mit? - kérdezte Zefi.

- Gyere, megmutatom - mondta Connor és elment az egyik garázshoz, amit ki is nyitott és meg is jelent egy vadonatúj nyitott tetejű kék Ferrari.

- A tiéd? - kérdezte Zefi és körbe járta.

- Igen - mondta Connor - akarod vezetni?

- Még szép - mondta Zefi, mire Connor odadobta neki a slusszkulcsot.

Beszálltak a kocsiba és Zefi elindította. Gyorsan rákapcsolt, hogy minél előbb eljussanak a régi erőműhöz.

- Amúgy honnan szerezted? - kérdezte Zefi, mikor megállt egy piros lámpánál.

- Mondjuk azt, hogy egy ügyfelem nagyon hálás volt, amiért megmentettem az életét - mondta Connor és a lámpa zöldre váltott és mentek.

A régi erőműnél kint a kapu mellett megálltak és bementek. Az erőműn belül megtalálták a kamiont, ami igazolta Connor sejtését. A kamiontól újabb nyomokat talált Connor, amit el is kezdtek követni.

Bent az erőműben volt a férfi és a nő a biztonsági szobában és a székben pedig Hella ült. Együtt figyelté, ahogy Connor és Zefi behatolnak, majd szétválnak, hogy nagyobb területet átvizsgáljanak, mert Connor sok embernek a szagát érezte ezen a helyen.

- Egész közel jutott a mostani családod, de vajon túl is élik? - mondta a nő.

- Mindenki a helyén. Melyiket öljük meg először? - szólalt meg egy hang egy rádióban.

- A nőt. A csuklyás férfi veszélyesebb lehet - mondta a férfi.

- Értettem - némult el a hang, mire Hella szeme, arra a képernyőre tapadt, amin Zefi volt. Hirtelen megjelent mögötte egy férfi és a kezében egy pisztoly volt. Hella szíve a torkában dobogott, kis híján már elkezdett sírni, amikor Zefi hirtelen hátra fordult és lelőtte a férfit.

- Neked még nem mondták, hogy nem illik egy lány háta mögé osonni - mondta Zefi és tovább ment. A gyerek rabló páros elképedt, Hella pedig nevetésbe tört ki.

- Nevess csak, majd a mesterlövész leszedi - mondta a férfi, mire Hella azonnal elhallgatott.

A mesterlövész becélozta Zefit és készült lőni, amikor Connor fentről leugrott és bele mélyesztette a kését a mesterlövész szívébe.

- Nem illik egy lány után leskelődni. Főleg nem a csajom után! - mondta Connor és felkapta a puskáját - Kezdő.

A fegyverrel elszaladt és sorban lőtte ki a Zefi útjába kerülő embereket. Miután kifogyott a töltényekből, rátámadtak. A legközelebbi támadóhoz vágta a fegyvert és a kukrijaival rájuk rontott. Alig tíz perc alatt Connor és Zefi félig kipucolták az erőművet. Míg Hella egyre jobban kezdett reménykedni, addig a gyilkos páros egyre inkább kétségbe esett.

- Gyorsan a kamionhoz! - kiáltotta a nő - Elmegyünk innen gyorsan.

Gyorsan lerohantak a kamionhoz. Hellát az egyik férfi feldobta a vállára és még egy férfival együtt felszálltak a kamion hátuljára. Elől a páros volt és mellettük ment néhány motoros. Ám Connor és Zefi nem hagyták, hogy könnyen megszökhessenek. Gyorsan beszálltak a kocsiba és a nyomukba eredtek. Connor először csak a pisztolyával szedte ki a motorosokat, majd megunta és az egyik motorost leütötte, majd maga ugrott fel a motorra.

Amint a kamion közelébe ért a kamion hátulján lévő ajtók lepattantak és megjelent két gépfegyveres férfi és elkezdtek vadul lövöldözni. Szerencséjére nem tudtak célozni, így közel tudott menni a kamionhoz és beugrott, majd ledobta a két idegesítő csávót. Hella boldogan szaladt oda és ölelte meg Connort, majd miután Zefi elég közel ért hozzájuk átrakta Hellát és maga is átugrott. Majd Zefi lelassított és Connor defektet okozott az elrablóknak. A kamion felborult és kisodródott az útszélére.

Zefi megállt tőlük nem messze és odamentek hozzájuk, Hella pedig követte őket. A férfi és a nő kimászott az égő roncsból és fogták a súlyos sérülésüket.

- Csak egy kérdésem van hozzátok - mondta Connor - Ti vagytok Hella valódi szülei?

- Nem - mondta a nő.

- Mi történt a valódi szüleivel? - kérdezte Zefi.

- Megöltük őket - mondta a férfi, mire Hella sírva fakadt és a férfi röhögésbe tört ki.

- Zefi, vidd innen Hellát! - mondta Connor, mire Zefi bólintott és elvezette Hellát - Tudjátok ez nem személyes ügy. Sosem szerettem a ti fajtátokat.

Mikor befejezte a mondandóját Connor, megölte őket, majd elment a hulláiktól és kamion pont akkor robbant fel mikorra visszaért Zefiékhez.

- Menjünk haza - mondta Zefi, miközben rámosolygott Hellára és, amint beszállt Connor a kocsiba, ott hagyták a felrobbant kamiont.

A vérszomjas őrzőWhere stories live. Discover now