Capitolul 4

6.4K 570 103
                                    

KENDRICK JONES

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

KENDRICK JONES

Mâna destinului.

Inițial, nu am vrut să vin la această cină, dar am o datorie recunoscătoare față de mama. După moartea tatei, am rugat-o să-mi promită că nu mă va părăsi pe mine și frățiorii mei. Și da, nu o făcuse, nici nu avea de gând să facă asta. Nu e genul acela de femeie care după un moment critic din viața sa, dispare și lasă în urmă un suflet sau chiar mai multe. De asta mă aflu aici, îmbrăcat cel mai puțin elegant și într-o stare inexplicabilă de uimire și șoc. Mă aflu într-o casă de sute, mii și milioane de dolari, dar în momentul de față e cel mai neinteresant lucru, deși este interesant să respiri aer mult mai curat într-o casă în care nu există urme de igrasie, vreun pic de murdărie și nici nu miroase deplorabil. Inspirând aerul profund, ochii mi se mută pe toate persoanele din încăpere și ochii îmi rămân ațintiți pe șatena de la care luasem cincizeci și apoi o sută de dolari.

Sentimentul de uimire pe care îl avusesem adineauri parcă s-a intensificat acum și mai mult, deoarece rugămintea mea și speranța este doar ca ea să nu fie sora mea vitregă pentru că dacă o să fie, voi fi mult prea aproape de ea și nu-mi doresc să o am prin preajmă.

— El este fiul meu cel mare, Kendrick, mă prezintă mama într-un mod galant și mă simt împuns de la spate să fac câțiva pași spre viitorul meu tată.

Nu-l va putea înlocui niciodată pe adevăratul meu tată, dar sper măcar că se va purta cumsecade cu mama, îndeplinindu-i cele mai mari dorințe. Și nu doar asta. Vreau să fie cât mai respectabil atât cu ea cât și cu frații mei. Nici unul nu este o cârpă de șters praful în fața celor bogați.

Deși la început ochii mi s-au oprit doar asupra lui Tegan, acum trag cu ochiul în stânga bărbatului zvelt și observ că se află aici și Heather. Când o privesc mai bine pe ea și pe Daniel, pot observa cât de bine se aseamănă cei doi, ceea ce mă face să cred că, ea este fiica acestuia și viitoarea mea soră, nicidecum cealaltă fată. În clipa în care am zărit-o pe Tegan, am crezut că ea urmează să-mi devină soră, dar acum, mă simt ușurat de-a binelea.

— Îmi pare bine să te cunosc, tinere! el dă mâna cu mine și pare destul de sincer, atunci când zice asta. Aceasta este fiica mea, Heather pe care cred că o cunoști deja, de la școală, își prezintă fiica onorabil, luând-o de la spate și îndemnând-o să facă câțiva pași spre mine. Iar acesta este fratele meu, Robert, soția sa, Evangelaine și fiica lor, dar și nepoata mea, Tegan.

Fără să-mi dau seama și sub privirile lor, înghit în sec la prezentarea celeilalte familii și mă simt luat prin surprindere de către tatăl lui Tegan, care vine spre mine și ridică ușor mâna în semn de a face cunoștință, citindu-mi cu atenție chipul, poate chiar gândurile. Mama ei face același gest, doar că mai zâmbăreață de fel decât soțul său, deși zâmbetul pare să-i piară la vederea bocancilor mei plini de noroi, ce i-au lăsat urme de pași pe podeaua spălată recent. Tegan este împinsă de la spate de către ambii săi părinți, dar se clintește abia puțin, fiindu-i cât se poate de tare teamă de mine — sau poate este șocată de faptul că mă aflu aici și urmează să devenim o familie. Când să poată spune ceva, Heather intervine și șatena cu ochi ca de căprioară speriată revine la starea ei inițială și obișnuită, cea de-a sta în carapacea sa. E trist să vezi asta, și o recunosc tocmai eu, cel care îi provocase mult rău fetei ăsteia.

KendrickWhere stories live. Discover now