özel bölüm 1 ° mezuniyet

411 46 0
                                    

❆❆❆

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

❆❆❆

1978

Esme Mercier kalabalık Hogwarts koridorlarında en yakın arkadaşını ararken sıkıntı ile yanaklarını şişirdi. Son birkaç günden beri Eleanor FYBS sonuçlarının gelecek olmasından dolayı stresliydi. Hatta öyle ki bu stres yüzünden dün ismini yine kısaltarak söyleyen Sirius'u giriş salonda kovalamıştı. Kendisi ona nazaran daha rahattı çünkü bu sene aldıkları Quidditch şampiyonluğunda etkin rol oynaması sayesinde takımların ilgisini çekmişti. Artık resmi olarak The Appleby Arrows'da vurucuydu. 

Babası başta bu duruma karşı çıkar gibi olmuştu çünkü sakatlığı sonrası ailesinin neler yaşattığının farkındaydı ama kızının o heyecanını gözlerinde görünce çok geçmeden yumuşamıştı. Antrenmanlar okulun bitişinden bir ay sonrasında başlayacaktı. Böylece yoğun tempolu günler başlamadan Eleanor ile vakit geçireceğini düşünüyordu. Tabii önce onu bulabilirse.

Koridorlardaki insan kalabalığı yavaşça azalırken belki yalnız kalmak için Astronomi Kulesi'ne gitmiştir diye düşünerek adımlarını yavaşça oraya yönlendirdi. Merdivenlere birkaç adım kala tanıdık erkek sesi ile durdu. 

"Esme." Marlon nefes nefese kalmış bir şekilde yanına geldiğinde şaşkınca ona baktı. Son bir haftadır son ödevleri teslim etmeye çalıştıkları ve mezuniyet sonrası yeni hayatlarına hazırlanmaya çalışırken onu bir türlü görememişti. 

"Bir şey mi oldu?"

"Mezuniyetten sonra ne yapıyorsun?"

Esme bu aniden gelen soru sonrası gülümsemeden edemedi. "Takım antremanları başlamadan önce bir ayım var. Her zaman olduğu gibi Eleanor ile vakit geçireceğim. Bir de Darvell buraya gelecek."

"Öyle mi?" dedi Marlon keyifle. "Hala görüşebildiğinize sevindim."

"Biliyorsun birbirimize hep düşkündük."

"Elbette. Senin hakkında bilmediğim bir şey mi var?" Esme'nin gözleri şaşkınlıkla açılırken devam etti. "Haftaya benimle bir randevuya çıkmaya ne dersin?"

Esme'nin kalbi ağzında atmaya başlarken zor da olsa yutkundu. Marlon'un kendisine karşı olan hislerini anladığından beri bu anı bekliyordu. Artık mezun olduğu için aralarındaki öğretmen-öğrenci ilişkisi de son bulmuştu. Yani önlerinde hiç engel kalmamıştı. Tabii heyecandan düşüp bayılmaz ise.

Zor da olsa başını sallayıp gülümsediğinde Marlon'da parlak bir gülümseme ile karşılık verdi. "Bu arada." dedi. "Eleanor bahçede Cyrus ile beraber. Abisinin önünde utanmadan flörtleştiğine inanamıyorum."

maledictus [marauders era]Where stories live. Discover now