Késve érkezve

20 1 5
                                    

Zefi egy sötét szobában tért magához. Újra elfogták. A szoba ajtaja kinyílt és bejött rajta egy köpenyes alak és hozott magával ruhákat.

- Üdvözletem, mylady - hajolt meg előtte - A nevem Tom.

- Hol vagyok? - kérdezte Zefi.

- A jövőbeli kastélyodban. Hamarosan a templomosok királynője leszel - mondta Tom.

- És ha nem akarom? - kérdezte Zefi.

- Nincs más választásod - mondta Tom és elindult kifele a szobából, de hirtelen megállt és hátra nézett.

Zefi ott volt közvetlenül a háta mögött és egy kést szúrt a hátába.

- Leengedted a védelmedet - mondta Zefi és kihúzta a kést Tom hátából - és mindig van más választásod.

Ránézett a pengére, amit még Connortól kapott, amikor még a toronyban voltak.

- Köszönöm Connor - súgta maga elé és kinézett a szobából.

Megnézte a ruhákat, amit Tom hozott neki és úgy gondolta, hogy jobb lesz valamivel álcáznia magát, ezért felvette. A kintről beszűrődő hangok miatt gyorsan rájött, hogy valamilyen bál lehet éppen. Kinyitotta az ajtót és kinézett, hogy mi lehet a szobán kívül. A szoba ajtaja előtt nem őrködött senki, viszont a folyosó hemzsegett az őrőktől. Gyorsan körbe nézett és talált egy szellőző nyílást, amibe bement. A szellőző nyíláson keresztül sikerült lejutnia a földszintre és ott kijutott az egyik kijáraton.

Nem sokkal később összefutott Thelaval és Carlaval. Nem is köszönt nekik, hanem egyből a lényegre tért.

- Connor hol van!? - kérdezte tőlük.

- Egy órával ezelőtt bement, abba az épületbe és, azt parancsolta várjunk itt, míg visszaér - mutatott Thela, arra a felhőkarcolóra, amiből Zefi szökött meg.

- Egyedül ment?! - kiáltotta Zefi.

- Igen, de miért? - kérdezte Carla.

- Az a templomosok főbázisa - mondta Zefi.

A két lány összenézett és már indultak volna az épületbe, amikor az hirtelen felrobbant és összedőlt.

- Connor! - kiáltotta Zefi és sírva összeesett.

Egy órával ezelőtt, Connor szemszöge

Connor behatolt abba az épületbe, amelybe Zefi nyomai vezették. Egyedül ment és Thelaékat kint hagyta, hogy várják meg kívül.

Az épület bejáratát nagyon szigorúan őrizték, de nem eléggé. Connor bejutott és elkezdett bombákat telepíteni az oszlopokra, falakra, hogy majd egy gomb nyomásra a levegőbe repítse ezt a kócerájt.

Szépen elkezdte megtisztítani az épületet az ellenséges erőktől. A második szinten a szellőzőből mozgást észlelt, de mivel lefele tartott, így nem foglalkozott vele. Ahogy haladt úgy ölte meg a bent lévő őröket, de az egyiket nem sikerült és az riasztott, így a vadászból préda lett.

Mindenki őt kezdte el keresni és próbálta megölni. Megtalálta azt a szintet, ahol Zefit tarthatják fogva, de az az emelet hemzsegett az öltönyös őröktől.

De Connor nem foglalkozott ezzel. Mindenképp beszélnie kell Zefivel. Nem fog addig megnyugodni, amíg nem tudja ismét biztonságban.

Az őrök észre vették és azonnal támadásba lendültek. Mindegyikük sokkoló pálcával volt felszerelve, így Connornak nem kellett attól félnie, hogy kevés fedezék van.

Connor is támadt. Az őröket folyamatosan kaszabolta le a kukrijával. Az egyik őr sikeresen megállította a kukrijait és egy másik hátba támadta és elkezdte sokkolni. De Connor az egyik kukrijával hátra csapott és levágta az őr sokkoló kezét, a másiknak pedig elvágta a torkát.

Nagy nehezen sikerült magát bevágnia abba a szobába, ahol Zefit fogva tarthatják, de amikor meglátta, hogy csak a ruhája van itt és Tom holtteste, azt gondolta, hogy elkésett és Zefit elvitték valahova máshova, vagy pedig megölték valahol, de, hogy mi történhetett, azt nem tudta, mert elvesztette Zefi nyomait. Vett egy mély levegőt, majd becsukta a szemét és megnyomta a gombot.

Az események felgyorsultak mindenki a saját életét próbálta menteni, így Connorral senki nem foglalkozott, aki csak állt egy helyben és nem csinált semmit.

A vérszomjas őrzőWhere stories live. Discover now