23 ° gözler

512 45 8
                                    

❆❆❆

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

❆❆❆

Marlon'un gidişi üzerinden neredeyse bir hafta geçmişti. Onun gidişi ile Tılsım dersine büyük bir heyecanla gelen bazı kızların derse olan merakı azalmış bazı erkeklerse bir rakipleri kısa süreliğine de olsa gittiği için rahatlamıştı. Onlar ergenlik hormonlarının verdiği yetkiyle bunları düşünedursun Hogwarts'a artık bahar gelmişti. Öğrenciler soğuk hava yüzünden içeri sıkışmadığı için mutlu bir şekilde dışarı akın ediyordu. 

Hem haftanın hem kısa süreliğine de olsa derslerin son günü olan Cuma geldiğinde neredeyse herkes dışarıdaydı. Hogwarts duvarlarının ardında kol gezen kötülük bir süreliğine unutulmuş herkes gülümsemeye çalışıyordu. 5. ve 7. sınıflar yıl sonunda girecekleri sınavların stresi ile gergin bir şekilde eğlenceye katılırken güzel havayı başka şekilde değerlendiren iki öğrenci vardı. 

Eleanor Lefebvre ve Megara Carnahan adındaki iki cadı çevredeki gürültüye ve bazı gözlere aldırmadan bahçenin ortasındaki ağacın altında mışıl mışıl uyuyorlardı. Nöbet sırası yine Megara'ya gelmişti ve Eleanor'a -Esme dışında kimseye söyleyemese de- genç cadıyla vakit geçirmek iyi geliyordu. Elbette diğerleri de iyiydi. Sonuçta abisi gittikten sonra meraktan kafayı yememesi için ellerinden geleni yapmışlardı ama diğerleri sorunlardan kaçarak onu oyalamaya çalışıyordu. Megara bunu yapmıyordu. Onunla direk sorunlardan konuşabiliyordu. Eleanor bunun için cadıya her zaman minnettar kalacaktı. 

Esmer cadı bir şeyler mırıldanarak sarışın cadıya biraz daha sokuldu. Bu sırada onlara garip gözlerle bakan iki Ravenclawlı öğrenci önlerinden geçtiğinde kızların yanı başında oturan Sirius onlara lanet atmayı ihmal etmemişti. Öğrenciler koşuşturarak uzaklaşırken genç büyücü söylendi. "Sanki hayatınızda ilk defa uyuyan insanlar görüyorsunuz." Bunları söylerken sinirli olması gerekirdi ama aksine keyifliydi. Tabi bunda tam yanında uyuyan Megara'yı izlemesinin etkisi vardı. 

Eleanor yerinde gerinerek gözlerini araladı. Keyifli bir şekilde etrafı izleyen Sirius'u gördüğünde boğuk bir sesle, "Bu keyfini neye borçluyuz?" diye sordu. 

"Uyandırdım mı?" Yüzündeki gülümseme aniden silinmiş yerini endişeli bir ifade almıştı. 

Eleanor kafasını salladı. "Hayır, ben uyandım." Hala yanı başında uyuyan Megara'yı uyandırmamaya çalışarak yerinden kalktı ve Sirius'un diğer tarafına geçti. "Diğerleri gelmedi mi?"

"Peter, Artemisia ve Remus Simya dersinde. James ve Lily, Antik Runlar dersinde. Zavallı James sırf Lily'e yakın olmak için dersi aldı ama beyninin bir gün patlamasından korkuyorum."

"Esme'de o dersi alıyordu. Manyak az kalsın bana da aldıracaktı." Arkadaşı dün ettiği kavga aklına gelince iç çekti. Dün öğle yemeği vaktinde yüzünde geniş bir gülümseme ile yanlarına gelmiş ve bir planı olduğunu söylemişti. Planı da şuydu. Kimsenin animagus olduğunu bilmemesi avantajını kullanıp kuzguna dönüşecek, haftasonu gezisinde Volante'yi izleyecek ve gizlice Colonel ile ne konuştuklarını dinleyecekti. Böylece kendilerinin sarışın cadının ajan olduğu gerçeğini bilip bilmediğini öğrenebilecekti.

maledictus [marauders era]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin