19 ° bakışmalar

683 51 28
                                    

by: NatRomanova

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

by: NatRomanova

❆❆❆

Bulamaç olan kahvaltısını önünden ittirirken sıkıntıyla iç çekti. Dün gece Gryffindor ortak salonundan ayrıldıktan sonra yatağına döndüğünde gözüne bir gram bile uyku girmemişti. Sirius her ne kadar Eleanor'un iyi olacağının garantisini verse de aklı yine de arkadaşında kalmıştı. Dahası bütün gece bir manyak gibi Sierra denilen kızı izlemişti. Arkadaşı bir kez daha aklına geldiğinde sıkıntı ile bir nefes verdi. Tam hayatında her şey düzeldi derken ailesinin karanlık geçmişi kızın üstüne bir karabasan gibi çullanmıştı.

Neyse ki gerçeği bilenler ondan uzaklaşmak yerine genç cadı için daha da kenetlenmişti. Eğer onlar uzaklaşıp gitseydi Eleanor asla bunları kaldıramazdı. Evet, dışarıdan güçlü olabilirdi ama Esme biliyordu ki arkadaşı aslında çok kırılgan biriydi. Sevilmeye ihtiyacı vardı ve ayrı binalarda oldukları için bu görev Eleanor'un bina arkadaşlarına düşüyordu.

Göz ucuyla Gryffindor masasına baktığında genç cadıyı görememişti. Muhtemelen güneş battıktan sonra uyumaya gitmişti ama birazdan gelmezse günün ilk dersine geç kalacaktı. Bu sefer gözleri öğretmenlerin yemek yediği masaya döndüğünde gözleri Marlon'u aradı ama ondan da iz yoktu. Nereye kaybolmuştu ki? Esme tatilden sonra onunla hiç konuşma fırsatı da bulamamıştı. Dahası lanet olayını öğrendikten sonra ne tepki vereceğini bilemiyordu. Ya genç adam ani tepki verip ondan uzaklaşırsa?

"Ne düşünüyorsun?" Cyrus'un tam dibinde bitmesi ile irkilerek yerinde zıpladı. Genç büyücü ise bu durumdan keyif almış olacak ki gülümsedi. Esme'nin yanındaki boş yere oturarak, "Yoksa haftaya ki Gryffindor maçını mı düşünüyorsun?" diye sordu.

"Evet," dedi Esme bir çırpıda. "Ama merak etme kupa bu sene bizim."

"İşte aradığım takım ruhu." Göz ucuyla arkasındaki masaya baktı. "Yalnız Eleanor iyi mi? Sanki hasta gibi."

Esme merakla arkasına döndüğünde gözleri hemen Eleanor'u bulmuştu. Sirius'un hemen arkasında ayaklarını sürterek yürüyordu. Öylesine yorgundu ki gözlerini açmakta zorlanıyordu. Dahası iki gündür çektiği uykusuzluk yüzünden göz altları mosmor olmuştu. Biraz daha yürüdüklerinde bu yavaşlıktan sıkılmış olacak ki önünde yürüyen ve kendisi gibi yorgun görünen Sirius'u ittirdi. Genç büyücü cübbesine takılırken son anda masaya tutunmuştu ki yüz üstü yere düşmekten kurtulmuştu.

Eleanor hiç aldırmadan önüne geçip Megara'nın sağına otururken Sirius'da Megara'nın soluna oturmuştu. Esme ise son anda yanındaki Cyrus'u hatırlayarak, "Eleanor'un uyku problemi var." dedi hızla. "Arada kendini belli ediyor işte."

Cyrus anladım dercesine kafasını salladı. Kahvaltı yapmak için önüne dönerken Esme son kez arkadaşına bakıp bulamaç olan kahvaltısını biraz sonra yeniden fırlatmak için önüne aldı.

maledictus [marauders era]Where stories live. Discover now