#42- panenka Corlede✔

863 37 5
                                    

Každý z nás zná příběhy o panenkách. Je všeobecně známo, že to nejsou žádné roztomilé napodobeniny copatých holčiček ani princezny z pohádek. Panenky jsou zrůdy, které zabíjí.

Nejznámější z nich jsou Chuckie a Annabelle. Museli jste o nich minimálně slyšet. Většina ale ví, co jsou zač. Avšak slyšeli jste někdy o panence, které se říká ,,morová Corlede?"

Její příběh začíná ve středověku, kdy v Evropě propukl mor.

Jeden muž měl nemocnou dceru. Chtěl jí udělat radost, a tak pro ní z několika starých hadrů ušil panenku vycpanou pilinami. Oči byly vyrobeny ze starých knoflíků a zbytek byl vyšitý. Holčička měla panenku ráda i přes její poněkud odpudivý vzhled.

Když děvčátko zemřelo, musel otec všechny dceřiny věci spálit. Avšak panenku, kterou jeho dítě tolik milovalo, zničit nedokázal. Nechal si jí a říkal jí tak, jako holčička- Corlede.

Panenka byla stejně jako všechny dívčiny věci nakažená a muže, který panenku nespálil, zabila nemoc stejně jako jeho dceru. Co však nikdo nevěděl bylo to, že panenku ovládl duch muže, který nechtěl, aby hračku jeho milované dcery někdo zničil.

Když se tedy později pálili mužovi věci a přišla na řadu Corlede, nedokázal nikdo panenku zničit. Jakmile se pokusili jí hodit do ohně, panenka obživla a se smíchem zabila všechny, kteří jí měli spálit.

Corlede začala zabíjet všechny, kteří ještě nemocní nebyli. Stačilo, aby se k někomu jen přiblížila na delší dobu a mor se na nešťastníka přenesl. Nesměl být nikdo, kdo by ji zničil.

Nikdo neví, co se s panenkou stalo a kde je. Po tom, co mor zmizel, zmizela i Corlede. Přesto, že v dnešní době nikdo na mor nezemřel, bylo zaznamenáno několik případů, kdy někdo zemřel za záhadných okolností a měl tělo pokryto černými fleky.

Mějte na paměti, že ačkoliv je Corlede neznámo kde, rozhodně stále existuje a je možné, že si právě vybírá novou oběť. Pokud byste se doslechli, že někdo z vašeho okolí zemřel a byl pokrytý černými skvrnami, utečte. Je to jediný způsob, jak se zachránit.

Strašně moc se omlouvám za tu velkou pauzu, ale nevěděla jsem co mám psát. Nápady odjely na dovolenou :D

Každopádně, jsem zpět s novými nápady a myslím, že teď už tak dlouho na další kapitolu čekat nebudete (pokud jste to se mnou ještě nevzdali)

Jak se vám líbí dnešní kapitola? Inspiroval mě k tomu jeden sen, který se mi zdál a můžu říct, že ten její smích asi už nikdy z hlavy nedostanu 😥

Tak (snad) brzy u další kapitoly

Strašidelné příběhyWhere stories live. Discover now