12 ° aşk

1.3K 86 26
                                    

  ❆❆❆  

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

  ❆❆❆  

Filch ile kaldıkları ceza onları öylesine yormuştu ki ortak salona gelir gelmez kendilerini şöminenin önündeki yere atmışlardı. Hava çok soğuk olduğu için dışarı da çıkamamışlardı. Bir süre sonra canları sıkıldığı için Hogwarts giriş salonundaki büyüyü kullanarak tavanı gökyüzüne çevirmişler ve kendilerince bulutları bir şekle benzetmeye çalışmışlardı. 

"Kesinlikle fare. Baksana kuyruğu var." Peter gördüğü bilmem kaçıncı bulutu yine fareye benzetirken Remus ve Sirius göz devirmeme istediğini engellemek zorunda kalmıştı. 

"Kılkuyruk sana da James gibi gözlük mü alalım? Çünkü bu bir fare değil." dedi Sirius son kelimelerin üstüne bastırarak. 

Peter tam ona karşı çıkmaya hazırlanırken Remus onu eliyle susturdu. "Sessiz konuşun Eleanor uyuyor." 

Gözleri şöminenin yakınında yatan kıza çevrildi. Oyuna o kadar dalmışlardı ki ondan bir ses gelmediğini fark etmemişlerdi. Hatta genç cadının bu kadar yorgun olacağını tahmin etmemişlerdi bile. Sirius sessiz olmaya çalışarak koltuğun üstündeki pikeyi alıp Remus'a uzattı. Remus pikeyi dikkatli bir şekilde Eleanor'un üstüne örttükten sonra sessizce diğerlerine döndü. 

"Artemisia'nın söylediğine göre dün gece kabus görmüş. Ondan sonra da uyumamış galiba."

"Kabus mu?" diye sordu Sirius. "Daha önce olmuş mu peki?"

"Şu bayılma olayından sonra başlamış ama bizimkilerden Artemisia dışında kimse fark etmemiş."

"Bilseydik bu halde cezaya çıkmasına izin vermezdik."

"Ne oldu Peter?" diye sordu Remus. "Yoksa Eleanor'a karşı yumuşadın mı?"

"Ona karşı hiçbir zaman sert değildim ki."

"Tabi canım." Remus ve Sirius'un aynı anda dudaklarından dökülen bu sözler sonrası Eleanor gözlerini kırpıştırarak açtı. Yattığı yerden gerilerek kalktığında Peter alın işte kız uyandı dercesine arkadaşlarına baktı. 

"Filch ne yaptıysa artık uyuyakalmışım." Çapulcular uyuyakalmasının asıl nedenini bilseler de bir cevap vermediler. Sadece gülümseyerek genç cadıya baktılar. "James geldi mi?"

"Hayır." dedi Remus başını sallayarak. "Sanırım Evans ile işler yolunda gidiyor."

İlginç bir şekilde geçen günkü olaydan bir hasar almadan kurtulan James hazır Lily ile araları hala iyiyken onunla konuşabilmek için Hogsmeade'e gitmişti. Zavallı oğlan işler yolunda gittiği için öylesine heyecanlıydı ki ayakkabılarını ters giymişti. 

"En azından birimizin aşk hayatında işler yolunda gidiyor." diye mırıldandı Sirius.

"Senin de gidebilirdi. Tabi sen bir köpeğe dönüşüp etrafı  dağıtmasaydın." Peter'ın bu sözleri sonrası Sirius ateş saçan bakışlarını genç büyücüye yolladı ama haklıydı. Çünkü o karmaşadan sonra Megara değil Sirius ile konuşmak onun yüzüne bile bakmıyordu. 

maledictus [marauders era]Where stories live. Discover now